Ads 468x60px

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΛΜΕ ΣΤΟ ΒΑΓΙΟΧΩΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21/12



Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                     Θεσσαλονίκη 19 -12- 2019

Πρ. Κορομηλά 51

τηλ. Επικοινωνίας 697830483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com
fb:Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΛΜΕ ΣΤΟ ΒΑΓΙΟΧΩΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21/12

Στα πλαίσια των δράσεων μας για έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, είχαμε καλέσει τους συναδέλφους και  τους συλλόγους διδασκόντων  να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης για τις 250 οικογένειες προσφύγων , ανάμεσά τους 300 και πλέον παιδιά, που  διαμένουν στο hotspot στο  Βαγιοχώρι του Δήμου Βόλβης.
Οι οικογένειες προσφύγων, ανθρώπων κυνηγημένων από τις πολεμικές συμπλοκές, την καταστροφή και το θάνατο μένουν σε κοντέινερ, σε μια αποψιλωμένη περιοχή της πλαγιάς ενός βουνού ,απομονωμένοι από τα γύρω χωριά . Τα παιδιά δεν έχουν καμία εκπαιδευτική παροχή. Η υπόσχεση για νηπιαγωγείο εντός του στρατοπέδου παραμένει στα χαρτιά. Τα μεγαλύτερα παιδιά εγγράφηκαν στα σχολεία των κοντινότερων χωριών, αλλά δεν υπάρχει λεωφορείο για να τα μεταφέρει. Δεν έχουν γιατρό παρά μόνο τρεις φορές την εβδομάδα κι αυτός δίνει μόνο πρώτες βοήθειες, ενώ δεν το επισκέπτεται παιδίατρος ποτέ. Υπάρχει ένας και μοναδικός υπεύθυνος από το ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης) στον οποίο απευθύνονται για ό,τι έχουν ανάγκη (από νομική βοήθεια ως σχολείο).
Ως εκπαιδευτικοί  διδάσκουμε τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη, τη συναδέλφωση των λαών κόντρα στη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό, τα “ψεύτικα τείχη” μεταξύ των ανθρώπων. 
Γι΄αυτό και στηρίζουμε έμπρακτα όλους αυτούς που βιώνουν τον ξεριζωμό από τις πατρίδες τους, απόρροια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, των ανταγωνισμών, των πολέμων για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, για την αρπαγή του φυσικού πλούτου, για τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς.
Γι΄αυτό , όπως κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια:
- αγωνιζόμαστε για να ενταχθούν όλα τα προσφυγόπουλα στην πρωινή ζώνη των δημόσιων σχολείων, να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν  τάξεις  υποδοχής σε όλα τα σχολεία που φοιτούν προσφυγόπουλα χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
- συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τις αντιφασιστικές- αντιρατσιστικές μας παρεμβάσεις στα σχολεία με συζητήσεις , εκδηλώσεις και πολύμορφες δράσεις μαζί τους μαθητές μας , 
-ενισχύουμε  τις δράσεις έμπρακτης  αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
Ευχαριστούμε θερμά όσους και όσες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και βοήθησαν να συγκεντρωθούν αρκετά είδη πρώτης ανάγκης. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους συναδέλφους και τους μαθητές του ΓΕΛ Τρίγλιας για την πολύτιμη προσφορά τους.

Η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ από κοινού με την Ε΄ΕΛΜΕ-Θ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη αλληλεγγύης στο Βαγιοχώρι και παράδοση των ειδών στους πρόσφυγες το Σάββατο 20/12.
Όσοι συνάδελφοι θέλουν να βοηθήσουν είτε προσφέροντας αναγκαία είδη(κυρίως τρόφιμα) είτε συμμετέχοντας στην επίσκεψη τα ραντεβού είναι:
Συνάντηση παραλαβής  ειδών: 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, την Παρασκευή 20/12/2019 στις 14.30μμ. 
Αναχώρηση για Βαγιοχώρι το Σάββατο 20/12 στις 10.30 πμ από το 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 
   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                              ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ    ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR