Ads 468x60px

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020

Δίνουμε τη μάχη για την υγεία και τη ζωή μας. Πλάι στους γιατρούς και τους εργαζομένους. Υπερασπίζουμε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μας!

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                        Θεσσαλονίκη 30/3/2020 
Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  
e-mail: gelmeth3@gmail.com
fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Δίνουμε τη μάχη για την υγεία και τη ζωή μας. Πλάι στους γιατρούς και τους εργαζομένους
Υπερασπίζουμε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μας!

                                                                                                                                Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας, αλλά και σ΄ολόκληρο τον κόσμο φέρνει δραματικές αλλαγές στις ζωές μας, αναδεικνύει τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της υγείας που δημιούργησαν οι κυρίαρχες πολιτικές του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων. 
Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να απαντήσει στην πανδημία με άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας, του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος και των κοινωνικών υποδομών, αξιοποιεί τη σημερινή κρίση για επιβολή  αντεργατικών μέτρων και περιορισμό των λαϊκών ελευθεριών, επιδιώκοντας να καθορίσουν και την «επόμενη» μέρα.

Το ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ –Θ  καταγγέλλει τη συνεχή καταβαράθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων που συντελείται αυτές τις μέρες, με αφορμή την αντιμετώπιση  της πανδημίας του κορωνοϊού. Με τις συνεχιζόμενες αποφάσεις της κυβέρνησης και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδίδονται αυτή την περίοδο ,αλλεπάλληλα είναι τα  δώρα-παροχές προς την εργοδοσία και το κεφάλαιο. Δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, μισή δουλειά με μείωση του μισθού κατά 50%, εξαντλητικά ωράρια εργασίας, μετάθεση καταβολής του δώρου Πάσχα για το Καλοκαίρι, επαναφορά της πολιτικής επιστράτευσης και επίταξης κατά τη διάρκεια απεργίας έως και τις 30 Απριλίου, θέσπιση του μηχανισμού αναστολής συμβάσεων εργασίας, χωρίς πλήρη οικονομική στήριξη των εργαζομένων κ.ά.

Την ίδια στιγμή ,η κυβέρνηση, αναγορεύοντας «την ατομική ευθύνη» σε καθοριστικό παράγοντα της εξέλιξης της επιδημίας και  αποκρύπτοντας τις τεράστιες ευθύνες της, λαμβάνει κυρίως μέτρα περιοριστικά γενικής και οριζόντιας καραντίνας των πολιτών,  με αποκορύφωμα την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας.
 Μέτρο που στοχεύει  στον αφοπλισμό των εργαζομένων και των συνδικάτων και δε «θωρακίζει»  υγιειονομικά την κοινωνία, καθώς δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι εξακολουθούν να πηγαίνουν στις δουλειές τους, μέσα σε δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες, χωρίς ουσιαστικά μέτρα και μέσα προστασίας της υγείας τους. 
Η κυβέρνηση απαγορεύει την κυκλοφορία αλλά και την οποιαδήποτε συνδικαλιστική και κοινωνικο-πολιτική δράση των πολιτών, σε μια περίοδο που τα συνδικάτα και τα μέλη τους χρειάζεται να δρουν, να ελέγχουν και να παρεμβαίνουν στις χιλιάδες εργοδοτικές αυθαιρεσίες, απολύσεις, μειώσεις αποδοχών, αναγκαστικές άδειες και μια σειρά άλλες μεθοδεύσεις των εργοδοτών.
Η πραγματική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και η ικανοποίηση των αιτημάτων των υγειονομικών αντιμετωπίζουν τον ιό και τους θανάτους, όχι το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων και  η περιστολή των συνδικαλιστικών και γενικότερα των λαϊκών ελευθεριών.

Φοράμε τη μάσκα, αλλά δεν κλείνουμε το στόμα! - Σελιδοδείκτης
Η επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης του κορωνοϊου οφείλει να μην αφήνει στο περιθώριο τη ζωτική ανάγκη ανάπτυξης των αγώνων μας, από την πλευρά της υπεράσπισης των εργασιακών, κοινωνικών, λαϊκών καταχτήσεων και δικαιωμάτων. Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα δεν πρέπει να αναστείλουν τη δράση τους την ώρα που συνθλίβονται εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις.
. 
 Κανένας συνάδελφος μόνος του, καμία συναδέλφισσα μόνη της σε αυτή την κρίση! 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με κάθε πρόσφορο τρόπο και νέες μορφές, με σεβασμό στις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας για την προστασία της δημόσιας υγείας, τον αγώνα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.
Οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι εργαζόμενοι θέλουμε να επιβιώσουμε και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και δικαιώματα! Οι συλλογικές διεκδικήσεις δεν αναστέλλονται. Μέσα από τα σωματεία μας θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την κατάργηση όλων των αντιδραστικών μέτρων. 
Καλούμε τις/τους συναδέλφισσες/συναδέλφους να καταγγείλουν στα σωματεία μας κάθε αυθαιρεσία από την πλευρά των εργοδοτών και του κράτους. 
Απαιτούμε:
 • Να μην εκτεθεί καμία/κανένας συναδέλφισσα/συνάδελφος σε κίνδυνο.
 • Καμία αναστολή απαγόρευσης  της συνδικαλιστικής και κοινωνικο-πολιτικής δράσης.Ελεύθερη μετακίνηση συνδικαλιστών σε χώρους εργασίας και για θέματα καταγγελιών εργαζομένων. 
 • Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις που έγιναν μέσα στον Μάρτη .Απαγόρευση των απολύσεων όχι μόνο για την περίοδο έκτακτης ανάγκης αλλά και την περίοδο μετά από αυτήν .Να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας και κανένας μισθός.
 • Κατάργηση του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης και κάθε μορφής επίταξης των εργαζομένων που αγωνίζονται.
 • Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που δουλεύουν κανονικά και μετακινούνται μαζικά.
 • Κανονική καταβολή των αμοιβών του δώρου του Πάσχα και των ασφαλιστικών εισφορών.
 • Να πληρωθούν τώρα βάσει της σύμβασης και του ωρολογίου προγράμματος όλοι οι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε δημόσιες εκπαιδευτικές δομές (ΔΙΕΚ, ΣΔΕ, ΙΕΚ ΟΑΕΔ, ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ) ανεξάρτητα από το είδος της σύμβασης.
 • Ούτε μία μέρα χαμένης ασφάλισης,  εγγυημένη καταβολή του ταμείου ανεργίας για όλες και όλους.  
 • Να μη γίνει χρήση για κανέναν εργαζόμενο της κανονικής άδειας. Να ισχύσει μόνο η άδεια «ειδικού σκοπού». Είμαστε υποχρεωμένοι να μην πάμε στη δουλειά μας για λόγους δημόσιας υγείας, όχι επειδή θέλουμε να κάνουμε διακοπές. 

 • Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.
 • Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, όχι στους πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.

 • ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΩΡΑ!ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ-ΟΧΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR