Ads 468x60px

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας για τα Ειδικά σχολεία

 Γ ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                            Θεσσαλονίκη 8/12/2020 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


Η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας για τα Ειδικά σχολεία

στην Περιφερειακή Διεύθυνση την Τετάρτη 9/12,  2.30 μ.μ.

που καλούν οι ΕΛΜΕ-Θ , ο Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. (Σύλλογος ΕΕΠ και ΕΒΠ) και η Ομοσπονδία Γονέων Κ. Μ.


Τα ειδικά σχολεία είναι μια κατηγορία σχολείων που σε συνθήκες πανδημίας θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν με ξεχωριστή προσοχή, καθώς λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, μαθητές και εκπαιδευτικοί διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο.

Καταγγέλλουμε το Υπ. Παιδείας για την εγκληματική πολιτική του 

σε βάρος των μαθητών και εκπαιδευτικών των ειδικών σχολείων


Το Υπουργείο Παιδείας όμως εξακολουθεί να δείχνει εγκληματική αδιαφορία για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν τα ειδικά σχολεία, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους. Τα ειδικά σχολεία λειτουργούν εδώ και τρείς εβδομάδες χωρίς κανένα  μέτρο προστασίας και με μειωμένο προσωπικό. 

Αντίθετα, με τη λογική του μηδενικού κόστους επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό των ειδικών σχολείων με ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τα τμήματα ένταξης  στα ειδικά σχολεία! Θέτει  ουσιαστικά σε  ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ  επ’ αόριστον, με πρόφαση την πανδημία και προσπαθεί να δημιουργήσει τεχνητές  αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον ειδικό πληθυσμό των ειδικών σχολείων και τις  ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των γενικών σχολείων.


Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει τώρα μέτρα για τα ειδικά σχολεία

Οποιαδήποτε καθυστέρηση ενέχει τον κίνδυνο η κατάσταση να ξεφύγει στα Ειδικά Σχολεία  (όπως έγινε άλλωστε και στην κοινωνία)  με ολέθρια αποτελέσματα. Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι οι δομές Ειδικής Αγωγής διαχειρίζονται άτομα που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου και οποιοσδήποτε πολιτικά  ανεύθυνος χειρισμός ισοδυναμεί με έγκλημα. 

Διεκδικούμε


  • Συνεχή και στενή ιατρική παρακολούθηση των μαθητών και των εργαζομένων των Ειδικών Σχολείων με συχνά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με οδηγίες και ιατρική καθοδήγηση για καθημερινά ζητήματα που προκύπτουν.

  • Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στα Ειδικά σχολεία με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες. Να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες υποδομές για τον σκοπό αυτό.

  • Άδειες στους συναδέλφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, χωρίς τους περιορισμούς που βάζει η υπουργική απόφαση.

  • Κάλυψη των αναγκών με το απαραίτητο προσωπικό (Εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ-ΕΒΠ- καθαριότητας) στα Ειδικά Σχολεία με πρόβλεψη για την αναπλήρωση των εργαζομένων που βρίσκονται ή θα βγουν σε άδεια.

  • Επάρκεια σε όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας.

  • Αύξηση των δρομολογίων των μέσων μεταφοράς και μείωση των μεταφερόμενων μαθητών ανά μέσο. Αποκλειστικά Δημόσιες και Δωρεάν σχολικές μεταφορές με οχήματα που να είναι αποκλειστικής χρήσης από τα σχολεία.

  • Τα παιδιά που λόγω σοβαρών νοσημάτων παραμένουν στο σπίτι τους, να υποστηριχτούν διεπιστημονικά με κάθε πρόσφορο μέσο, με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.


Χωρίς τα παραπάνω εξειδικευμένα μέτρα η συνέχιση λειτουργίας των Ειδικών σχολείων ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Αν δεν εφαρμοστούν άμεσα, ζητάμε να τεθούν σε αναστολή λειτουργίας όλα τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα Ειδικά Σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, όπου υπάρχει ακόμη πιο σοβαρό πρόβλημα διασποράς του ιού και μεγάλη πίεση στις μονάδες νοσηλείας, με ιδιαίτερη έμφαση στα σχολεία που αντιμετωπίζουν έντονα κτηριακά προβλήματα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR