Ads 468x60px

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                             Θεσσαλονίκη 25/2/2020 
Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  
e-mail: gelmeth3@gmail.com
fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
ΟΧΙ ΣΤΟ  ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 

ΟΛΟΙ –ΟΛΕΣ ΤΗΝ  ΠΕΜΠΤΗ, 27-2-2020 
ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας.  
Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

C:\Users\matina\Desktop\Γ ΕΛΜΕ-Θ απο 1 2020\18-2.jpg
Την Πέμπτη, 27-2,  η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει το  νέο αντιασφαλιστικό νόμο , συνθλίβοντας  ό,τι έμεινε όρθιο από ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Όχι μόνο δεν καταργεί το ν. Κατρούγκαλου (αύξηση των ορίων ηλικίας, καθιέρωση της εθνικής σύνταξης 384 ευρώ, κατάργηση του ΕΚΑΣ, «προσωπική διαφορά», κ.ά.), αλλά αντίθετα τον θωρακίζει. Εισάγει κεφαλαιοποιητικό σύστημα με τη δήθεν «ελεύθερη επιλογή». Επιδιώκει τη σταδιακή μετατροπή της σύνταξης σε επίδομα για τους νέους συνταξιούχους και οριστική εξαφάνισή της για τους νεοεισερχόμενους στην εργασία, χωρίς να αποκλείονται και νέες μειώσεις για όλους.
 Η αντιασφαλιστική επίθεση δεν περιλαμβάνει μόνο τη σύνταξη, αλλά θίγει και την περίθαλψη, το χρόνο και την ασφάλεια της εργασίας κ.ά. και δημιουργεί κλίμα γενίκευσης της ελαστικής και της ανασφάλιστης εργασίας. Είναι ψεύτικες οι διακηρύξεις της κυβέρνησης για ονομαστική αύξηση των συντάξεων με κύριο επιχείρημα τις αλλαγές στη φορολογία και τις εισφορές, καθώς θα μειωθεί η «προσωπική διαφορά». Η ανακοινωμένη συγχώνευση στον ΕΦΚΑ του ΕΤΕΑΕΠ, πέρα από τις αρχικές μειώσεις που θα επιφέρει στην  επικουρική, στοχεύει στην παράδοση της επικουρικής, καταρχήν, ασφάλισης στις ιδιωτικές εταιρείες.
  Η προσπάθεια της ΝΔ να θωρακίσει τον νόμο Κατρούγκαλου και να ανοίξει την δρόμο για την ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να ανατραπεί . Αυτό απέδειξε η μαζική συμμετοχή των εργατών και εργατριών της νεολαίας των συνταξιούχων στα εργατικά συλλαλητήρια την ημέρα της απεργίας.
 H   απεργία της 18ης Φλεβάρη και οι απεργιακές συγκεντρώσεις  σε όλη την χώρα ήταν μια πρώτη μαζική, μαχητική απάντηση στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης,, παρά την ανοιχτή απεργοσπαστική  δράση της ηγεσίας ΓΣΕΕ.
Η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ , όπως και άλλες ΕΛΜΕ και πρωτοβάθμια σωματεία, με αποφάσεις Γ.Σ. και του Δ.Σ.  είχε τονίσει πως η απεργία στις 18-2- πρέπει να είναι το εφαλτήριο κλιμάκωσης με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα τις μέρες συζήτησης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής, με σκοπό να αποτραπεί η ψήφισή του. Γι΄αυτό και είχε αποφασίσει και πρότεινε και στη ΓΣ των προέδρων κλιμάκωση με 48ωρη απεργία ,υποστηρίζοντας πως σε κάθε περίπτωση η μέρα ψήφισης πρέπει να είναι απεργιακή. Υπηρετώντας αυτή τη λογική το Δ.Σ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ αποφάσισε να προτείνει στις ΕΛΜΕ-Θ  και τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία να προχωρήσουν τη μέρα ψήφισης σε τρίωρες στάσεις εργασίας , να καλέσει την ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε συμπληρωματικές τρίωρες στάσεις, ώστε να υπάρξει απεργιακή απάντηση των εργαζομένων. Η πρόταση αυτή, όπως και οι προηγούμενες, απορρίφθηκαν και οι δυνάμεις που δεν τις αποδέχθηκαν συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος ηττοπάθειας και συμβιβασμού. 
Η συνθηκολόγηση αυτών των δυνάμεων, δε θα γίνει ήττα των εργαζομένων. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη.
 Τη μέρα ψήφισης του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου ,θα είμαστε μαχητικά στους δρόμους, και όχι μόνο. 
Σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία γενικευμένης επίθεσης στα εργασιακά , κοινωνικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα να συσπειρωθούμε πιο μαζικά στα σωματεία μας, με το συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων, με τις μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού κινήματος  να ενισχύσουμε τον αγώνα για την ανατροπή των αντεργατικών – αντιλαϊκών πολιτικών.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΝΑΤΡΑΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR