Ads 468x60px

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ,ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                ΘΕΣ\ΝΙΚΗ 13/10/ 2019
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                   
 e-mail:  gelmeth3@gmail.com
τηλ. Επικοινωνίας 6978300483  

ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ
ΤΗΣ  ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!
Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ,ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗ ΛΥΣΗ!
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 1.30 μ.μ. 
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
  • Το μαρτύριο της σταγόνας με τα λεγόμενα «ολιγομελή» των Ο.Π. των ΓΕΛ
Το μαρτύριο της σταγόνας, πρακτική  και της προηγούμενης διακυβέρνησης, ξαναζούν  εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς ως συνέπεια αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων. Δεκάδες μαθητές από ΓΕΛ της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας και αβεβαιότητας, καθώς  έχουν ξεκινήσει τη χρονιά τους φοιτώντας σε τμήματα που αναμένουν έγκριση.C:\Users\matina\Desktop\page_1.jpg
Στην περιοχή της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ και ΔΥΤΙΚΗΣ ΔΔΕ  σε 17 ΓΕΛ υπάρχουν 34 τμήματα Ο.Π. της Β΄και Γ΄ Λυκείου που δεν έχουν εγκριθεί! Ορισμένα απ’ αυτά έχουν 18 ακόμη και 19 μαθητές, αρκετά βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές και  έχουν αριθμό μαθητών ανάλογο με αυτών που εγκρίθηκαν στις αρχές Σεπτέμβρη, μετά από την επίμονη παρέμβαση των ΕΛΜΕ.Για ορισμένα ΓΕΛ δεν έχει εγκριθεί μέχρι στιγμής κανένα τμήμα Ο.Π. στην Γ΄τάξη, χαρακτηριστικό παράδειγμα το2ο ΓΕΛ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ ,, και αν δεν προχωρήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ το υπουργείο στην έγκρισή τους, τινάζεται στον αέρα όλη η Γ΄τάξη και υπονομεύεται η λειτουργία του σχολείου.
Να πέσει στο κενό η πρόθεση του Υπουργείου να μην εγκρίνει κανένα άλλο ολιγομελές τμήμα στα ΓΕΛ. 
Εδώ και ένα μήνα, όχι μόνο δεν έχει δοθεί καμία απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας για συμπληρωματική έγκριση τους αλλά προτίθεται να μην εγκρίνει κανένα άλλο ολιγομελές στην Κεντρική Μακεδονία, όπως διαμηνύει με «τελεσίγραφο του» προς τους Περιφερειακούς διευθυντές Εκπαίδευσης!
Στα πλαίσια του δημοσιονομικού κόφτη και της επιπλέον εξοικονόμησης προσωπικού και δαπανών για την εκπαίδευση, το υπουργείο σχεδιάζει να εκδιώξει τους μαθητές από το σχολείο τους, να συρρικνώσει σχολεία και να στρώσει το έδαφος για τη συγχώνευση ακόμη και την κατάργησή τους.
Μερίδιο ευθύνης σε μια τέτοια καταστροφική,για μαθητές, εκπαιδευτικούς και σχολεία, εξέλιξη έχει και ο  Περ. Διευθυντής Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας, που παρά τις υποσχέσεις προς τα σωματεία περί θετικών εισηγήσεων, στην ουσία συντάχθηκε με την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου, δεν υπερασπίστηκε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, δεν τηρεί ούτε τις δεσμεύσεις του για την έγκριση των αιτημάτων των σχολείων για μείωση του αριθμού των παιδιών στα τμήματα που φοιτούν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.
Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα: εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς να μην επιτρέψει να αντιμετωπίζονται ως νούμερα και αριθμοί οι μορφωτικές ανάγκες και τα δικαιώματα των μαθητών μας!
Να εγκριθούν τώρα όλα τα ολιγομελή τμήματα των Ο.Π. στα ΓΕΛ της Θεσ\νίκης.



  • Η «κανονικότητα» των κενών και ο εμπαιγμός της γ΄φάσης των προσλήψεων.
Ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων από τα σχολεία απουσιάζουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί,πολλές σχολικές μονάδες δυσλειτουργούνκαιεκατοντάδες ώρες μαθημάτων χάνονται καθημερινά. Μετά τη β΄φάση των προσλήψεων των αναπληρωτών τα κενά πανελλαδικά  ήταν περισσότερα από 2.500 χιλιάδες. 
Το υπουργείο,αφού επιστράτευσε ακόμη και μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης, αφού προσπάθησε να εξοικονομήσει εκπαιδευτικό προσωπικό με την εφαρμογή όλων των αντιεκπαιδευτικών – αντιπαιδαγωγικών  ρυθμίσεων,προχώρησε στις 11-10, σε γ΄φάση- κοροϊδία, προσλαμβάνοντας 306!αναπληρωτές, που έγιναν με τις πιστώσεις εκείνων που δεν παρουσιάστηκαν
Από αυτούς, στη Β/θμια προσλήφθηκαν 50 στη Ε.Α.Ε, 246 στη Γενική Εκπαίδευση και 10 σε Μουσικά σχολεία.
ΣτηΔυτική Θεσσαλονίκη, ενώ τα κενά στη Γενική Παιδεία ήταν 85, προσλήφθηκαν 2 (!) και στην Ειδική Αγωγή για τα 75 κενά έγινε 1 πρόσληψη!
Στην Ανατολική Θεσ\νίκη,ενώ τα κενά Γενικής Παιδείας ήταν 28, προσλήφθηκαν 4, ο ένας μειωμένου ωραρίου, στα Μουσικά σχολεία δεν έγινε καμία πρόσληψη και στην ειδική αγωγή υπάρχουν σήμερα πάνω από  20 κενά.
Και στις δύο ΔΔΕ για την ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας αναπληρωτής, ενώ δεν έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη αναπληρωτή για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στα τμήματα υποδοχής και ΔΥΕΠ.
Οι αλχημείες και οι αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις δεν μπορούν να κρύψουν τις τραγικές ελλείψεις  σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.Επιτακτική η ανάγκη να γίνουν ΤΩΡΑ μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών, αποκλειστικά με το πτυχίο και την προϋπηρεσία!Άμεσα να καλυφθούν όλα τα εκπαιδευτικά κενά με μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών.
Οι χαμένες ώρες διδασκαλίας για τους μαθητές, η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, η μονιμότητα στην αδιοριστία των εκπαιδευτικών, τα «ολιγομελή», η κατάργηση της παράλληλης διδασκαλίας στη β΄ξένη γλώσσα και μια σειρά αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων είναι  αποτελέσματα της πολιτικής των περικοπών και της λιτότητας που έχουν επιβάλει στο δημόσιο σχολειό κυβερνήσεις- ΕΕ –ΟΟΣΑ, οδηγώντας σε τραγική κατάσταση εκπ/κούς και μαθητές.
Οι εκπαιδευτικοί και οι ΕΛΜΕ πρέπει να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας.
Αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται ούτε να ανακοπεί ούτε να σταματήσει, αν δεν ξαναβγούμε αποφασιστικά στο δρόμο,για να ακυρώσουμε τα σχέδιά τους, να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές κυβερνήσεων, ΕΕ και κεφαλαίου, να διεκδικήσουμε  το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει!
Καμία αναμονή, καμία ανοχή στην αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, ΟΟΣΑ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  • Να εγκριθούν τώρα όλα τα ολιγομελή τμήματα των Ο.Π. στα ΓΕΛ της Θεσ\νίκης.
  • Να καλυφθούν όλα τα εκπαιδευτικά κενά.Πρόσληψη αναπληρωτών τώρα!
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους - Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών, αποκλειστικά με το πτυχίο και την προϋπηρεσία!
  • Να εγκριθούν τα αιτήματα των σχολείων για μείωση του αριθμού των παιδιών στα τμήματα που φοιτούν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και για λειτουργία επιπλέον τμημάτων στη β΄ ξένη γλώσσα.    
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ιδιαίτερα των σχολείων που έχουν σχετικά αιτήματα να ενισχύσουν με την παρουσία τους στις παραστάσεις τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 1.30 ΜΜ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                                            ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR