Ads 468x60px

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Έξι χρόνια «πανελλήνιες μέρες σχολικού αθλητισμού»

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                             ΘΕΣ\ΝΙΚΗ 20/9/2019
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                   
 e-mail:  gelmeth3@gmail.com
τηλ. Επικοινωνίας 6978300483 


 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για ημερα σχολικου αθλητισμου
Έξι χρόνια «πανελλήνιες μέρες σχολικού αθλητισμού»
 έξι χρόνια, καμία προσπάθεια ουσιαστικής αναβάθμισης του!

Για έκτη χρονιά το υπουργείο Παιδείας καλεί με εγκύκλιο του τα σχολεία  στα πλαίσια της πανελλήνιας μέρας σχολικού αθλητισμού να οργανώσουν εκδηλώσεις και αθλητικούς αγώνες χωρίς να γίνουν μαθήματα. Μάλιστα φέτος εσπευσμένα  καλούνται τα σχολεία να την πραγματοποιήσουν, 10 μέρες νωρίτερα από την καθιερωμένη, στις 28 -9, για να συμπέσει με την «Ευρωπαϊκή μέρα του σχολικού αθλητισμού»! Η δε εναρμόνιση του εορτασμού και στην Ελλάδα με όλη την Ευρώπη θα συνοδευτεί από κεντρική εκδήλωση σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Ο.Α.Κ.Α. Για άλλη μια φορά θα περισσέψουν οι εύηχες λέξεις και τα μεγάλα λόγια…
Tι και αν..
  • σε πολλά σχολεία υπάρχουν αναστάτωση, δυσλειτουργίες και κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό  
  • πολλά σχολεία δεν έχουν γυμναστές, γυμναστήριο, ακόμη και κατάλληλο αύλειο χώρο 
τι και αν τα τελευταία χρόνια :
  • έκλεισαν αθλητικά σχολεία και τμήματα 
  • οι διαθέσιμες ώρες στο ωρολόγιο πρόγραμμα για την φυσική αγωγή στο γυμνάσιο μειώθηκαν
  •  δεν υπάρχει καινούριο αθλητικό υλικό την τελευταία 7ετία(!) 
         Προέχει το «φαίνεσθαι» και το «θεαθήναι»!

        Να θυμίσουμε πως όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και οι υπουργοί Παιδείας τους καθιέρωσαν τη μέρα αυτή στα πλαίσια του λεγόμενου «κοινωνικού σχολείου» (πρόγραμμα ΕΣΠΑ δηλαδή) με τη λογική της «μέρας του…»  ή «της βδομάδας», των αφιερωμάτων κλπ ως μια ανέξοδη και αναποτελεσματική κίνηση εντυπωσιασμού. 
       Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον για το σχολικό αθλητισμό που εκδηλώνεται με την πρωτοβουλία του υπουργείου καθώς αρχίζει και τελειώνει με την πανελλήνια μέρα , ενώ συνεχίζονται όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που συμβάλλουν στην υποβάθμιση του. 
       Εξάλλου, όχι τυχαία, αποσιωπάται χρόνια τώρα πως παρόμοιες  εκδηλώσεις  αθλητικών αγώνων και δραστηριοτήτων των μαθητών ήδη πραγματοποιούνται στα σχολεία από τους εκπαιδευτικούς και ειδικότερα τους καθηγητές φυσικής αγωγής κατά την διάρκεια και προς το τέλος του σχολικού έτους. 

      Εκείνο που λείπει από την εκπαίδευση και τους μαθητές μας  δεν είναι η μία μέρα του σχολικού αθλητισμού, αλλά μια ειλικρινής  και ουσιαστική προσπάθεια αναβάθμισης του, που απαιτεί: 
●Αύξηση των ωρών διδασκαλίας της Φ.Α.  
●Υποστήριξη και αναβάθμιση των μαθητικών αγώνων που πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια του σχ. έτους 
●Ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής με σύγχρονα  πλήρως εξοπλισμένα με όργανα και αθλητικό υλικό γυμναστήρια ανοικτού και κλειστού τύπου  σε όλα τα σχολεία της χώρας 
●Άνοιγμα των γυμναστηρίων και το σχολικών αυλών σε ημερήσια βάση με στόχο τη μετατροπή του σχολείου σε κέντρο μαζικού ερασιτεχνικού αθλητισμού αλλά και πολιτιστικών - μορφωτικών δραστηριοτήτων κάθε περιοχής, υποστηριζόμενο από μόνιμους εκπαιδευτικούς Φ.Α. και άλλων ειδικοτήτων. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                               ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                           ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR