Ads 468x60px

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Αλλεπάλληλα κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία της περιοχής μας

 Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                           Θεσσαλονίκη 23/10/2020 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

Αλλεπάλληλα κρούσματα κορονοϊού παρουσιάστηκαν τις τελευταίες μέρες  σε μαθητές\τριες σε 12 (δώδεκα)  σχολεία της περιοχής ευθύνης μας (κυρίως σε Νεάπολη, Συκιές, Πολίχνη) και ήδη έχουν κλείσει 23 τμήματα και έχουν μπει πολλοί εκπαιδευτικοί σε καραντίνα.

Σε όλες τις περιπτώσεις κανένα δωρεάν διαγνωστικό τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, καμία ουσιαστικά διαδικασία ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ, κανένα μέτρο ελέγχου από το υπουργείο υγείας για την πιθανότητα μετάδοσης του covid-19 στην σχολική κοινότητα και στις οικογένειες των παιδιών.

Το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ πραγματοποίησε ήδη παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Δυτικής Θες\νίκης τη Δευτέρα 19-10,  ζητώντας να παρθούν άμεσα μέτρα και  απέστειλε αίτημα στον ΕΟΔΥ για  άμεση διενέργεια  δωρεάν τέστ ανίχνευσης κορονοϊου από κινητή του μονάδα  στα παραπάνω σχολεία. Παρόλο που επίμονα ζητήθηκε  από την Διευθύντρια ΔΕ Δυτικής Θεσ\νίκης να προβεί και αυτή σε παρόμοιο αίτημα  προς τον ΕΟΔΥ , συνάντησε την άρνηση της.

Τα κρούσματα πληθαίνουν και με συνθήκες συνωστισμού στα σχολεία με τα πολυπληθή τμήματα των 25-27 μαθητών σε αίθουσες κλουβιά, η πιθανότητα διασποράς  του covid-19 στην σχολική κοινότητα είναι μεγάλη, ,θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους. 

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς είναι ανάστατοι και ανοχύρωτοι.

 Σε σχολεία που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, όπως στο 1ο ΓΕΛ Νεάπολης( 5 κλειστά τμήματα) και 3ο ΓΕΛ Πολίχνης( 4 κλειστά τμήματα), οι μαθητές, βλέποντας τα κρούσματα να πληθαίνουν και πολλούς συμμαθητές τους να παρουσιάζουν συμπτώματα και να μην έχουν τη δυνατότητα να προβούν στα κατάλληλα τεστ, προχώρησαν σε κινητοποιήσεις ζητώντας το αυτονόητο: δωρεάν διαγνωστικό τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς


ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ


 Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σε έξαρση, αποκαλύπτονται οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που αφού άνοιξε τα σχολεία χωρίς κανένα μέτρο προστασίας (εκτός από τη μάσκα), προχωράει στην προώθηση της «ανοσίας της αγέλης» στην εκπαιδευτική κοινότητα, αδιαφορώντας για την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους

ΚΡΟΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ


Ήδη πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς η Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ , μαθητές και εκπαιδευτικοί, σύλλογοι διδασκόντων των σχολείων της περιοχής μας διεκδικούμε, αγωνιζόμαστε και απαιτούμε από το ΥΠΑΙΘ, τη διοίκηση αλλά και από τους Δήμους να πάρουν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων. 

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, με αλαζονεία και αυταρχισμό αντιμετωπίζουν τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα μας ως περιττό κόστος! και μαθητές και εκπαιδευτικούς ως αναλώσιμους!

 Σήμερα, με τα κρούσματα να εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο, συνεχίζουν την ίδια τακτική και δίνουν οδηγίες σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Όμως ,χωρίς τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, χωρίς καμιά ουσιαστική παρέμβαση από το Δήμο και το ΥΠΑΙΘ, είναι ολοφάνερο ότι τα κρούσματα θα αυξάνονται καθημερινά, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους

 

 

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ  ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ!


Έστω και τώρα, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΥΠΑΙΘ, Περιφέρεια Εκπαίδευσης, Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δήμους) να ικανοποιήσουν ΤΩΡΑ τις προτάσεις/αιτήματά μας .


Τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά, και για να γίνει αυτό απαιτούνται μέτρα προστασίας τώρα!

  • Άμεση παρέμβαση του ΕΟΔΥ για  τη  διενέργεια  δωρεάν τέστ ανίχνευσης κορονοϊου από κινητές μονάδες στα σχολεία ,που υπάρχουν τα  κρούσματα,  σε εκπαιδευτικούς, μαθητές  και   βοηθητικό προσωπικό..

  • Δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς με ευθύνη του κράτους

  • Απολύμανση των σχολείων από ειδικά συνεργεία των Δήμων.  

  • Άμεση πρόσληψη και διάθεση μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.

  • 15 μαθητές ανώτερο όριο σε κάθε τμήμα 

  • Πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού και δημιουργία περισσότερων μικρότερων αριθμητικά τμημάτων.

  • Σχολικό νοσηλευτή/τρια σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για τη διαχείριση των κρουσμάτων.

  • Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος (αύξηση ΜΕΘ/ΜΑΘ, προσλήψεις, δωρεάν μαζικά τεστ στον πληθυσμό)



 ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR