Ads 468x60px

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ -ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΔΟΘ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΜΗ ΜΟΝΙΜΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                  Θεσσαλονίκη 31/1/2020
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622 
τηλ. Επικοινωνίας 6978300483                                  
e-mail:  gelmeth3@gmail.com                     

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ  ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ -ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ  ΕΔΟΘ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΜΗ ΜΟΝΙΜΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 
ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ

Ενόψει του συνεδρίου της ΕΔΟΘ τον προσεχή Μάιο,  το προεδρείο της ΕΔΟΘ  διακίνησε εγκύκλιο στην οποία περιέχεται η απαίτηση να αναγράφεται η σχέση εργασίας δίπλα στο όνομα, στις καταστάσεις ψηφισάντων που θα υποβληθούν από τα σωματεία  για τη συμμετοχή τους στο συνέδριο. 
Η στόχευση είναι σαφής – να αποκλειστούν οι συνάδελφοι που δεν είναι μόνιμοι και να μη συμμετέχουν στο συνέδριο σωματεία  που έχουν συμβασιούχους γραμμένους στα μητρώα τους. 

Τη στιγμή που στο δημόσιο ένας στους πέντε εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, είναι απαράδεκτο να υπάρχουν συνδικαλιστικά όργανα που προσπαθούν να απομονώσουν αυτό το μεγάλο τμήμα συναδέλφων, που επιδιώκουν να τους στερούν τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση και έκφραση, να τους απαγορεύουν να εκλέγουν και να εκλέγονται στα συνδικαλιστικά όργανα. Είναι αδιανόητο να μη συμμετέχει και να μην εκπροσωπείται στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος αυτό το τμήμα των συναδέλφων που αντιμετωπίζει τα πιο επιτακτικά προβλήματα, που δουλεύει με πολύ χειρότερους όρους και με λιγότερα δικαιώματα.  
Αυτοί που επιχειρούν να διασπάσουν τους εργαζόμενους κρατώντας στο περιθώριο την ελαστική εργασία είναι οι ίδιοι που με τη στάση τους συμβάλλουν στην υπονόμευση της αγωνιστικής απάντησης των εργαζομένων ενάντια στην αντεργατική κυβερνητική πολιτική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο της ΕΔΟΘ ,(21-1) από το οποίο αποχώρησαν για να μη συζητηθούν  και παρθούν αποφάσεις για τα  φλέγοντα ζητήματα της περιόδου (ασφαλιστικό, διορισμοί, περιορισμός κινητοποιήσεων κ.α.), αλλά και τα οικονομικά ζητήματα της ΕΔΟΘ(ανοιχτή κάλυψη του σκανδάλου των 120.000 ευρώ προς τον ΟΑΣΘ,).
Σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η ενότητα των εργαζομένων, η μεγαλύτερη συσπείρωση τους στα σωματεία , ο μαζικός, πολύμορφος , συντονισμένος αγώνας εργαζομένων και νεολαίας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου .Σ΄αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς.!Δε θα παζαρέψουμε κανέναν εργαζόμενο! Ο συνδικαλισμός είναι δικαίωμα όλων. Όλοι οι εργαζόμενοι ,με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο δημόσιο, πρέπει  να έχουν δικαίωμα εγγραφής στα σωματεία και τα σωματεία χρειάζεται να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να τους εντάξουν στους κόλπους τους.
Οι ΕΛΜΕ είναι από τα σωματεία που  έχουν στις τάξεις τους πολλούς συναδέλφους αναπληρωτές και ωρομίσθιους ως απολύτως ισότιμα μέλη τους. Με πολύμορφους αγώνες διεκδικούν μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, μόνιμους μαζικούς  διορισμούς, τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία,  πλήρη εργασιακά ,ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές ,εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και συμβασιούχων εκπαιδευτικών.  
Σε καμία περίπτωση ως Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ  δεν πρόκειται να δεχτούμε να αποκλειστεί με κριτήριο τη σχέση εργασίας  οποιοσδήποτε συνάδελφος και σωματείο από συμμετοχή ή εκπροσώπηση στο Συνέδριο της ΕΔΟΘ. Προφανώς αρνούμαστε να αναγράψουμε τη σχέση εργασίας κάθε συναδέλφου\ισσας
.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                                            ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR