Ads 468x60px

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                  22 /1/ 2019
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                   
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ  ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μετά από πέντε μήνες λειτουργίας των σχολείων, υπάρχουν ακόμα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό με αρνητικές συνέπειες στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας.
Τις μέρες που σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα βγήκε στους δρόμους με μαζικότατες και μαχητικές απεργιακές διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα, διεκδικώντας την απόσυρση του προσοντολογίου και μαζικούς μόνιμους διορισμούς αποκλειστικά και μόνο με το πτυχίο και την προϋπηρεσία, το Υπουργείο Παιδείας-όχι τυχαία- προχώρησε σε προσλήψεις αναπληρωτών.
Στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης προσλήφθηκαν 23 αναπληρωτές και βρίσκεται σε εξέλιξη
η διαδικασία τοποθέτησης τους. Ενόψει της διαμόρφωσης των κενών για την τοποθέτηση των αναπληρωτών το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ αποφάσισε τα εξής:
Τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης, εφόσον έχουν ολοκληρωθεί και οι διαδικασίες διάθεσης για συμπλήρωση ωραρίου, πρέπει να δίνονται στους συναδέλφους αναπληρωτές για την τοποθέτησης τους.
Θεωρούμε άδικο, αντισυναδελφικό και ιδιαίτερα απαξιωτικό να ισχύσει μια άτυπη διαδικασία ιεραρχίας μεταξύ μονίμων και αναπληρωτών, που  υιοθετεί ως τώρα το ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης. Η διαδικασία αυτή δίνει το δικαίωμα στους μόνιμους συνάδελφους που έχουν ήδη τοποθετηθεί σε προηγούμενες φάσεις τοποθετήσεων (λειτουργικά υπεράριθμοι, διάθεση, αποσπασμένοι), όταν προκύπτουν νέα κενά, να τοποθετούνται σε αυτά και τα κενά που οι ίδιοι θα αφήνουν (προφανώς πιο μακριά από αυτά στα οποία τώρα μετακινούνται) να δίνονται για κάλυψή τους στους  αναπληρωτές.
Οι συνάδελφοι μας αναπληρωτές, ένα μεγάλο κομμάτι της εκπαίδευσης, αντιμετωπίζονται από τις κυβερνήσεις ως καθηγητές δεύτερης κατηγορίας και δεν έχουν ίσα δικαιώματα με τους μονίμους.
Να μην αντιμετωπιστούν και από τη διοίκηση με τον ίδιο τρόπο!
Καλούμε το ΠΥΣΔΕ δυτικής Θεσσαλονίκης να μην προχωρήσει σε καμία αδικία σε βάρος των αναπληρωτών, να μην γίνει καμία μετακίνηση μονίμου καθηγητή σε κενό που αυτή την περίοδο προορίζεται για τους αναπληρωτές και τα κενά που προορίζονται για τους αναπληρωτές να δίνονται χωρίς καμία αλλαγή για τη δική τους τοποθέτηση.



Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                 ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR