Ads 468x60px

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Καμιά νομοθετική απαγόρευση σε απεργίες και διαδηλώσεις!

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                       Θεσσαλονίκη 14-1-2020 Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622
τηλ. επικοινωνίας 6978300483                                  

 Καμιά νομοθετική απαγόρευση σε απεργίες και διαδηλώσεις!
C:\Users\matina\Desktop\Γ ΕΛΜΕ ΑΠΟ  6-2019\epanastasi-360x250.jpg
    Μετά το δικαίωμα στην απεργία, την παρέμβαση στα εσωτερικά και τα καταστατικά των συνδικάτων, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί με νομοσχέδιο που ετοιμάζει να βάλει στο στόχαστρο και τις διαδηλώσεις, επενδύοντας στη διαπόμπευση των συνδικάτων και των απεργών, μέσω του κοινωνικού αυτοματισμού.
  Πρόκειται για  συνέχεια του δόγματος «του νόμου και της τάξης» , του  συνολικού σχεδιασμού καταστολής που θέλει τον εργαζόμενο λαό στο περιθώριο και τους αγώνες του στο «γύψο», καταργώντας  στην πράξη ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες. Εξάλλου, ο περιορισμός των διαδηλώσεων αποτελεί τον σταθερό και διαχρονικό «πόθο» των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων.
  Διαδηλώσεις με πλαφόν, με υπεύθυνο- «συγκεντρωσιάρχη», με προσκλήσεις 48 ώρες πριν από την κινητοποίηση!
   Οι πορείες πρέπει κατ’ αυτούς να δηλώνονται στην αστυνομία δύο 24ωρα πριν από τη διεξαγωγή τους. Πορείες αδήλωτες, πορείες αυθόρμητες, πορείες χωρίς «υπεύθυνο», θα θεωρούνται παράνομες, άρα δικαιολογημένη η άσκηση βίας για τη διάλυσή τους. Πέρα από το φακέλωμα των ενεργών πολιτών- θα υπάρχει ειδική πλατφόρμα όπου ανακοινώνονται οι κινητοποιήσεις-  ανάλογα με τον όγκο των διαδηλωτών θα προσδιορίζεται και ο χώρος που θα καταλαμβάνουν και οι διοργανωτές θα καθίστανται υπόλογοι!! για τυχόν «επεισόδια». 

  Το δήθεν ενδιαφέρον για την ταλαιπωρία και τη μετακίνηση των πολιτών δεν είναι παρά το πρόσχημα . Τα μποτιλιαρίσματα στους δρόμους, οι καθυστερήσεις στα μέσα μεταφοράς, η αναδουλειά στα μικρομεσαία εμπορικά καταστήματα, οφείλονται στην αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, στα μνημόνια και τη δημοσιονομική «κανονικότητα».
   Αυτοί που δίνουν γη και ύδωρ στους «επενδυτές» , που καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, που διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, που εμπορευματοποιούν περαιτέρω την υγεία και την Παιδεία, που ξεπουλούν ό,τι απέμεινε από το δημόσιο πλούτο, που εμπλέκουν την χώρα μας όλο και βαθύτερα στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια, θέλουν τώρα να   επιβάλουν στην κοινωνία και τους εργαζόμενους σιγή νεκροταφείου! 
   Επιδιώκουν να πετύχουν προληπτική καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων μπροστά στην  κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ- κεφαλαίου και της επίθεσης σε όσα εργατικά  δικαιώματα έχουν απομείνει. 
   Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι έτσι θα σταματήσουν τις λαϊκές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Ήδη οι νεολαιίστικες, εργατικές και λαϊκές αντιστάσεις ενάντια στις πολιτικές αυτές αναπτύσσονται και μαζικοποιούνται
  Οι αντιλαϊκές προθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ δεν θα περάσουν. Όπως και όλες οι προηγούμενες, κι αυτή η απόπειρα περιορισμού την λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών μέσω της απαγόρευσης των διαδηλώσεων θα πέσει στο κενό.!
  Οι συντονισμένοι και αποφασιστικοί αγώνες των εργαζομένων και τις νεολαίας μπορούν να  χαλάσουν τα σχέδια τους! 
Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις και τις απεργίες!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR