Ads 468x60px

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την κατάργηση του προσοντολόγιου και της αξιολόγησης

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                              22/1/ 2019
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                  
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την κατάργηση του προσοντολόγιου και της αξιολόγησης
Με τις τελευταίες μαζικές κινητοποιήσεις μας (απεργίες, διαδηλώσεις) αναδείξαμε ότι το «προσοντολόγιο» δεν αποτελεί νέο σύστημα διορισμών, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, αλλά πέταγμα στην ανεργία χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων, ένα διαρκές κυνήγι αγοράς «προσόντων» από τη βιομηχανία μεταπτυχιακών, σεμιναρίων κ.ά. που έχει στηθεί στα ΑΕΙ για μια επισφαλή θέση εργασίας. Τέλος σημαίνει  απαξίωση του πτυχίου και των εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων που κατοχυρώνει.
Η ψήφιση του νόμου στη Βουλή, όσο πιο εσπευσμένα γινόταν, αναδεικνύει την πρεμούρα της κυβέρνησης να περάσει τα μνημονιακά μέτρα του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε.. Ταυτόχρονα σε μέρα απεργίας (11/01) το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης (Υ.Α.) για τους θεματικούς άξονες και τις εκθέσεις αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων δηλ. τους δείκτες και τα κριτήρια της αυτοαξιολόγησης. Στην Υ.Α. παρουσιάζονται τα ίδια κριτήρια σε πιο συμπτυγμένη μορφή με την αυτοαξιολόγηση του 2014.
ΑΦΙΣΑ.jpgΗ ψήφιση του νόμου για το προσοντολόγιο δεν πρέπει να σημάνει και το τέλος του αγώνα μας για την κατάργησή του. Με τις κινητοποιήσεις μας κάναμε ένα δυναμικό ξεκίνημα ενάντια στα μέτρα (προσοντολόγιο, αυτοαξιολόγηση) που προωθούν περαιτέρω την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Η αναβολή για το Σεπτέμβρη του 2019 της εφαρμογής στη σχολική μονάδα του Ν.4547 για την αυτοαξιολόγηση είναι μια κίνηση της κυβέρνησης για να κλείσει το μέτωπο που πήγε να ανοίξει με τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Εξάλλου έχει δρομολογήσει ήδη τα σχετικά σεμινάρια στελεχών.
Ο αγώνας ενάντια στο «προσοντολόγιο» πρέπει να συνεχιστεί, μαζί με τον αγώνα ενάντια στην εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης.
Απαιτούμε:  
  • Κατάργηση του νόμου
  • Διορισμό  τώρα όλων των αναπληρωτών με βάση την συνολική  προϋπηρεσία & τον χρόνο λήψης του πτυχίου! Ίσα και πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές.

  • Καλούμε σε παρέμβαση διαμαρτυρίας στην Δ/νση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Δυτ. Θες/νίκης την Τετάρτη 23/01, ώρα 1.30μμ.
  • Στηρίζουμε την πανελλαδική κινητοποίηση που καλεί η συνέλευση αγώνα της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ για το Σάββατο 26/1 στα Προπύλαια στις 12μ
  • Προχωράμε σε πανεκπαιδευτική συγκέντρωση την βδομάδα 28/1-1/2. Για την καλύτερη προετοιμασία της καλούμε σύσκεψη ΕΛΜΕ, Συλλόγων ΠΕ, συλλογικοτήτων αναπληρωτών, φοιτητικών συλλόγων, την Παρασκευή 25/1, στην ΕΔΟΘ, 6.30μμ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR