Ads 468x60px

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ


Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                             ΘΕΣ\ΝΙΚΗ 16/10/ 2019
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                   
 e-mail:  gelmeth3@gmail.com
τηλ. Επικοινωνίας 6978300483  


turkey_syria_0

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
 ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ.


Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ  καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την εισβολή του τουρκικού στρατού στη Συρία. Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, καθώς το σκηνικό των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και ανταγωνισμών με επίκεντρο τη Συρία και τον περσικό κόλπο απειλεί να μετατρέψει ολόκληρη την περιοχή σε ένα θέατρο πολιτικο-στρατιωτικών συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων και  φέρνει στο χείλος του γκρεμού την ειρήνη στην περιοχή.
 Συνυπεύθυνοι για την τραγική αυτή κατάσταση είναι οι ΗΠΑ - διοίκηση Τραμπ με την ιδιότυπη συναίνεση της, αλλά  και η ΕΕ με τη χλιαρή καταδίκη  καθώς άλλες ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις, όπως η Ρωσία (έκανε απλές συστάσεις) 
Ο πραγματικός στόχος της επιχείρησης-με το παραπλανητικό όνομα «Πηγή Ειρήνης» δεν είναι φυσικά η ειρήνη. Είναι η καταστροφή όσων με αίμα έχουν χτίσει οι Κούρδοι, πολεμώντας για την ανεξαρτησία τους.
 Η Ιστορία για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει ότι οι λαοί δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από τους “συμμάχους” ιμπεριαλιστές, που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για τα δικαιώματα των λαών, ακόμα και τα σύνορα ή το διεθνές δίκαιο, που υποκριτικά επικαλούνται συχνά. Δυστυχώς, οι Κούρδοι θα το βιώσουν ξανά. Είναι δίδαγμα όμως και για τους Έλληνες εργαζόμενους ,ώστε να μη συναινέσουν στις αποφάσεις των ελληνικών κυβερνήσεων να δώσουν «γη και ύδωρ» σε ΗΠΑ και  ΕΕ.
Ως εργαζόμενοι απαιτούμε:
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
Να σταματήσει η τουρκική εισβολή στη Συρία, να φύγουν όλες οι μεγάλες καπιταλιστικές-ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και όλοι οι εισβολείς από τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή, έτσι ώστε να μπορέσουν οι λαοί της πολύπαθης Συρίας αλλά και συνολικά να διαφεντέψουν το μέλλον τους..
Καμιά συμμετοχή-καμιά συνενοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια,
Έξω οι βάσεις από την Ελλάδα, έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ .
Αλληλεγγύη του στον πολύπαθο κουρδικό και συριακό λαό.
Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                                            ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR