Ads 468x60px

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Κάτω τα χέρια από τους μαθητές μας!

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                           3 /12/ 2018
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                   
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143

Κάτω τα χέρια από τους μαθητές μας!
Όταν ήρθαν  οι Ναζί να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν   δα και τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Εβραίος
Όταν πήραν τους συνδικαλιστές, σιώπησα,
δεν ήμουν δα συνδικαλιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,
Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει
Γερμανός πάστορας Μάρτιν Νίμελερ,
Καταγγέλλουμε τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας  σε βάρος μαθητών μας από φασιστικές συμμορίες,  που εντάθηκαν το τελευταίο διάστημα στα πλαίσια της προσπάθειας τους να διεισδύσουν στο χώρο της εκπαίδευσης.
Απειλές, εκφοβισμοί, bulling, παρακολουθήσεις στα social media, στοχοποίηση  μαθητών που έχουν διαφορετική άποψη ή …εμφάνιση.
Το πιο σοβαρό περιστατικό,  από αυτά που έχουμε υπόψη μας, συνέβη το βράδυ του Σαββάτου 1 Δεκέμβρη.  Συγκεκριμένα ομάδα μελανοχιτώνων- γύρω στα 10 άτομα μαυροφορεμένα και με καλυμμένα τα πρόσωπα επιτεθήκαν σε μαθητή  μας της Γ΄ λυκείου ο οποίος με δυο συνομηλίκους φίλους του έκανε skateboard στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην παραλία της πόλης, μια συνηθισμένη εικόνα που παρατηρεί κανείς καθημερινά στο συγκεκριμένο σημείο. Αρχικά τους απαγόρεψαν να κάνουν skate στο «εθνικό μνημείο»  στην συνέχεια τους πέρασαν απο ανακριτικού ύφους ερωτήσεις, «αν είναι αντιφασίστες» και αν δέχονται ότι «η Μακεδονία είναι Ελληνική» και ακολούθησαν μπουνιά στο πρόσωπο και χτυπήματα στον μαθητή μας, κλωτσιές και μπουνιές στο άλλο παιδί και στην κοπέλα της έσπασαν και της πέταξαν το skate. Αιμόφυρτα τα παιδιά αποχώρησαν τρέχοντας. 
Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει για τους κινδύνους και τις συνέπειες αυτής της εθνικιστικής υστερίας  ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο των μαθητών. Ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε να μην θρηνήσουμε θύματα.
Καλούμε όλους τους φορείς της εκπαίδευσης και της κοινωνίας να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες και να απομονώσουν  τον εσμό των φασιστοειδών.
Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να αναλάβουν πρωτοβουλίες  για να αποκαλύψουμε τον φασιστικό και εθνικιστικό σχεδιασμό και τους κινδύνους που φέρνει.
Κάτω τα χέρια από τα παιδιά !
Έξω οι φασίστες από τα σχολεία!
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                 ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR