Ads 468x60px

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                          Θεσσαλονίκη 10-6- 2019
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6978300483                                  
e-mail: gelmeth3@gmail.com
fb:Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕς ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣΆμεσα να παρέμβει το Υπουργείο για να μην χάσουν οι μαθητές το δικαίωμα στις σπουδές τους.

Το ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ –Θ καταγγέλλει  την απαράδεκτη ενέργεια εργοδοτών στα Χανιά να μην επιτρέψουν σε μαθητές – εργαζόμενους  του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων να συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, αρνούμενοι να τους δώσουν το κατοχυρωμένο δικαίωμα της άδειας.
Είναι πλέον φανερό ότι η «κανονικότητα» που ζούμε ως εργαζόμενοι με τους μισθούς πείνας, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, συμπληρώνεται με τον εργοδοτικό δεσποτισμό και την κατάργηση μορφωτικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, στοχεύει στην εξασφάλιση του μέγιστου κέρδους, συνθλίβει τις ζωές και τα όνειρα των ανθρώπων για μια καλύτερη ζωή.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες κράτους- διοίκησης – της τωρινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των προηγούμενων. Με τις αντεργατικές, αντιεκπαιδευτικές πολιτικές κυβερνήσεων, ΕΕ , κεφαλαίου έχουν διαμορφώσει το θεσμικό- νομικό πλαίσιο για να μπορούν οι εργοδότες να αυθαιρετούν, να παραβιάζουν δικαιώματα και άδειες, επιβάλλοντας ένα καθεστώς εργασιακής γαλέρας, φόβου, πιέσεων και απειλών προς στους εργαζόμενους.
Είναι τεράστια η ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας για το συγκεκριμένο γεγονός, από τη στιγμή που δεν ελέγχει τους εργοδότες αν δίνονται οι άδειες εξετάσεων στους υποψηφίους. Παράλληλα, αρκείται σε δελτία τύπου ενάντια στην εργατική αυθαιρεσία, χωρίς να δώσει καμία λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει.  
Να μην επιτρέψουμε σε κανένα – εργοδότη, κράτος, κυβέρνηση-
να παραβιάζει μορφωτικές και εργασιακές κατακτήσεις
Απαιτούμε τώρα να παρέμβει το Υπουργείο Παιδείας και να διασφαλίσει με κάθε τρόπο τη δυνατότητα στους συγκεκριμένους μαθητές του εσπερινού ΓΕΛ Χανίων να συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2018-2019 εξασφαλίζοντας όλες τις αναγκαίες νομικές, διοικητικές και οικονομικές συνθήκες, όρους και προϋποθέσεις. Παράλληλα διεκδικούμε:
- την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών/τριών και ιδιαίτερα των εργαζόμενων στη δημόσια εκπαίδευση.
-  τον έλεγχο για  την τήρηση όλων των προβλεπόμενων αδειών για τους εργαζόμενους- μαθητές.
Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να κινηθεί στην κατεύθυνση άμεσης παρέμβασης με τους παραπάνω στόχους.
Με το συλλογικό μας αγώνα και όπλο τα σωματεία μας  θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα των μαθητών μας, ιδιαίτερα των εργαζόμενων που επιχειρούν να μορφωθούν με πολλά εμπόδια και περίσσευμα ψυχής.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
        Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
         ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                           ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR