Ads 468x60px

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Συνεχίζουμε τον αγώνα! Όχι στο προσοντολόγιο – μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα!



Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                   13/1/ 2019
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                   
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143

Συνεχίζουμε τον αγώνα!
Όχι στο προσοντολόγιο – μόνιμοι  μαζικοί διορισμοί τώρα!

Την Δευτέρα 14 Γενάρη η κυβέρνηση  και το υπουργείο Παιδείας επιχειρούν να νομοθετήσουν  
« νέο σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών».  Η κυβέρνηση επιλέγει να ανατρέψει το εργασιακό μέλλον χιλιάδων εκπαιδευτικών, αναπληρωτών και μονίμων. Καταφεύγει στην προσφιλή τακτική του «κατεπείγοντος» (!) που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις, για να ψηφίζουν αντιλαϊκά μέτρα.
Το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση πλήττει το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων. Απαξιώνει τα πτυχία και τα χρόνια δουλειάς των ελαστικά εργαζόμενων, οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων και ανταγωνισμού, μονιμοποιεί την επισφάλεια, την ελαστική εργασία και την ανακύκλωση της εργασίας. Καθιερώνει την πιο τιμωρητική αξιολόγηση και οδηγεί χιλιάδες αναπληρωτές στην απόλυση και την ανεργία. Πρόκειται ουσιαστικά «για νέο σύστημα απολύσεων».
Χαιρετίζουμε την μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα  στην 24ωρη απεργία ΔΟΕ-ΟΛΜΕ και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Η απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στο κέντρο της Αθήνας ήταν από τις πιο μαζικές και μαχητικές των τελευταίων χρόνων. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων, διεκδικώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου, μόνιμη σταθερή εργασία, και μαζικούς διορισμούς όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά και μόνο με το πτυχίο και την προϋπηρεσία.
Στην Θεσσαλονίκη η μεγάλη  μαχητική πορεία των εκπαιδευτικών κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας –Θράκης όπου αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών σωματείων συναντήθηκε με την υπουργό κ. Νοτοπούλου και τον υπεύθυνο του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Αγγελόπουλο.
Το ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ καταδικάζει την άγρια καταστολή τη βροχή χημικών και κροτίδων στους διαδηλωτές από τα ΜΑΤ στην μαζική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών την Παρασκευή έξω από το Μέγαρο Μαξίμου που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο κεφάλι της συναδέλφισσας και μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και στελέχους του Π.Α.ΜΕ. Δριμάλας Θεοδώρας, του εκπαιδευτικού και βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και ενός φοιτητή από την Φιλοσοφική σχολή.



Συνεχίζουμε!

Το προσοντολόγιο δε θα περάσει!

Απαιτούμε:  
  • Απόσυρση του νομοσχεδίου!
  • Διορισμό  τώρα όλων των αναπληρωτών με βάση την συνολική  προϋπηρεσία & τον χρόνο λήψης του πτυχίου!
     
Δευτέρα 14/1 : αναπληρωτές –μόνιμοι συμμετέχουμε στην νέα  24ωρη απεργία που έχει προκηρυχτεί από ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.
(Η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ έχουμε προκηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας που καλύπτουν όλο το ωράριο των συναδέλφων και όλων των κύκλων: πρωινό απογευματινό-εσπερινό).
H Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ κηρύσσει στάσεις εργασίας 8-11πμ. και τις 3 τελευταίες ώρες του απογευματινού και εσπερινού κύκλου.

Απεργιακές συγκεντρώσεις :
  • Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 1.30 μμ., στα Προπύλαια και πορεία στη βουλή στις 3μμ  όπου ψηφίζεται η επίμαχη τροπολογία
  • Οι συνάδελφοι  που επιθυμούν να μεταβούν στην Αθήνα να απευθύνονται στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για  να δηλώσουν τη συμμετοχή τους. Αναχώρηση : Δευτέρα 6 πμ από το άγαλμα Βενιζέλου Τα έξοδα μετακίνησης θα τα καλύψουν τα σωματεία μας.

  • Απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στις 12.30 πμ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

  • Συνάντηση συντονισμού  των εκπαιδευτικών σωματείων μετά το τέλος της πορείας.

  • Τρίτη 15/1 Γενική Συνέλευση  της Γ΄ ΕΛΜΕ –Θ στο 2ο ΓΕΛ Συκεών στις 6μμ.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να καλέσει άμεσα σε γενική Συνέλευση προέδρων για την αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα!


Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                 ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR