Ads 468x60px

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους της Αττικής


Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                          Θεσσαλονίκη 27-7- 2018
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 
e-mail: gelmeth3@gmail.com

Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους της Αττικής

Το Δ.Σ της   Γ΄ ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης εκφράζει  την βαθύτατη θλίψη  και τα συλλυπητήρια των εκπαιδευτικών της περιοχής μας, στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και πολλά μικρά παιδιά, από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε περιοχές της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής. Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους πυρόπληκτους μεταξύ των οποίων συνάδελφοί μας και οικογένειες μαθητών μας, που μέσα σε λίγες ώρες έχασαν κόπους μια ζωής.
Παρά τις τιτάνιες  και ηρωικές προσπάθειες πυροσβεστών και  εθελοντών που ρίχτηκαν στη μάχη της φωτιάς και των απεγκλωβισμών, ήρθαν ξανά  στην επιφάνεια η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού και συντονισμού, η σταθερή έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης,  που δυστυχώς συνέβαλαν καθοριστικά κι αυτή τη φορά ώστε να μετράμε χαμένες  ανθρώπινες ζωές, σε μια ασύλληπτη τραγωδία κατά την οποία ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται συνεχώς.
Παρόμοιες τραγωδίες  δεν είναι αναπόφευκτες φυσικές καταστροφές και δεν συμβιβαζόμαστε με την επανάληψή τους. Η διαρκής υποτίμηση της προστασίας του περιβάλλοντος, η άναρχη οικοδόμηση μέσα σε δάση, σε ρέματα, ακόμα και μέχρι την άκρη της θάλασσας, η υπερεκμετάλλευση της γης και των παραλιών, η οικοπεδοποίηση, η εμπορευματοποίηση των πάντων, αναδεικνύουν τις  διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες του κράτους και των κυβερνήσεων που αφήνουν περιθώριο σε κάθε είδους αυθαιρεσία και αποδεικνύουν ότι η φύση  όταν βιάζεται εκδικείται με τραγικές συνέπειες για την ανθρώπινη ζωή.  
Η Εκπαίδευση έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει  στην ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης και στην διαμόρφωση ενεργητικής στάσης αντίστασης στις οικολογικές καταστροφές και στα αίτια που τις προκαλούν.

 Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς καλεί τους εκπαιδευτικούς άμεσα να δείξουν έμπρακτα και με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους και την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής. Να συμβάλλουμε όλοι για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα νέα προβλήματα και τις νέες τεράστιες ανάγκες  που προέκυψαν στη ζωή τους.
Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες :

  • Να στηρίξουν οικονομικά τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους που χτυπήθηκαν από τη φωτιά στις πυρόπληκτες περιοχές στον λογαριασμό της ALPHABANKGR05 0140 3400 3400 0210 1011 987 της ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής. Τα ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ καταθέτει  αρχικά ένα ποσό 200 ευρώ. Τα χρήματα θα δοθούν μετά από καταγραφή για την άμεση κάλυψη  αναγκών των συναδέλφων, των μαθητών και των οικογενειών τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
  • Να δώσουν αίμα στα  νοσοκομεία  των  περιοχών που βρίσκονται αυτή την περίοδο των  διακοπών για να  καλυφτούν ανάγκες των τραυματιών.

Σχετικά με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, επειδή ήδη έχουν συγκεντρωθεί επαρκείς ποσότητες, θα ενημερώσουμε όταν προκύψουν νέες ανάγκες.
Απαιτούμε :

  • Να παρθούν άμεσα μέτρα για τους πληγέντες και τις περιοχές που δοκιμάστηκαν από τη φωτιά και να υπάρξουν δεσμεύσεις υλοποίησής τους.
  • Να δοθεί άμεση αποζημίωση των περιουσιών και των κατοικιών.
  • Να αναδασωθούν άμεσα οι καμένες εκτάσεις.
  • Να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της καταστροφής.
  •  Να γίνουν μαζικές προσλήψεις  μόνιμου προσωπικού δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης.
  • Να γίνουν εκτεταμένα αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα σε όλη τη χώρα.

 
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ    ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR