Ads 468x60px

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019

Συνεχίζουμε τον αγώνα! Το προσοντολόγιο δεν θα περάσει ! – Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα!Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                   15/1/ 2019
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                   
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143

Συνεχίζουμε τον αγώνα!
Το προσοντολόγιο δεν θα περάσει ! – Μόνιμοι  μαζικοί διορισμοί τώρα!

Την Πέμπτη 17 Γενάρη  (μετά την αναβολή) η κυβέρνηση  και το υπουργείο Παιδείας επιμένουν να νομοθετήσουν το « νέο σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών».  Η κυβέρνηση επιλέγει να ανατρέψει το εργασιακό μέλλον χιλιάδων εκπαιδευτικών, αναπληρωτών και μονίμων. Καταφεύγει στην προσφιλή τακτική του «κατεπείγοντος» (!) που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις, για να ψηφίζουν αντιλαϊκά μέτρα.
Το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση πλήττει το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων. Απαξιώνει τα πτυχία και τα χρόνια δουλειάς των ελαστικά εργαζόμενων, οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων και ανταγωνισμού, μονιμοποιεί την επισφάλεια, την ελαστική εργασία και την ανακύκλωση της εργασίας. Καθιερώνει την πιο τιμωρητική αξιολόγηση και οδηγεί χιλιάδες αναπληρωτές στην απόλυση και την ανεργία. Πρόκειται ουσιαστικά «για νέο σύστημα απολύσεων».
Και δεν είναι μόνο αυτό. Την ίδια στιγμή προωθούν νσχ για την έξωση των μαθητών από το Λύκειο με το νέο εξεταστικό σύστημα. Ξεκινούν την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης- αξιολόγησης, παγιώνουν την υποχρηματοδότηση, συνεχίζουν την υποβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης και τη μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών αφήνουν άθικτα τα μνημονιακά πλήγματα των προηγούμενων κυβερνήσεων στην παιδεία.
Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη διαδήλωση της Αθήνας και τις μαζικές συγκεντρώσεις και καταλήψεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα, την Δευτέρα 14 Γενάρη, δεύτερη ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών.
Η δυναμική πορεία των χιλιάδων εκπαιδευτικών στην Αθήνα, παλλόταν από συνθήματα που απαιτούσαν την άμεση απόσυρση του νσχ, μόνιμους - μαζικούς διορισμούς, μόρφωση και δουλειά για όλο το λαό, ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ, από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ. Στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε μεγάλη  μαχητική πορεία των εκπαιδευτικών που κατέληξε στο ΥΜΑΘ
Οι αγώνες των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα των αναπληρωτών όλο αυτό το διάστημα διαμορφώνουν μια ελπιδοφόρα εξέλιξη για το εκπαιδευτικό κίνημα, τις διεκδικήσεις του και μπορούν να νικήσουν.
Έφεραν στο προσκήνιο μαζικά τις νέες γενιές των εκπαιδευτικών της ελαστικής εργασίας που με δυναμισμό και τρομερή αποφασιστικότητα διεκδικούν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.
Καταγγέλλουμε την προκλητική καταστολή που δέχθηκε  πάλι η πορεία, όταν έφτασε στη Βουλή. Η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, απάντησε με  ρίψη δακρυγόνων εξ επαφής στους διαδηλωτές, που προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα σε διαδηλώτρια εκπαιδευτικό της Α ΕΛΜΕ Αθήνας, τον τραυματισμό αρκετών συναδέλφων και τη δημιουργία σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων. Κινδυνεύουμε να θρηνήσουμε θύματα εκπαιδευτικούς! Δεν πέρασαν παρά λίγα εικοσιτετράωρα, για να διαψευστούν περίτρανα οι υποκριτικές κυβερνητικές δηλώσεις. Εγείρεται πλέον ζήτημα παραίτησης των υπουργών δημόσιας τάξης και παιδείας.
Αυτή ακριβώς είναι η στιγμή που το εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να ασκήσει την πιο ασφυκτική πίεση στην κυβέρνηση. Να κλιμακώσει πιο μαζικά, πιο μαχητικά, πιο αποφασιστικά απαιτώντας την οριστική απόσυρση του νσχ. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της ΟΛΜΕ που δεν καλεί σε ΓΣ και αποφασιστική κλιμάκωση συνεχίζοντας τις 3ωρες στάσεις, ενώ ξεπεράστηκε ακόμη και από τη ΑΔΕΔΥ. Καλούμε για μια ακόμη φορά την ΟΛΜΕ να καλέσει  άμεσα σε γενική Συνέλευση προέδρων για την αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα!

Συνεχίζουμε!   Το προσοντολόγιο δε θα περάσει!

Απαιτούμε:  
 • Απόσυρση του νομοσχεδίου!
 • Διορισμό  τώρα όλων των αναπληρωτών με βάση την συνολική  προϋπηρεσία & τον χρόνο λήψης του πτυχίου! Ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές.
 • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κανείς κάτω από 1.000 ευρώ καθαρά! Επαναφορά του 13ου-14ου μισθού. Πίσω όλα τα «κλεμμένα».
 • Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σύνταξη με 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας.
 • Όχι στο νέο Λύκειο.
 • Όχι στην αξιολόγησηαυτοαξιολόγηση. Οργανώνουμε απεργία – αποχή.  
 • Επαναφορά του ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα.
 • 20 μαθητές στο τμήμα -15 στις Ομάδες Προσανατολισμού -10 στα εργαστήρια. Υποστηρικτικές, ενισχυτικές δομές για όλους τους μαθητές
ΠΕΜΠΤΗ 17/1 : αναπληρωτές –μόνιμοι συμμετέχουμε στην νέα  24ωρη απεργία που έχει προκηρυχτεί από ΟΛΜΕ ΔΟΕ  ΑΔΕΔΥ και στις απεργιακές συγκεντρώσεις:
 • Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στα Προπύλαια και πορεία στη βουλή
 • Οι συνάδελφοι  που επιθυμούν να μεταβούν στην Αθήνα να απευθύνονται στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για  να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.

 • Απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στις 11.30 πμ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                 ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR