Ads 468x60px

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                      ΘΕΣ\ΝΙΚΗ 30/1/ 2020
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                   
 e-mail:  gelmeth3@gmail.com
τηλ. Επικοινωνίας 6978300483  

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ
ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

ΤΡΙΤΗ 4/2/2020 στις 10 π.μ. ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ!

Την Τρίτη 4/2/2020 θα γίνει  άλλη μία δίκη μελών του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κατά των πλειστηριασμών. Στο εδώλιο θα καθίσει ο συναγωνιστής Ηλίας Σμήλιος, δάσκαλος και δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, μέλος του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ “κατηγορούμενος” για την δράση του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας από τράπεζες και funds.
Το κίνημα αυτό  με τις δράσεις του επί σειρά ετών στάθηκε εμπόδιο στους σχεδιασμούς τραπεζών και κυβερνήσεων να λεηλατήσουν τα σπίτια  του λαού. Σημείωσε νίκες αποτρέποντας πολλούς πλειστηριασμούς, γι’ αυτό και τα μέλη του , καθώς και άλλοι αγωνιστές ,αντιμετώπισαν την πιο σκληρή καταστολή με την μορφή της αστυνομικής βίας αλλά και τη νομοθέτηση του ιδιώνυμου. 
Ο διωκόμενος συνάδελφος, μαζί με εκατοντάδες άλλους πολίτες, υπερασπίστηκαν το δικαίωμα των εργαζόμενων και των ανέργων, των νέων και των συνταξιούχων στη στέγη. Δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να αγωνιστούν για να σταματήσει το πραγματικό έγκλημα των πλειστηριασμών και της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τις τράπεζες, το κράτος και όλα τα αρπακτικά!
Σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ. έρχεται να συνεχίσει το έγκλημα κατά του δικαιώματος στη στέγη .Σκοπός τους είναι η πλήρης κατάργηση της προστασίας της α' κατοικίας, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί με την Ε.Ε. και τους τραπεζίτες. Στις 30 Απρίλη 2020 καταργούνται και τα ελάχιστα τελευταία ίχνη προστασίας και το αποτέλεσμα θα είναι να εκτοξευτούν οι ρυθμοί κατασχέσεων, πλειστηριασμών και εξώσεων. Ταυτόχρονα, στα πλαίσια  της όξυνσης του αυταρχισμού και της επίθεσης στα εργασιακά και τα πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες, επιδιώκουν να τιμωρήσουν όποιους αμφισβητούν το “δικαίωμα” της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Γι' αυτό έχουν φορτώσει σε αγωνιστές του κινήματος μια σειρά από δίκες, γνωρίζοντας ότι το κίνημα αυτό θα επανέλθει ενάντια στην βαρβαρότητα της “κανονικότητας”. 
Με τη δίκη αυτή, όπως και με τους δεκάδες άλλους αγωνιστών που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη και σ’ όλη την Ελλάδα, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι δικάζονται οι δημοκρατικοί, ακηδεμόνευτοι, μαχητικοί και νικηφόροι αγώνες, που έδειξαν το δρόμο πως θα παλέψουμε για να σώσουμε λαϊκή κατοικία και περιουσία, αλλά και συνολικά τις αντιλαϊκές πολιτικές. 
Η δίκη αυτή στόχο έχει να τρομοκρατήσει το λαό, να περάσει το μήνυμα ότι κάθε αντίσταση είναι μάταιη. Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, η συλλογική αντίσταση είναι μονόδρομος. Απέναντι στην τρομοκρατία και την καταστολή, έχουμε τη δύναμη της αλληλεγγύης!
Στον αγώνα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας  τα σωματεία πρέπει να πρωτοστατήσουν και να προασπίσουν το δικαίωμα των εργαζόμενων και των ανέργων, των νέων και των συνταξιούχων στη στέγη.
 Καλούμε κάθε σωματείο, επιτροπή και συλλογικότητα αγώνα, φορέα του μαζικού λαϊκού κινήματος, κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο και μαχόμενο κοινωνικά πολίτη να πάρει θέση και να σταθεί ασπίδα για τους διωκόμενους αγωνιστές στις δίκες που ξεκίνησαν.
Ο αγώνας συνεχίζεται και τίποτε δεν έχει τελειώσει.
Θα είμαστε την Τρίτη 4/2/2020 στις 10 π.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στο πλευρό του Ηλ. Σμήλιου
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!
ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                                             ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR