Ads 468x60px

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018

Αγώνας τώρα για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                 5 /12/ 2018
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                   
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143

Αγώνας τώρα για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις !
Σύνταξη στα 60!
«Εμείς κάνουμε κάθε προσπάθεια
να μπορέσουμε να αυξηθούν οι μισθοί…»
Κ. Γαβρόγλου 6/10/2017
Βαδίζοντας εννέα ολόκληρα χρόνια μέσα στην έρημο των μνημονίων οι εκπαιδευτικοί έχουμε έρθει αντιμέτωποι με δραματικές μειώσεις στους μισθούς μας που φτάνουν ακόμα και στο 40%. Από την άλλη η πενιχρή πλέον σύνταξη προσομοιάζει με …επίδομα κηδείας αφού μετατοπίσθηκε στα 67 χρόνια!
μισθός.jpgΟι κυβερνήσεις των μνημονίων κατάφεραν να επιβάλλουν φτώχεια διάρκειας για το σύνολο των εκπαιδευτικών όπως και όλων των εργαζομένων και ιδιαίτερα στους νέους και στους αναπληρωτές που βρίσκονται σε απόγνωση.
Με τα μισθολόγια 4024/11 και 4354/15 μείωσαν τους μισθούς μας, ιδιαίτερα αυτών με λίγα χρόνια υπηρεσίας που κατακρεουργήθηκαν, κατήργησαν από 1/1/2013 τελείως τα δώρα, κατήργησαν επιδόματα, αύξησαν τις κρατήσεις κάθε είδους και επέβαλλαν νέες, πάγωσαν για πολλά χρόνια τα ΜΚ, μείωσαν τα αφορολόγητα όρια, αύξησαν την φορολογική  μας επιβάρυνση. Παράλληλα αύξησαν το διδακτικό μας ωράριο, που ισοδυναμεί με μείωση μισθού, φόρτωσαν τον εκπαιδευτικό με απίστευτο όγκο γραφειοκρατικών εργασιών, ενώ εξαφάνισαν το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης!
Μετακινούν 1 στους 4 εκπαιδευτικούς σε πολλά σχολεία με δικά τους έξοδα, και καθήλωσαν χιλιάδες  συναδέλφους μακριά από τις οικογένειες τους, λόγω δραματικής μείωσης των μεταθέσεων και αποσπάσεων, αναγκάζοντας τους σε  διπλά σπίτια και διπλά έξοδα!
Αν λάβουμε υπόψη μας ότι οι εκπαιδευτικοί ήταν οι χειρότερα αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι επί δεκαετίες, οι συγκεκριμένες περικοπές οδήγησαν τους εκπαιδευτικούς σε τραγική κατάσταση. Με βάση στοιχεία του δικτύου «Ευρυδίκη», οι μικτές ετήσιες αποδοχές των Ελλήνων εκπαιδευτικών, βρίσκονται στο μισό περίπου των μισθών των εκπαιδευτικών των χωρών της Ευρωζώνης, ξεπερνώντας μόνον τους μισθούς των εκπαιδευτικών της Εσθονίας, Σλοβακίας, Λεττονίας, Λιθουανίας. H έκθεση του ΟΟΣΑ αποτυπώνει ότι ο μισθός του εκπαιδευτικού στην Ελλάδα είναι στο μισό επίσης των χωρών του ΟΟΣΑ και κατατάσσει την χώρα μας στις 10 «worst paid countries» πίσω ακόμα από τη Χιλή και την Σλοβενία!

Η ανελέητη και διαρκής λεηλασία των μισθών, η αυξανόμενη φοροληστεία, ο βραχνάς των στεγαστικών δανείων που έμειναν ανέπαφα, το αυξανόμενο κόστος ζωής, έχει οδηγήσει χιλιάδες οικογένειες  εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων  σε αδυναμία να συντηρούν με επάρκεια τις οικογένειές τους. μισθοι οοσα.jpg
Η κυβέρνηση πανηγυρίζει προκλητικά για τα ματωμένα πλεονάσματα, όπως έκαναν και οι προηγούμενες, την ώρα που κάνει ό, τι μπορεί να εξασφαλίσει ζεστό χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους, στο όνομα της «ανάπτυξης». Την ώρα που υπογράφει πλεονάσματα ύψους 3,5% μέχρι το 2021 και 2,5% μέχρι το 2060! Την ώρα που καλπάζουν τα κέρδη των επιχειρήσεων Την ώρα που τα δις των σκανδάλων τύπου SIEMENS και NOVARTIS κλπ. και των Νατοϊκών εξοπλισμών περιγελούν την φτώχεια μας. 
Αν όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση «τελειώνουν τα μνημόνια», γιατί δεν τελειώνει μαζί και η αβάσταχτη λιτότητα των τελευταίων χρόνων;; 
Γιατί τέλος δίνονται αναδρομικά και  αυξήσεις μόνο στους ένστολους και στους δικαστικούς και όχι στους εκπαιδευτικούς και στους άλλους εργαζόμενους;
Συνάδελφοι –συναδέλφισσες
Δυστυχώς ούτε για το μισθολόγιο ούτε για το ασφαλιστικό που εξανεμίζει συντάξεις, επικουρικά, εφάπαξ και διευρύνει τα όρια συνταξιοδότησης μέχρι θανάτου, δεν υπήρξαν οι αντίστοιχες της βαρύτητας τους κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους συνολικά και ειδικά από τον κλάδο, ενώ οι αντιδράσεις της ΟΛΜΕ ήταν από αναιμικές έως ανύπαρκτες.
Οφείλουμε να επαναφέρουμε στο προσκήνιο των αγωνιστικών διεκδικήσεών το ζήτημα του μισθού και γενικότερα του εισοδήματος μας. Το ζήτημα της σύνταξης την ώρα που μένουμε στη τάξη μέχρι να βγει η ψυχή μας.
Οι συνέπειες των 9 «πέτρινων» χρόνων αντιμετωπίζονται πλέον μόνο με γενικευμένη, ενωτική και αποφασιστική  μάχη με πρώτη προϋπόθεση την συσπείρωση και  συμμετοχή όλων μας στα σωματεία και τις Γ.Σ., το ξεπέρασμα της απογοήτευσης και αποστράτευσης.  Με πολύμορφους αποφασιστικούς αγώνες του κλάδου σε συντονισμό και με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν!
 • Όχι στο μισθολόγιο - φτωχολόγιο και τους δημοσιονομικούς «κόφτες». Ελεύθερες Συλλογικές Συμβάσεις  εφ όλης της ύλης.
 • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις μας. Κανένας εργαζόμενος με λιγότερα από 1000€.
 • Κάλυψη των απωλειών στο εισόδημα της περιόδου 2010-2018.
 • Άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
 • Αναδρομικός επανυπολογισμός των μισθολογικών κλιμακίων από 1/1/2016 χωρίς εξαφάνιση του μισθολογικού χρόνου του 2016 και 2017.
 • Άμεση ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στο μισθό. Κανένας συμψηφισμός της προσωπικής διαφοράς με τα μισθολογικά κλιμάκια.
 • Φραγμός στην ανελέητη φοροληστεία και τη λεηλασία του εισοδήματός μας! Καμία νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου. Να επανέλθει στα 12.000€ . Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
 • Μείωση των ληστρικών επιτοκίων των στεγαστικών δανείων
 • Χορήγηση μισθολογικού κλιμακίου κάθε 2 χρόνια και για τους εργαζόμενους των ΔΕ και ΥΕ κατηγοριών κι όχι κάθε 3 χρόνια, που νομοθέτησε η κυβέρνηση, με τον 4354/2015.
 • Πλήρης μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου. Αυτόματη μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας στους αναπληρωτές συναδέλφους.
 • Καμιά σύνδεση μισθού με την λεγόμενη αποδοτικότητα και την «αξιολόγηση».
  Κατάργηση των νόμων : 4354/2015  μισθολόγιο 4488/2017.
 • Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου.  Αξιοπρεπή Σύνταξη με 30 χρόνια δουλειάς  στα 60.Άμεση απόδοση του συνόλου των συντάξιμων αποδοχών και του εφάπαξ στους δικαιούχους
 • Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους. Μόνιμοι διορισμοί, κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, μονιμοποίηση των αναπληρωτών, ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές.
Λεφτά για την Παιδεία και τον εκπαιδευτικό ! όχι για το χρέος, τις τράπεζες και τις επιχειρηματικές ελίτ.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                 ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR