Ads 468x60px

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ (29/11/2018)


Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                        Θεσσαλονίκη 22 /11/ 2018
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                   
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ (29/11/2018)
1) Απαιτούμε τον άμεσο διορισμό όλων των αναπληρωτών. Διορισμοί με το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές.
  2) Αντιδρούμε με απεργιακές κινητοποιήσεις την πρώτη Παρασκευή την εβδομάδα που θα ανακοινωθεί το προσοντολόγιο από την κυβέρνηση.
    3). Απαιτούμε την απόσυρση του σχεδίου  για το νέο Λύκειο.  Συνεχίζουμε την ενημέρωση των συναδέλφων –γονέων –μαθητών. Την ημέρα ανακοίνωσης του σχεδίου νόμου καλούμε σε έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις.
  4). Υλοποιούμε την  μορφή της απεργίας – αποχής  για την αξιολόγηση αυτοαξιολόγηση.  Απαιτούμε από το ΔΣ της ΟΛΜΕ να υιοθετήσει την θέληση της πλειοψηφίας των ΕΛΜΕ και των αποφάσεων των προηγούμενων ΓΣ προέδρων. Αντιδρούμε στην  σταδιακή εισαγωγή της αξιολόγησης μέσα από την δημιουργία «ομάδων όμορων σχολείων», επιλογή υποδιευθυντών, «σύμβουλος καθηγητής στα ΕΠΑΛ» κλπ. και της διεύρυνσης του ωραρίου.
5) Προχωρούμε σε δράσεις ενάντια στην προσπάθεια των εθνικιστικών και ακροδεξιών κύκλων να εισάγουν  την ακροδεξιά και φασιστική ρητορεία και πρακτική στον χώρο της εκπαίδευσης. Άμεσες πρωτοβουλίες συσπείρωσης του εκπαιδευτικού κόσμου με  ανακοινώσεις, ενημερώσεις. Ενεργοποίηση των Συλλόγων διδασκόντων, οργάνωση εκδηλώσεων στο σχολείο με αντιρατσιστικό, αντιφασιστικό και αντιπολεμικό περιεχόμενο. Οι ΕΛΜΕ να οργανώσουν συναντήσεις με τους Συλλόγους Γονέων, τα 15μελή Συμβούλια των μαθητών, τους Φοιτητικούς Συλλόγους και άλλους φορείς, για κοινές δράσεις. Αντιδρούμε ενωτικά, αποφασιστικά, πολιτικά και νομικά στην στοχοποίηση των συνδικάτων μας, συναδέλφων, γονέων και μαθητών. Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις γονέων και μαθητών στις διευθύνσεις εκπ/σης την 30/11
 6)Στηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων της πρώην διαθεσιμότητας για επιστροφή της παρακράτησης του 25% του μισθού τους την περίοδο της διαθεσιμότητας και την προσμέτρησή του στις συντάξεις.
7)Στηρίζουμε τον αγώνα των μουσικών σχολείων και του καλλιτεχνικού σχολείου Θεσσαλονίκης.
8) Καλούμε σε κοινές πρωτοβουλίες τα μαθητικά συμβούλια, του συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε. και τους φοιτητικούς συλλόγους για την επέτειο της δολοφονίας του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.
  9) Προκηρύσσουμε προειδοποιητική 24ωρη απεργία μέσα στον Δεκέμβρη, απάντηση στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και για την προώθηση των διεκδικήσεων του κλάδου στην προοπτική ενός παρατεταμένου, πολύμορφου, ανυποχώρητου αγώνα σχεδιασμένου από νέες Γ.Σ. και ΓΣ Προέδρων
Κεντρικά αιτήματα :
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κανείς κάτω από 1.000 ευρώ καθαρά!  Επαναφορά του 13ου-14ου μισθού,  επιστροφή των κλεμμένων, ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς, αφορολόγητο όριο στις 12.000€, απόδοση των Μ.Κ. από 1/1/2016, γνήσιες Κλαδικές και ΣΣΕ. Θέσπιση συλλογικής σύμβασης εργασίας.
  • Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου. Σύνταξη με 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας. Άμεση απόδοση  του συνόλου των συντάξιμων αποδοχών και του εφάπαξ στους δικαιούχους.
  • Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών– μονιμοποίηση αναπληρωτών – Μαζικοί διορισμοί με βάση την προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης του πτυχίου – πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές. Όχι στο προσοντολόγιο.
  • Να μην κατατεθεί σχέδιο νόμου με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το νέο Λύκειο.
  • Κατάργηση  του πλαισίου αξιολόγησηςαυτοαξιολόγησης και του νόμου 4547/18 για τις δομές
  • Επαναφορά του ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα.
  • 20 μαθητές στο τμήμα - 15 στις Ομάδες Προσανατολισμού - 10 στα εργαστήρια.
  • Να σταματήσει η υπονόμευση των ΕΠΑΛ (μαθητεία, ολιγομελή, πρόγραμμα «Μια νέα αρχή για τα ΕΠΑΛ», απουσίες, κ.ά.)
  • Ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν 12χρονο σχολείο με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά. Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση ενταγμένη στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και εξ ολοκλήρου στο Υπουργείο Παιδείας.
  • Γενναία χρηματοδότηση της Εκπαίδευσης, κάλυψη όλων των αναγκών στην σχολική στέγη  και την υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων χωρίς χορηγούς, εταιρείες και την συνδρομή των γονέων
  • Πάλη για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΟΟΣΑ, κατάργηση των μνημονιακών νόμων, της επιτροπείας και διαγραφή του ληστρικού, παράνομου χρέους.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ               ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR