Ads 468x60px

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ,ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΝΟΧΥΡΩΤΑ

 Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                           Θεσσαλονίκη 13 /9/2020 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


.


ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

ΝΑ  ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ  ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 


 • ΤΡΙΤΗ 15/9 1.30 μ.μ. ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΣΤΗ ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ


 • ΠΕΜΠΤΗ 17/9,  ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ -ΓΟΝΕΩΝ

6.30 ΜΜ, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Τη Δευτέρα, 14\9,  ξεκινάνε τα σχολεία και το Υπουργείο Παιδείας ούτε έχει εξασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, ούτε αποδέχεται τις προτάσεις των εκπαιδευτικών που καταθέτουν οι ΕΛΜΕ και οι Σύλλογοι Διδασκόντων. Την ίδια στιγμή, οι Δημοτικές αρχές και οι ΔΔΕ  δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και δεν συμβάλλουν στη λύση προβλημάτων των σχολείων . Αντίθετα επιδίδονται σε ένα παιχνίδι αλληλομετάθεσης των ευθυνών.


Σήμερα οι μόνοι χώροι όπου επιτρέπεται ο συγχρωτισμός χωρίς τήρηση αποστάσεων 

 είναι τα σχολεία! 

Το ΥΠΑΙΘ επιμένει στην επικίνδυνη πολιτική για την Υγεία και την Παιδεία . Επιμένει στο συνωστισμό 25 και 27 παιδιών στα τμήματα, στη χρήση  ακατάλληλων αιθουσών  (υπόγεια, κοντέινερ, μικρές αίθουσες κ.ά.)  ,στις  τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας, σε διορισμούς – προσλήψεις εκπαιδευτικών με το σταγονόμετρο, στη μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων, στη θεσμοθέτηση του «σχολείου» της τηλεκπαίδευσης.  Ανάγει τη μάσκα και το διαβόητο – πλέον – παγουρίνο  στα  μοναδικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, συνοδεύοντάς τα με τις «θερμές ευχαριστίες» προς  επιχειρηματικούς ομίλους των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής. Στη λογική της «διαχείρισης» της πανδημίας χωρίς κανένα κόστος και με βαρύ πυροβολικό την «ατομική ευθύνη» επιχειρεί την απεμπόληση της κρατικής ευθύνης και την μετακύληση  της στις πλάτες των εκπαιδευτικών. μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών. 

Ταυτόχρονα  το ΥΠΑΙΘ συνεχίζει να αξιοποιεί την πανδημία και προωθεί και νέα  αντιεκπαιδευτικά σχέδια, συνθλίβει εργασιακά δικαιώματα και αποδομεί το δημόσιο σχολείο (3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών, σχολείο της τηλεκπαίδευσης, προσοντολόγιο, κ.ά.) Σαν να μην έφταναν τα δεκάδες αντιεκπαιδευτικά νομοθετήματα του καλοκαιριού (νόμος Κεραμέως, τράπεζα θεμάτων, εξετάσεις, αξιολόγηση, κάμερες στις τάξεις, εξοβελισμός μαθημάτων- ειδικοτήτων  κλπ), η κ. Κεραμέως προαναγγέλλει την ψήφιση  και νέων  νομοσχεδίων (Τεχνική Εκπαίδευση, στελέχη εκπαίδευσης, αξιολόγηση, αλλαγή της εισαγωγής στα ΑΕΙ, κ.ά.). 


Να δυναμώσουμε τώρα τις κινητοποιήσεις μας πριν να είναι αργά για τον εκπαιδευτικό κόσμο.


Το Δ.Σ. της Γ ΕΛΜΕ Θ καλεί τους συναδέλφους των σχολείων να μην αποδεχθούν αυτή την κατάσταση, ούτε να αναλάβουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν, όπως επιδιώκεται από κυβέρνηση, Δημοτικές αρχές και Διεύθυνση να τους φορτώσουν. Χωρίς μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων η πανδημία του κορονοϊού που συνεχώς δυναμώνει, δεν θα μπορέσει να μείνει έξω από τις πύλες των σχολείων. 

Τώρα που κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα κρούσματα σε εκπαιδευτικούς, πριν ακόμα το πρώτο σχολικό κουδούνι, τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος γίνονται – όχι μόνο – επίκαιρα αλλά και αναγκαία όσο ποτέ!

 ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ!

ΤΩΡΑ

ΜΕΧΡΙ 15 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ!

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ 

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ, ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ


-Όλοι οι Σύλλογοι Διδασκόντων με αποφάσεις τους να καταγράψουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με αποδέκτες αυτούς που πρέπει να δώσουν λύσεις : Υπουργείο, Δημοτικές αρχές, Διεύθυνση.-Να συντονίσουν τις διεκδικήσεις τους με τους Συλλόγους Γονέων και τους μαθητές.

 

-Την Τρίτη 15/9, στις 1.30 μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ στη ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ.

 

-Την Πέμπτη 17/9, καλούμε  σε απογευματινό συλλαλητήριο των ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ- ΓΟΝΕΩΝ, 6.30μμ στο άγαλμα Βενιζέλου  με βάση και την απόφαση της ΟΛΜΕ.


Απαιτούμε  ΤΩΡΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων:


 • Καθημερινή λειτουργία των σχολείων με ολιγομελή τμήματα. Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα – κανένα τμήμα με πάνω από 12-15 μαθητές ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας 

 • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές.

 •  Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών  με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία για την πλήρη κάλυψη όλων των κενών άμεσα.

 • Εύρεση / διαμόρφωση / χρήση των απαραίτητων δημόσιων χώρων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που δημιουργούνται.

 • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

 • Πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών για την αναγκαία επικοινωνία με το οικογενειακό περιβάλλον.

 • Δημιουργία όλων των απαραίτητων δομών ενισχυτικής διδασκαλίας ( κατ΄οίκον, πρόσθετη) για τους μαθητές που δεν μπορούν λόγω πανδημίας να παρακολουθήσουν τη δια ζώσης διδασκαλία και παραμένουν περιορισμένοι στο σπίτι.

 • Δωρεάν διάθεση του αναγκαίου υλικού προστασίας στα σχολεία (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, υλικά καθαριότητας) με έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές.

 • Εξασφάλιση των απαραίτητων αδειών για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, δίχως αστερίσκους. Ίσα δικαιώματα για μόνιμους και αναπληρωτές.

 • Κατάργηση της τροπολογίας και της ΠΝΠ που αφορά στις κάμερες και την “εξ αποστάσεως” εκπαίδευση. Καμία εφαρμογή της.

 • Να αποσυρθούν οι άθλιες διατάξεις για τις τρίμηνες συμβάσεις εργασίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών και της ίδρυσης του σχολείου της τηλεκπαίδευσης.

 • Όχι στη μεθόδευση της κατάργησης της υποχρεωτικότητας και της καθολικότητας στην εκπαίδευση, που δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο με φυσική παρουσία με όλους τους όρους υγιεινής και ασφαλείας  των σχολείων.

 • Έγκριση όλων των τμημάτων ολιγομελών σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, όλων των τμημάτων β΄ξένης γλώσσας.

 • Αναδιάταξη-μείωση της ύλης για τη νέα χρονιά.

 • Αύξηση των δαπανών για την παιδεία- έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των οικογενειών με άνεργους γονείς μαθητών με επίδομα που θα διασφαλίζει ντύσιμο-υπόδηση, σχολικά είδη και σίτιση, για να μην έχουμε νηστικά παιδιά που λιποθυμούν.

15 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!


Καλούμε τις ΕΛΜΕ ,τους ΣΕΠΕ , τους συλλόγους διδασκόντων, τους συλλόγους γονέων, τους μαθητές, όλη την εκπαιδευτική κοινότητα να αντιδράσει συλλογικά και μαζικά, να διεκδικήσει συντονισμένα και αποφασιστικά όλα τα αναγκαία μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.


ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR