Ads 468x60px

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Για την επιχείρηση αθώωσης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                        Θεσσαλονίκη 13/2/2020 
Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  
e-mail: gelmeth3@gmail.com
http://3elmethess.blogspot.gr/                                                             
fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Για την επιχείρηση αθώωσης
της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής

Το Δ.Σ  της Γ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  καταγγέλλει την επιχείρηση αθώωσης της εγκληματικής, ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με την πρόταση της Εισαγγελέα της έδρας κ. Αδαμαντίας Οικονόμου.
Η πρόταση της Εισαγγελέα είναι απαράδεκτη και προκλητική απέναντι στα θύματα της ναζιστικής οργάνωσης, βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με την ακροαματική διαδικασία της δίκης και το πλούσιο αποδεικτικό υλικό και έχει προκαλέσει την  οργή και αγανάκτηση λαού και νεολαίας.
Η μεγάλη κωλυσιεργία, στη δίκη ,πάνω από 6 χρόνια, με ευθύνη των μέχρι τώρα Κυβερνήσεων και οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα αναδεικνύονται ως ασπίδα προστασίας του ηγετικού πυρήνα των χρυσαυγιτών . Δεν είναι τυχαίο πως η πρόταση  της Εισαγγελέα κατατίθεται  σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στάση της και τον ακροδεξιό πολιτικό λόγο, προεκλογικά και τώρα για το προσφυγικό, έβαλε μπόλικο νερό στο μύλο του εθνικισμού. Παράλληλα, με τη γενικευμένη επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες που έχει εξαπολύσει, με το δόγμα «Νόμου και της Τάξης», διαμορφώνει το έδαφος για να εμφανίζεται νόμιμος πολιτικά ο λόγος του φασισμού.

Η κ. Εισαγγελέας δεν είδε την οργανωμένη εγκληματική δράση της ναζιστικής συμμορίας που εκφράστηκε με την συγκρότηση Ταγμάτων Εφόδου που δρούσαν μεθοδικά, προαποφασισμένα και με κεντρική πολιτική καθοδήγηση αλλά είδε μόνο μεμονωμένα περιστατικά!
Αποσιώπησε αλλά και διαστρέβλωσε το τεράστιο αποδεικτικό υλικό που παρουσιάστηκε στην πολύχρονη αυτή ακροαματική διαδικασία, (καταθέσεις μαρτύρων, βίντεο, έγγραφα της δικογραφίας ακόμα και τις δηλώσεις των ίδιων των κατηγορουμένων.) και ουσιαστικά αναπαρήγαγε όλους τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων ναζιστών.
Αυτή της η στάση δείχνει ουσιαστικά την πρόθεση της να λειτουργήσει ως πλυντήριο των εγκλημάτων της ναζιστικής οργάνωσης και με την πρόταση της να ανοίξει το δρόμο για την τελική αθώωση των δολοφόνων-φασιστών.
 Ο φασισμός είναι όπλο του συστήματος και πολλές φορές αποδείχτηκε- και στη δίκη αλλά και με τις επιθέσεις εναντίον  μεταναστών, εργατών, συνδικάτων, ακόμα και με στοχοποίηση και απειλές σε εκπαιδευτικούς -πως συντάσσεται με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και απολαμβάνει στήριξη και κάλυψη από ψηλά.https://sylaristotelis.webnode.gr/_files/200019691-9372b946b1/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82%20%CE%A3%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B7%CF%826.jpg
Απαιτούμε την καταδίκη των δολοφόνων της Χ.Α.
Παράλληλα ,ως εκπαιδευτικοί καλούμαστε να αποκαλύψουμε το ρόλο και το χαρακτήρα του φασισμού, να διδάξουμε στους μαθητές μας αξίες όπως συλλογικός αγώνας, αλληλεγγύη, ειρήνη, να μην επιτρέψουμε τη διαστρέβλωση της ιστορίας, να αναδείξουμε τις πραγματικές  αιτίες που γεννούν τον φασισμό και που δεν είναι άλλες από το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε. 

Εντείνουμε την επαγρύπνηση και τον αγώνα μας για την απομόνωση των φασιστών παντού αλλά και για την τιμωρία τους για τα αποτρόπαια εγκλήματα που έχουν διαπράξει.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΑΘΗΡΑ ΙΩΑΝΝΑ       ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ ΝΙΚΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR