Ads 468x60px

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ/ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ-Θ, ΔΕΥΤΕΡΑ 28-9 ΣΤΗΝ ΠΔΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2.30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

 Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                 Θεσσαλονίκη 26/9/2020 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ! 

ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ  ΤΩΡΑ ΟΛΑ  ΤΑ  ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ-Θ, ΔΕΥΤΕΡΑ 28-9  ΣΤΗΝ ΠΔΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  2.30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ


Για άλλη μια χρονιά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών αντιμετωπίζονται ως κόστος για την κυβέρνηση και Υπουργείο και Περιφέρεια δεν προχωρούν στην έγκριση όλων των λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων των σχολείων! 

Σε μία περίοδο  που για να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία κανένα τμήμα δε θα έπρεπε να είχε περισσότερους από 15 μαθητές, επιμένουν στην εφαρμογή  αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων  με τις οποίες κατασκεύασαν τα ολιγομελή τμήματα, σε βάρος του δημόσιου σχολείου και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Εδώ και μισό μήνα η εκπαιδευτική κοινότητα εμπαίζεται από το Υπουργείο Παιδείας , που κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων των ΕΛΜΕ-Θ, μαθητών και γονιών και  με την προσφιλή του τακτική του μαρτύριου της σταγόνας ,προχώρησε στην έγκριση  4 αρχικά και άλλων 5 στη συνέχεια   ολιγομελών τμημάτων  στην περιοχή της Θες\νίκης! 

Η στάση του αυτή εκπορεύεται από την πολιτική  των περικοπών και της λιτότητας, του δημοσιονομικού κόφτη και της εξοικονόμησης προσωπικού που έχουν επιβάλει στο δημόσιο σχολείο κυβέρνηση- ΕΕ –ΟΟΣΑΕίναι η ίδια πολιτική που στο όνομα της «διαχείρισης» της πανδημίας χωρίς κανένα κόστος, άφησε τα σχολεία δίχως μέτρα ασφαλούς λειτουργίας τους


 ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ


Από τα  συνολικά 13 ολιγομελή σε Ομάδες Προσανατολισμού της Β΄ και Γ΄ Λυκείου  σε ΓΕΛ της Δυτικής Θες\νίκης , σε σχολεία της περιοχής μας δεν έχουν εγκριθεί τα ολιγομελή τμήματα  του 2ου ΓΕΛ Αγ. Αθανασίου, 2ου  ΓΕΛ Κουφαλίων, 2ου ΓΕΛ Πολίχνης. Στην περιοχή της Ανατολικής Θες\νίκης δεν έχουν εγκριθεί οι Ο.Π. στη Β τάξη στο 4ο ΓΕΛ Θεσ\νίκης,  7ο ΓΕΛ Θες\νίκης  και Γ΄ τάξης στο 3Ο ΓΕΛ Θεσ\νίκης.

 Η μη έγκρισή τους  συνιστά ευθεία επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και στις επιλογές τους. Η μετακίνησή τους δε σε άλλα σχολεία ,που προτείνεται ως «λύση»,  ισοδυναμεί με τιμωρία των μαθητών- αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος , μεγιστοποιεί τους κινδύνους λόγω πανδημίας,  υπονομεύει τη λειτουργία και ανάπτυξη, το ίδιο το μέλλον των σχολείων.

Ήδη η μη έγκριση - και φέτος- των ολιγομελών στο ΕΠΑΛ Πολίχνης αποδυνάμωσε τελείως το σχολείο και οδήγησε στο κλείσιμο του.  Στο δε ΕΠΑΛ Νεάπολης  ανάγκασε τους μαθητές να αλλάξουν ειδικότητα και κάποιοι και σχολείο!


Η εκπαιδευτική κοινότητα: εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς να μην επιτρέψει να αντιμετωπίζονται οι μαθητές μας ως αριθμοί και να καταργούνται οι μορφωτικές ανάγκες και τα δικαιώματά τους!

Απαιτούμε

  • Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα των Ομάδων Προσανατολισμού στα ΓΕΛ και των Τομέων και Ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. 

  • Να δεσμευθεί το Υπουργείο και ο ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας ότι δεν θα αποδυναμωθεί κανένα σχολείο, ιδιαίτερα σε συνθήκες Κορονοϊού. 

  • Να ικανοποιηθούν τώρα όλα τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. (15  μαθητές στο τμήμα, προσλήψεις των αναγκαίων εκπαιδευτικών και καθαριστ(ρι)ών, κατάλληλες κτιριακές υποδομές, εύρεση\ διαμόρφωση νέων σχολικών χώρων, επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, αύξηση των δαπανών για την παιδεία, ενίσχυση σχολικών επιτροπών για εξασφάλιση μέσων προστασίας).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές, ιδιαίτερα των σχολείων που έχουν σχετικά αιτήματα, να ενισχύσουν με την παρουσία τους στις παραστάσεις τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR