Ads 468x60px

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΗΣ Γ’ ΕΛΜΕ-Θ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΧΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ


Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                            Θεσσαλονίκη 14-5-2019
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6978300483                                  
e-mail: gelmeth3@gmail.com

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΗΣ Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΧΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
   
Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ) αποφάσισαν λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή του 19ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ, χωρίς ίχνος δημοκρατικής ευαισθησίας, όπως το συνηθίζουν τελευταία, χωρίς δηλ. να απευθυνθούν προς τους ίδιους τους συναδέλφους, να ζητήσουν από την ΕΑΠ (Ενιαία Αρχή Πληρωμών) να παρακρατείται από την μισθοδοσία των εκπαιδευτικών κάθε μήνα το ποσό που αναλογεί στην ετήσια συνδρομή τους προς την ΟΛΜΕ.
    Η συμμετοχή μας στα πρωτοβάθμια σωματεία, τις ΕΛΜΕ και στην Ομοσπονδία (ΟΛΜΕ) είναι αναμφισβήτητα ΑΝΑΓΚΑΙΑ και ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ προκειμένου με συλλογικό, δημοκρατικό και αποτελεσματικό τρόπο να υπερασπιζόμαστε και να διεκδικούμε τα εργασιακά και άλλα δικαιώματά μας, άρα επιθυμούμε την συμμετοχή όλων των συναδέλφων.
    Η συμμετοχή όμως αυτή πρέπει να γίνεται σε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ και όχι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ βάση, πρέπει να γίνεται κατόπιν ώριμης απόφασης κάθε συναδέλφου και όχι με την παρέμβασης της ίδιας της διοίκησης και του κράτους.
    Η διαμεσολάβηση των κρατικών υπηρεσιών στην οργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος και τα οικονομικά του αποτελούν μορφή παρέμβασης, αυξάνουν την εξάρτηση των σωματείων από την  διοίκηση και κρατική εργοδοσία, συνεπώς είναι σε ΑΝΤΙΘΕΤΗ κατεύθυνση από την ελεύθερη διαμόρφωση των υποθέσεών τους από τους ίδιους τους εργαζόμενους και υπονομεύει την αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα των σωματείων.
    Αυτή η διευκολυντική, όπως ισχυρίζονται, πρόταση της πλειοψηφίας του ΔΣ προς της ΕΑΠ συνάδει απόλυτα με την αντίληψη των ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ για την συνεταιρική, συνεργατική  σχέση των σωματείων με την εργοδοσία-κυβέρνηση, και είναι ένα ακόμα επεισόδιο πλήρους μετάλλαξης της ΟΛΜΕ σε γραφειοκρατικό μηχανισμό.
    Ας ψάξουν αλλού, πχ στην έλλειψη διορισμών 9 χρόνια τώρα που έχει μειώσει τον αριθμό των εκπαιδευτικών για να βρουν τον τρόπο να αυξήσουν τα μειωμένα έσοδα της Ομοσπονδίας και όχι σε μεθόδους εμπλοκής των σωματείων με το κράτος
Ως Γεν. Συνέλευση της Γ’ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ δηλώνουμε ότι ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ σε αυτή την πρόταση και ζητάμε να αποσυρθεί ΑΜΕΣΑ.
Η Γ.Σ. ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR