Ads 468x60px

Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ/ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                               Θεσσαλονίκη 4/7/2020 
Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  
e-mail: gelmeth3@gmail.com
fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ 
ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ/ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Μετά την ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού νόμου της Κεραμέως (Ν.4692/2020) και των σχετικών με την αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση διατάξεών του, καθώς και τις συνεχείς ανακοινώσεις για άμεση έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης της σχολικής μονάδας από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, αποτελεί επιτακτική ανάγκη το εκπαιδευτικό κίνημα να οργανώσει την απάντησή του.
Η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ σε επανειλημμένες Γεν. Συνελεύσεις και Δ.Σ. αποφάσισε ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης σχολικής μονάδας, και εκπαιδευτικού. Είναι ένα από τα 77 πρωτοβάθμια σωματεία που είχαν αποφασίσει απεργία-αποχή από κάθε αξιολόγηση και υπέγραψαν κοινό κείμενο .
Με πρόσφατες  αποφάσεις ΓΣ ( 27-5-2020) και ΔΣ  ( 16-6-2020):
  • ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΟΥΜΕ την απόφασή μας για ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από τις διαδικασίες αξιολόγησης (νόμος 4692/2020\ άρθρα 33,34,35,36\ ΦΕΚ 12-6- 2020 )
  • ΚΑΛΟΥΜΕ για άλλη μια φορά τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να ταυτιστούν με τις αγωνίες και τη διάθεση του κλάδου και να κηρύξουν ΤΩΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης.
  • ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ σε κάθε περίπτωση στην κήρυξη της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ μαζί με τους άλλους 76 Σ.Ε.Π.Ε. και ΕΛΜΕ και όσους ακόμη συνυπογράψουν.
  • Οργανώνουμε την απεργία –αποχή με καμπάνια ενημέρωσης( ανακοίνωση, αφίσα , ppt κλπ), κοινοποίηση εξώδικου στις αρμόδιες αρχές  και νομική υποστήριξη. Προτείνουμε και στις άλλες  ΕΛΜΕ και  τους ΣΕΠΕ της Θεσ/νίκης να προχωρήσουμε από κοινού στα παραπάνω (κοινή ανακοίνωση και αφίσα \κοινοποίηση εξώδικου στις αρμόδιες αρχές, νομική υποστήριξη)
  • Συνυπογράφουμε το παρακάτω κείμενο-κάλεσμα σε ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ και καλούμε όλους τους Σ.Ε.Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ να το συνυπογράψουν
______________________________________________________________________
ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε.-ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ
 ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ/ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. και οι Ε.Λ.Μ.Ε. που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, με βάση τις αποφάσεις των ΔΣ ή/και των ΓΣ μας:
  1. Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς για αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και για ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης χρειάζεται να βρει τον κλάδο ενωμένο και θωρακισμένο με το όπλο της απεργίας – αποχής. 
  2. Αποφασίζουμε απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης στελεχών και αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων που προβλέπονται από τον νόμο 4692/2020 (ΦΕΚ 12 Ιουνίου 2020) που αφορούν την αξιολόγηση και συγκεκριμένα τα άρθρα 33,34,35,36.  
  3. Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να κηρύξουν ΑΜΕΣΑ απεργία-αποχή στη βάση και της αντίστοιχης απόφασης της ΑΔΕΔΥ και να προχωρήσουν σε όλα τα οργανωτικά μέτρα προετοιμασίας του κλάδου για τη μάχη αυτή.
  4. Καλούμε τους Συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ           ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR