Ads 468x60px

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ-Θ -ΣΕΠΕ Παρασκευή 24/4 ΥΜΑΘ στις 12 το μεσημέρι


Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                   Θεσσαλονίκη 22/4/2020 
Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  
e-mail: gelmeth3@gmail.com
fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ  ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!C:\Users\matina\Desktop\Γ ΕΛΜΕ-Θ απο 1 2020\thessalonikh-1.jpg
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ-Θ -ΣΕΠΕ
 Παρασκευή 24/4 ΥΜΑΘ στις  12 το μεσημέρι 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπουργείο Παιδείας έδωσαν σήμερα (22/4) στη δημοσιότητα και θέτουν  σε δημόσια διαβούλευση το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με πρόθεση να το ψηφίσουν πριν ανοίξουν τα σχολεία. 
Το πολυνομοσχέδιο αφορά σε αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, βάση του 10,  επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, σε αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης. 

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας θεωρούν ότι η πανδημία αποτελεί ευκαιρία για να  νομοθετηθούν αντιεκπαιδευτικές αλλαγές. Θεωρούν  ότι τώρα, με κλειστά τα σχολεία και χωρίς δυνατότητα Γενικών Συνελεύσεων του κλάδου, με την επιβολή καθεστώτος έκτακτης ανάγκης και  την προσπάθεια να μπουν στο γύψο οι λαϊκές ελευθερίες και τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα,  θα αποφευχθούν οι αντιδράσεις από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Επιδιώκουν  με το νομοσχέδιο να κάνουν  ΤΩΡΑ ένα ακόμα σοβαρό βήμα στην αλυσίδα των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων, με καταβαράθρωση των μορφωτικών δικαιωμάτων σε ένα πιο ταξικό σχολείο, ένα Λύκειο εξεταστικό Γολγοθά, με περιορισμένη τη στρόφιγγα εισαγωγής στα ΑΕΙ , με κυριαρχία των δεξιοτήτων, με ενίσχυση της πιο εκτεταμένης και βαθιάς ιδιωτικοποίησης, με την αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που σε μια περίοδο που είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις και μαζικές κινητοποιήσεις τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και από μαθητές και γονείς, υλοποιεί τις αντιεκπαιδευτικές αντιλαϊκές πολιτικές και  φέρνει ένα τέτοιο νομοσχέδιο για την Παιδεία.
Τα εκπαιδευτικά σωματεία είμαστε σε συνεχή ετοιμότητα
 και δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν τα σχέδια τους!
Δίνουμε άμεση και αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας!
Η Γ’ ΕΛΜΕ-Θ, μαζί με άλλες ΕΛΜΕ-Θ και ΣΕΠΕ, γονείς, μαθητές, φοιτητές  καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας (και με όλα τα αναγκαία μέτρα ατομικής προφύλαξης) 
την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 12:00 στο ΥΜΑΘ.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να καταδικάσει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και να δράσει άμεσα.
Συντασσόμαστε σταθερά και μαχητικά με τις αποφάσεις των 77 εκπαιδευτικών σωματείων για Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης εκπαιδευτικού και αυτοαξιολόγησης - αξιολόγησης σχολικής μονάδας.
ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ:
ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, 
ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR