Ads 468x60px

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Σε λίγο τα σχολεία μας θα γράφουν ….Coca Cola !!!

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                              Θεσσαλονίκη 5-6- 2018
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 
e-mail: gelmeth3@gmail.com
fb:Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Σε λίγο τα σχολεία μας θα γράφουν ….Coca Cola !!!
Συνεχίζεται για μια ακόμη χρονιά (αυτή τη φορά με τα S.M. Μασούτη !!!) η διαφημιστική καμπάνια της γνωστής πολυεθνικής

Το σχολείο του  ΟΟΣΑ  ,των ασφυκτικών περικοπών, το «ψηφιακό» σχολείο  ….καταρρέει. Σχολειά καθημαγμένα, γκρίζα, με στοιβαγμένα, παιδιά, χωρίς υποδομές, το χειμώνα χωρίς θέρμανση , χωρίς επιχορήγηση  οδηγούνται σε εγκατάλειψη και μαρασμό.

 Όλα; Όχι!!!  Κάποιο θα γλιτώσει! θα επιδιορθωθεί, θα αναστηλωθεί, θα επισκευαστεί!!!
Πώς;  Με την ευγενή χορηγία της Coca Cola !!!! που αποκομίζει τεράστια κέρδη ανοιγοκλείνοντας εργοστάσια τσακίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων!

Ποιό ; Αυτό που θα αποφασίσουν οι μαθητές με την …ψήφο τους μέσω του facebook !! ( νάτο το ψηφιακό) όπως ακριβώς στα γνωστά άθλια τηλεοπτικά-σκουπίδια reality  που επισκευάζουν το σπίτι σε φτωχές οικογένειες κάνοντας θέαμα και εμπόρευμα το πόνο και την απόγνωση κάποιων «τυχερών» ανθρώπων.   Η ειρωνεία θα είναι στις αίθουσες και τα εργαστήρια του «ανακατασκευασμένου» σχολείου να εξηγείται στους μαθητές η υπερβολική ποσότητα ζάχαρης που περιέχει το διαβόητο ποτό(!)
Καλλιεργείται επίσης ο άγριος ανταγωνισμός μεταξύ των υποψηφίων σχολείων προετοιμάζοντας το μέλλον της αξιολόγησης.
Σε λίγο θα αποφασίσουν “δημοκρατικά” ποιος καθηγητής θα απολύεται και η αξιολόγηση θα μετριέται σε like. Άλλες εταιρείες θα χορηγούν εποπτικά μέσα στα …τυχερά σχολεία, άλλες θα κάνουν  εργαστήρια και γυμναστήρια  καθορίζοντας βέβαια το τι και πώς και από ποιους θα διδάσκεται μέσα στο σχολείο. Συντόμως θα μετονομασθούν με τον λογότυπο της αμερικανικής πολυεθνικής ?
Οργανωτές του «project»;      Οι υποτιθέμενοι αρμόδιοι συντήρησης της σχολικής στέγης οι ….αναβαθμισμένοι  «καλλικρατικοί» δήμοι της Θεσσαλονίκης οι Δήμοι επιχειρήσεις, οι Δήμαρχοι manager, dealer των ιδιωτικών συμφερόντων, οι δήμοι φορομπήχτες των πολιτών, το τοπικό κράτος που εξαφανίζει τις κοινωνικές δαπάνες!

Συνάδελφοι συναδέλφισσες , γονείς , μαθητές
*                      Να απορρίψουμε τη λογική των χορηγιών που υποκαθιστούν την ευθύνη και την υποχρέωση του κράτους και γίνονται ο  «Δούρειος Ίππος» για την άλωση της δημόσιας εκπαίδευσης. Καλούμε τους Διευθυντές των σχολείων και τους συναδέλφους να αρνηθούν τέτοιες  «ελκυστικές»  προσφορές γιατί «ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός».
*          Να βάλουμε φρένο στην εμπορευματοποίηση της παιδείας και στα σχέδια για μια παιδεία προσαρμοσμένη στους νόμους της αγοράς.
*          Να απαιτήσουμε τη γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία.
*          Απαιτούμε από τους δήμους και τα δημοτικά συμβούλια  να ακυρώσουν την οποιαδήποτε συμφωνία έχουν κάνει με την Κόκα – Κόλα ή άλλες εταιρίες και να διεκδικήσουν έκτακτη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση για να καλύψουν όλες τις ανάγκες των σχολείων. Τώρα να διεκδικήσουν άμεση λύση μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό στο οξυμένο και πιεστικό πρόβλημα της σχολικής στέγης.
*          Απαιτούμε από το υπουργείο παιδείας και τις διοικήσεις της εκπαίδευσης να παρέμβουν για να σταματήσει η εισβολή των εταιριών – χορηγών στα σχολεία.
Ζητάμε το Δ.Σ. ΟΛΜΕ να πάρει θέση και να απαιτήσει από το υπουργείο να παρέμβει για να φύγουν οι εταιρίες – χορηγοί από τα σχολεία.

Όσο η προτεραιότητα είναι η αιώνια εξυπηρέτηση του χρέους και οι θυσίες για τα κέρδη των πολυεθνικών, τόσο τα κοινωνικά δικαιώματα ή δεν θα υπάρχουν ή θα είναι ενίοτε  προϊόν –«φιλανθρωπίας» από τους ισχυρούς του απάνθρωπου συστήματος. Όταν οι δαπάνες για την Παιδεία περικόπτονται για να μειωθούν οι φόροι των μεγάλων επιχειρήσεων και να ενισχυθούν οι επενδύσεις και τα κέρδη τους είναι κοροϊδία ένα ελάχιστο μέρος εξ αυτών να δίνονται δήθεν για την στήριξη των σχολείων.

Είναι αναγκαίο, λογικό και δυνατότητα ( ναι στο σήμερα !) ένα δημόσιο δωρεάν  υψηλής ποιότητας σχολείο. Φωτεινό, «πλούσιο», γερό,  υγιεινό, φιλικό στα παιδιά και στο περιβάλλον. Ένα σχολείο που εκτός των άλλων θα προσφέρει δωρεάν ….φυσικούς χυμούς σε όλα τα παιδιά  από το εργοστάσιο της δημόσιας πλέον πρώην 3Ε που πρέπει να επαναλειτουργήσει με την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της.
Αυτό όμως απαιτεί αγώνα για μια άλλη πολιτική, μια άλλη πορεία σε αντίθεση με το σχολείο της ΕΕ,  του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ και την κοινωνία της αγοράς.

ü     Έξω οι εταιρείες από τα σχολεία !
ü  Τη διάλυση του σχολείου μας δεν …θα τη «χωνέψουμε» με cocacola!!


Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
       ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                   ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR