Ads 468x60px

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

31-1: ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                     Θεσσαλονίκη 26-1-2020 Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622
τηλ. επικοινωνίας 6978300483                                  

31-1: ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ» ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31--1, 12.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, στα πλαίσια των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιταχύνει την επίθεση σε εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα  που επικοινωνιακά βαφτίζει ανάπτυξη και κανονικότητα. Στην εκπαίδευση βαθαίνει και επεκτείνει την αντιεκπαιδευτική αναδιάρθρωση σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ-ΟΟΣΑ .
  • Συνεχίζεται η πολιτική της αδιοριστίας και της έντασης των ελαστικών εργασιακών σχέσεων (και) στο δημόσιο σχολείο .Βασική επιδίωξη είναι η παγίωση της ελαστικής και ανακυκλούμενης εργασίας..Το προσοντολόγιο που ψήφισε πέρυσι ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η ΝΔ,  διαλύει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου και φέρνει σκληρή αξιολόγηση και απολύσεις. Ταυτόχρονα, οι ελάχιστοι διορισμοί, αν και όποτε γίνουν, αποτελούν ξεκάθαρα τον «δούρειο ίππο» για ένα νέο και πιο αντιδραστικό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών, που τους εξαναγκάζει σε οικονομική και ψυχολογική εξαθλίωση με το αέναο κυνήγι και την αγορά «προσόντων», απαξιώνοντας το πτυχίο τους και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτό.

  • Νέα επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση και τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα, όπως καταγράφεται με το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των ΑΕΙ .Με το νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση η κυβέρνηση  ενισχύει με όλους τους τρόπους την ιδιωτική εκπαίδευση, τους επιχειρηματίες και τους σχολάρχες, εμπορευματοποιεί τα πτυχία και επιτίθεται στη δημόσια εκπαίδευση. Συνδέει άμεσα την χρηματοδότηση των ΑΕΙ (και σύντομα όλης της εκπαίδευσης) με την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση, ενώ ταυτόχρονα καταστρατηγεί το άρθρο 16 του Συντάγματος, εξισώνοντας τους τίτλους των κολεγίων με τα πανεπιστημιακά πτυχία των εκπαιδευτικών. 
Άμεσα δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες απόφοιτους ιδιωτικών κολεγίων να εισαχθούν στην προκήρυξη της γενικής αγωγής.Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους, στην πλήρη εμπορευματοποίηση της τριτοβάθμιας και στην υποβάθμιση των πανεπιστημιακών πτυχίων. 
Ήδη, η προώθηση του νόμου Γαβρόγλου για  τον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών (προσοντολόγιο) και στη γενική αγωγή με την τελευταία προκήρυξη αμφισβητεί και απαξιώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα, το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Η αναγνώριση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων καθιστά πλέον το τοπίο αφόρητα εφιαλτικό! 
  • Ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος Βρούτση που κατατίθεται τις επόμενες μέρες, ετοιμάζεται να συνθλίψει ό,τι έμεινε όρθιο από ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Η κυβέρνηση ,όχι μόνο δεν καταργεί, αλλά αντίθετα θωρακίζει το ν. Κατρούγκαλου , διατηρώντας  και επεκτείνοντας όλες τις  αντιασφαλιστικές διατάξεις  (αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια ή στα 40 χρόνια εργασίας, με τη μείωση των συντάξεων μέσα από την καθιέρωση της εθνικής σύνταξης 384 ευρώ (το ανώτερο) και της εξαιρετικά χαμηλής ανταποδοτικής (και για τους εκπαιδευτικούς), αλλά και την κατάργηση του ΕΚΑΣ ,«προσωπική διαφορά»). 
Εισάγει κεφαλαιοποιητικό σύστημα με τη δήθεν «ελεύθερη επιλογή» των ελεύθερων επαγγελματιών.
Λέει ψέματα η κυβέρνηση για αύξηση των συντάξεων! Το μειωμένο κατά 193εκ ευρώ κονδύλι του φετινού προϋπολογισμού είναι αδιάψευστος μάρτυρας!
 Στις 28/11 αιφνιδιαστικά συγχωνεύει τον ΕΦΚΑ με το ΕΤΕΑΕΠ, αποβλέποντας αρχικά στην καταλήστευση  των αποθεματικών  για τα Εφάπαξ (7δις ευρώ), για να καλύψει τα ελλείμματα   στις κύριες συντάξεις, αλλά και προετοιμάζει  παράδοση της επικουρικής, καταρχάς, ασφάλισης στις ιδιωτικές εταιρείες. Δεν είναι τυχαίο ότι στην επιτροπή με σκοπό «την επεξεργασία και διατύπωση του μηχανισμού μετάβασης σε ένα νέο σύστημα κεφαλαιοποιητικής   επικουρικής ασφάλισης» (Υ.Α(35886/Δ1.12150/31.8.2019) μετέχουν και εκπρόσωποι της ένωσης των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και της επιτροπής κεφαλαιαγοράς!  
Η νέα αντιασφαλιστική επίθεση αφορά όλη τη ζωή μας , καθώς η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι μόνο η σύνταξη αλλά σχετίζεται με  την υγεία, την πρόνοια, την περίθαλψη, τις άδειες, το δικαίωμα στη μητρότητα, τα ΑμεΑ, τις παροχές. 
  • Ετοιμάζεται νέο νομοσχέδιο για  αξιολογήσεις στελεχών, σχολείων, εκπαιδευτικών\πρότυπα-πειραματικά\,νέο ταξικό λύκειο \ αλλαγή ωρολογίων και αναλυτικών προγραμμάτων με  συντηρητική στροφή στο περιεχόμενο της γνώσης.

Παράλληλα, αυτή την περίοδο σε όλο τον κόσμο, η νεολαία, συνολικά οι  εργαζόμενοι, οργανώνονται και ξεσηκώνονται! Από τη Χιλή και την απεργία των εκπαιδευτικών στο Σικάγο, μέχρι τους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ και τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ, η «κανονικότητά» τους ανατρέπεται στον δρόμο. 
Με βάση τις εξελίξεις, απαιτείται άμεσα να οργανωθεί από  τα εκπαιδευτικά σωματεία και τις ομοσπονδίες  μαζικός, μαχητικός και νικηφόρος αγώνας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική Η πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 31-1 να είναι η αρχή ενός αγωνιστικού πανεκπαιδευτικού ξεσηκωμού.
Διεκδικούμε
● Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα – Όχι στο προσοντολόγιο. Μονιμοποίηση των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία..
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
● Όχι στον αντιεκπαιδευτικό νόμο που εξισώνει τα πτυχία από τα ιδιωτικά κολέγια με τα πτυχία από τα δημόσια Πανεπιστήμια
  • Όχι στο νέο αντιασφαλιστικό νόμο. Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. Όχι στα σχέδια ιδιωτικοποίησης. Σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας ή 60 χρονών με σύνταξη που θα εξασφαλίζει αξιοπρέπεια. Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. 
● Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Αναπλήρωση απωλειών, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού/σύνταξης. 
●Όχι στην αξιολόγηση\αυτοαξιολόγηση – Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο
● Όχι στα νέα σχέδια εξεταστικών φραγμών στο Λύκειο
● Κανένας μαθητής έξω από το Δημόσιο Σχολείο. Ενιαίο δωδεκάχρονο δωρεάν σχολείο για όλους τους μαθητές

  •   Καλούμε τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, να κηρύξουν 24ωρη απεργία στις 31/1, ως αρχή ενός αγωνιστικού ξεσηκωμού με αιτήματα αιχμής τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών τώρα και την κατάργηση του προσοντολογίου, την απόσυρση του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και την ανάκληση κάθε σχεδίου για αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση. 

  • Προκηρύσσουμε 3ωρες στάσεις εργασίας  11πμ- 2μμ – 5μμ και 5μμ-8μμ για όλους τους  κύκλους μαθημάτων και οργανώνουμε πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στις 12.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Σε περίπτωση απεργίας ναυλώνουμε λεωφορεία για την κάθοδο διαδηλωτών στην πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα.

  • Καλούμε το Δ.Σ της  ΟΛΜΕ να προκηρύξει 3ωρες στάσεις εργασίας για το υπόλοιπο ωράριο εργασίας των εκπαιδευτικών, για να μπορούν από όλες τις περιοχές να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και στην πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα. Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης των συναδέλφων μετά και από συνεννόηση με τις  ΕΛΜΕ .

  • Για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης οργανώνουμε μια σειρά δραστηριότητες (συντονισμό με εκπαιδευτικές συλλογικότητες, έκδοση κοινής αφίσας και ανακοίνωσης, συνέντευξη τύπου, ενημερώσεις σχολείων και τοπικής κοινωνίας, παραστάσεις στις ΔΔΕ κ.α. )

  • Αμέσως μετά την κινητοποίηση στις 31/ καλούμε σε νέα σύσκεψη συντονισμού με Συλλόγους Π.Ε. και ΕΛΜΕ για τον καθορισμό των επόμενων κοινών δράσεων του αγωνιστικού μας σχεδιασμού.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR