Ads 468x60px

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ενημέρωση για την διεκδίκηση των αναδρομικών

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                      Θεσσαλονίκη 31-1-2019       Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. επικοινωνίας 6979850143                                  

Ενημέρωση για την διεκδίκηση των αναδρομικών
Η Ολομέλεια του ΣτΕ εξετάζει την Παρασκευή 1/2/2019 τη συνταγματικότητα ή όχι της περικοπής των δώρων (επιδομάτων) Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας που έγιναν με το νόμο 4093/2012 από 1.1.2013.
Το ΣΤ΄ Τμήμα του ΣτΕ έχει κρίνει  τον Δεκέμβρη αντισυνταγματικές τις περικοπές των δώρων Χριστουγέννων των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, κ.λπ. και λόγω της αντισυνταγματικότητας παρέπεμψε προς οριστική κρίση το όλο ζήτημα στην Ολομέλεια του ΣτΕ. Οι νομικοί κύκλοι ισχυρίζονται ότι η απόφαση θα είναι θετική.
Σας έχουμε στείλει πρόσφατα τόσο τις ανακοινώσεις της ΑΔΕΔΥ όσο και της ΟΛΜΕ σχετικά με το θέμα και τις ενέργειες τους.
Διεκδικούμε επίμονα την επιστροφή των αναδρομικών σε όλους τους υπαλλήλους , επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού και απαιτούμε να δοθεί  άμεσα πολιτική λύση.
Επειδή πολλοί συνάδελφοι και σύλλογοι σχολείων διατυπώνουν ερωτήματα και επιθυμούν να καταθέσουν αγωγές,  σας ενημερώνουμε ότι αυτές μπορούν, για όσους/ες επιθυμούν. να γίνουν είτε ατομικά είτε συλλογικά (κατά σχολείο)  απευθυνόμενοι σε δικηγορικά γραφεία της επιλογής τους.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (αν και διαφέρουν σε σημεία από την προερχόμενη πληροφόρηση από δικηγορικά γραφεία)  είναι :
  1. Βεβαίωση υπηρεσιακών μεταβολών – υπηρεσιακής κατάστασης από το γραφείο ή άλλες συμβάσεις εργασίας (μπορεί και να προσκομισθεί μετά την αίτηση) . Σε κάθε περίπτωση αρκεί στο πιστοποιητικό να αναφέρεται το ΦΕΚ διορισμού ή σε περίπτωση αναπληρωτή εκπαιδευτικού η προϋπηρεσία αυτού και εάν τελεί σε άδεια άνευ αποδοχών ή όχι. Επίσης αρκεί μία απλή εκτύπωση των υπηρεσιακών στοιχείων από το σύστημα με την σφραγίδα του σχολείου ή της Διεύθυνσης.
  2. Ετήσια βεβαίωση οικονομικών αποδοχών για τα έτη 2016-2017-2018.

  1. Εκκαθαριστικό μισθοδοσίας του μηνός Νοεμβρίου για τα έτη 2009, 2013, 2014, 2015, 2016 και 2017 και του μηνός Μαΐου 2018 - Για τις βεβαιώσεις αποδοχών αρκεί απλή εκτύπωση από το σύστημα ή απλή φωτοτυπία. Δεν χρειάζεται αίτηση στην υπηρεσία.

  1. Δήλωση συμμετοχής  με τα στοιχεία του υπαλλήλου.

  1. Εξουσιοδότηση (προς το δικηγορικό γραφείο) υπογεγραμμένη κ θεωρημένη για το γνήσιο υπογραφής απο ΚΕΠ είτε απο δημόσια υπηρεσία

  1. Αριθμός πρωτοκόλλου  της αίτησης διακοπής παραγραφής που καταθέσατε τον Δεκέμβρη στην Διεύθυνση
Αν έχουμε νεότερη πληροφόρηση θα σας ενημερώσουμε άμεσα


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ               ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR