Ads 468x60px

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα!


Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                   Θεσσαλονίκη 13 /3/ 2019
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                   
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143

Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα!


Ο λαός της Βενεζουέλας είναι αντιμέτωπος με την απειλή στρατιωτικής επέμβασης από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Η κυβέρνηση του πολεμοκάπηλου Τραμπ επιδιώκει με κάθε τρόπο να ανατρέψει την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Ν. Μαδούρο και να εγκαθιδρύσει τον Χ. Γκουαϊδό. Ο ίδιος ο αυτοανακηρυγμένος “πρόεδρος” της Βενεζουέλας, δηλώνει απερίφραστα πως δεν έχει καμία αντίρρηση για μια στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ ενάντια στην ίδια του τη χώρα!...
Με το πρόσχημα της λεγόμενης ανθρωπιστικής βοήθειας, οι Αμερικανοί επιδιώκουν να εξοπλίσουν το χέρι της αντιπολίτευσης και να ανοίξει ο δρόμος για την εισβολή διαφόρων αμερικανοκινούμενων  παραστρατιωτικών ομάδων από τα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία και τη Βραζιλία, χώρες υποτελείς στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Την ίδια ώρα ο λαός της Βενεζουέλας βρίσκεται αντιμέτωπος εδώ και καιρό με συντριπτικές οικονομικές κυρώσεις αξίας πολλών δις, τις οποίες αποδέχεται και μάλιστα με  ενθουσιασμό η δεξιά αντιπολίτευση στη χώρα.
Στο στόχαστρο τίθεται η Βενεζουέλα, όχι για τα εσωτερικά της προβλήματα  αλλά γιατί είναι η μόνη χώρα με πετρέλαιο που, όπως μαθαίνουμε, το κέρδος αυτό δεν το παραχώρησε αποκλειστικά στο κεφάλαιο αλλά μοίρασε μέρος του στους ίδιους τους κατοίκους. Αυτός, για τον Τραμπ και τους οπαδούς του, είναι …σοσιαλισμός και πρέπει να εξαφανιστεί πριν «δηλητηριάσει» και τις άλλες γειτονικές χώρες.
Η αντίσταση της πλειοψηφίας του λαού στα σχέδια των ΗΠΑ και η αδυναμία της αντιπολίτευσης να περάσει τα πραξικοπηματικά της σχέδια έχει εξαγριώσει τον Λευκό Οίκο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του γερουσιαστή Ρούμπιο, που ανάρτησε φωτογραφίες του σκοτωμένου Μουαμάρ Καντάφι. Θέλει να κάνει πολύ σαφές το μήνυμα των ΗΠΑ προς το λαό της Βενεζουέλας: Υποταχθείτε αλλιώς θα σας καταστρέψουμε, όπως κάναμε στη Λιβύη.
Οι ιμπεριαλιστικές χώρες της ΕΕ, αφού πρώτα μαζί με τις ΗΠΑ επέβαλαν αυστηρούς διεθνείς όρους ελέγχου στις περσινές εκλογές, που ανέδειξαν τον Μαδούρο στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας, τώρα τον καλούν να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκ νέου “ελεύθερες” εκλογές. Σημειωτέον ότι στην Βενεζουέλα έγιναν εκλογές 25 φορές σε 20 χρόνια! Βέβαια, η κυβέρνηση Μαδούρο με τις λανθασμένες επιλογές της έχει συμβάλει στην οικονομική κατάρρευση της χώρας, που κυρίως οφείλεται στις κυρώσεις των ΗΠΑ και επίσης εφαρμόζει σκληρή καταστολή. Όμως, οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τελείως αυθαίρετα και πραξικοπηματικά ως νόμιμο πρόεδρο τον Γκουαϊδό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ ουσιαστικά ευθυγραμμίζονται με τις υπαγορεύσεις Αμερικάνων και Ευρωπαίων.  
Η επέμβαση των ΗΠΑ και ΕΕ αφορά ουσιαστικά τα  μεγάλα αποθέματα πετρελαίου της Βενεζουέλας και δημιουργεί επικίνδυνα ενδεχόμενα και για την περιοχή μας μετά και  τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Αιγαίο και στην Κύπρο.

Μπροστά στις απειλές στρατιωτικής επίθεσης ενάντια στο σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Βενεζουέλας, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας. Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα, διεθνιστική αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιβολή.
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ!!!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιάννης Λαθήρας Νίκος Παλάντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR