Ads 468x60px

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ & ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ & ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                   Θεσσαλονίκη 25/2/2020 
Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  
e-mail: gelmeth3@gmail.com
fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ & ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ & ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι αποβάσεις ορδών των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο και  η δράση τους ως στρατός κατοχής κατά των κατοίκων ,για να επιβάλλουν την επίταξη χώρων και την κατασκευή νέων στρατοπέδων-φυλακών,.Αποτέλεσμα εικόνας για ματ χιος
Οργή και αγανάκτηση προκαλεί το όργιο βίας και αυταρχισμού που εκδηλώνεται αυτές τις μέρες ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό της Χίου και της Μυτιλήνης. 
Αντί η κυβέρνηση της ΝΔ να στείλει καράβια για να μεταφέρουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα και να βρεθούν τρόποι ανθρώπινης διαμονής τους μέσα στις πόλεις και μετακίνησής τους στις ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν, έστειλε καράβια γεμάτα αστυνομία και εξοπλισμό ακραίας καταστολής. Για να βάλει τους πρόσφυγες μέσα σε κέντρα-φυλακές, η κυβέρνηση της ΝΔ είναι έτοιμη να μετατρέψει τα νησιά σε απέραντες φυλακές, επιτηρούμενες από ΜΑΤ. 

«Η ελευθερία για τους πρόσφυγες είναι ελευθερία για όλους»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhAKJ2HWTZvQ4BLec8484sPXQNfnKQHNZxL2bwzm_2uFOmDo3RZEw-7s511j-B6hGcFWxaLh15qcahyphenhyphenPTYIECF23XFT62LaGQKT-3wtutVfLYlda37to1hgIPNy2So0cxk4kniA5XdWtBF1/s320/mathites+gia+prosfyges-2.jpg
 «κανένας ελεύθερος άνθρωπος στη φυλακή,
 όχι στη κλειστή δομή»
σύνθημα των μαθητών

Η εχθρότητα προς πρόσφυγες και μετανάστες μετατρέπει σε εχθρό του συστήματος τον λαό. Η κυβέρνηση που έθρεψε  την ξενοφοβία και το ρατσισμό τόσο καιρό, δεν έχει κανένα πρόβλημα να αντιμετωπίσει με ακραία καταστολή όποιον αντιδρά στα σχέδιά της.

Μπροστά στα μάτια των κατοίκων των νησιών φαίνονται τώρα ξεκάθαρα ποιοι είναι οι πραγματικοί αντίπαλοι. Δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, ξεριζωμένοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την οικονομική λεηλασία των πολυεθνικών. Αντίπαλοι των εργατικών και φτωχών λαϊκών στρωμάτων των νησιών είναι οι κυβερνήσεις που μετέτρεψαν τα νησιά σε «αποθήκες ψυχών» -υλοποιώντας τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας-, είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει υψώσει ματωμένα τείχη στην προσφυγιά. Είναι οι ΗΠΑ  και το κεφάλαιο -ελληνικό και πολυεθνικό- που κάνει βρόμικες μπίζνες πάνω σε όλα αυτά. Είναι όσοι χύνουν ξενοφοβικό δηλητήριο και επιτίθενται σε πρόσφυγες και  σε αγωνιστές.

Αλληλεγγύη και κοινός αγώνας με πρόσφυγες και μετανάστες

Να υψώσουμε τοίχο αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, να μην επιτρέψουμε να χυθεί το ρατσιστικό δηλητήριο και φασισμός στα σχολεία και στους μαθητές μας, να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στον πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των Αμερικάνων και της Ε.Ε.



ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  • Άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ και όλων των μεταφερόμενων δυνάμεων καταστολής από Λέσβο και Χίο. Τα νησιά θέλουν γιατρούς και νοσηλευτές, δασκάλους και καθηγητές.
  • Να μην δημιουργηθεί κανένα νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών είτε ανοιχτού, είτε κλειστού τύπου. Να κλείσουν η Μόρια, η ΒΙΑΛ και το Βαθύ τώρα.
  • Άμεσος απεγκλωβισμός των προσφύγων από τα νησιά. Ελεύθερη μετακίνηση τους στην ενδοχώρα και στις χώρες προορισμού τους. κόντρα στη συμφωνία Ελλάδας, ΕΕ, Τουρκίας και των συμφωνιών του Δουβλίνου.
  • Διαμονή των προσφύγων μέσα στις πόλεις και τα χωριά σε ανθρώπινες συνθήκες. Επέκταση της λειτουργίας του προγράμματος στέγασης σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και σπίτια, ενάντια στη γκετοποίηση και τη διαμονή τους έξω από τον αστικό ιστό. Προγράμματα στήριξης από τις δημόσιες υπηρεσίες.
  • Δικαίωμα στο άσυλο, όχι στον περιορισμό του. Προστασία στους πρόσφυγες. Ιδιαίτερη μέριμνα και επείγουσα προστασία των ασυνόδευτων παιδιών.
  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις και στην παροχή διευκολύνσεων στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ και ευρωπαϊκών κρατών. Κλείσιμο όλων των βάσεων. Ειρήνη και αλληλεγγύη των λαών.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR