Ads 468x60px

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 19/1 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 Γ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                  Θεσσαλονίκη 6/1/2021 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης





ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 19/1 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ .



Την περίοδο του καλοκαιριού τέσσερις Τούρκοι αγωνιστές, η Helin Bölek,  ο İbrahim Gökçek μέλη του συγκροτήματος  Grup Yorum, καθώς και ο Mustafa Koçak και η Ebru Timtik, μετά από πολυήμερη απεργία  πείνας, δώσανε τη ζωή τους στον αγώνα για δικαιοσύνη και ελευθερία έκφρασης στους λαούς της Τουρκίας. Παλέψανε με τρομερή δύναμη ψυχής και ανιδιοτέλεια για τα δίκαια αιτήματα του συγκροτήματος Grup Yorum, να του επιτρέπεται να δίνει συναυλίες στην Τουρκία, αλλά και για το σύνολο των αιτημάτων της απεργίας πείνας. Πέθαναν αντιστεκόμενοι στην καταπίεση και τη φίμωση που έχει επιβάλλει το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν στους αγωνιστές και τους λαούς της Τουρκίας. Η μία από τους απεργούς πείνας πέθανε αμέσως μετά την απελευθέρωσή της. Η τεράστια αλληλεγγύη σε όλον τον κόσμο στον αγώνα τους δεν μπόρεσε να κρατήσει στη ζωή την  Ebru Timtik λόγω  της μεγάλης εξάντλησης που είχε υποστεί από την μακρόχρονη απεργία των 238 ημερών. 

Με τον αγώνα τους οι απεργοί πείνας  μεταξύ άλλων διεκδικούσαν: Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα του Grup Yorum. Να αρθεί το καθεστώς των προειλημμένων αποφάσεων στις πολιτικές διώξεις και στις δίκες. Να ακυρωθούν όλες οι άδικες ποινές που δόθηκαν ως αποτέλεσμα των εκδικητικών δικών. 

Στη χώρα μας τα σωματεία και οι εργαζόμενοι όλο το προηγούμενο διάστημα στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα των Τούρκων αγωνιστών απεργών πείνας, και μεταξύ αυτών και των απεργών πείνας του συγκροτήματος Grup Yorum. Στη Θεσσαλονίκη οργανώθηκαν εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις στο Προξενείο της Τουρκίας από την Επιτροπή αλληλεγγύης  στους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν που λειτουργεί στη χώρα μας, φοιτητικούς συλλόγους και σωματεία με απαίτηση η κυβέρνηση της Τουρκίας να μην αφήσει τους τούρκους αγωνιστές να πεθάνουν από την πολυήμερη απεργία πείνας και να προχωρήσει στην άμεση απελευθέρωσή τους. Σε όλες τις κινητοποιήσεις οι  εκπρόσωποι του Προξενείου, όχι μόνο αρνήθηκαν να συνομιλήσουν με τους αγωνιζόμενους εκπροσώπους της Επιτροπής, αλλά αρνήθηκαν να παραλάβουν και υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Στις  22/7 στο Προξενείο συνελήφθη ο πολιτικός πρόσφυγας και μέλος της Επιτροπής Μουσταφά γιατί πέταξε τρυκάκια που γράφανε συνθήματα αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας και μπογιές. Συλλήψεις έγιναν με την ίδια κατηγορία και στην Αθήνα στην Πρεσβεία της Τουρκίας. Οργανώθηκε εκδηλώσεις αλληλεγγύης και στη δίκη που ακολούθησε στο τέλος Αυγούστου οι διωκόμενοι αθωώθηκαν.

Στις 19/1/2020 έχει οριστεί η δίκη του πολιτικού πρόσφυγα Μουσταφά και η Επιτροπή που συνεχίζει τον αγώνα με τις διεκδικήσεις των απεργών πείνας και των λαών της Τουρκίας για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες απαιτεί το σταμάτημα της δίωξης, καθώς και την αθώωση του Μουσταφά.

 Σε όλα τα μέρη του κόσμου και στη χώρα μας συνεχίζεται η διεθνιστική αλληλεγγύη με απαίτηση να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα των λαών της Τουρκίας. Ο αγώνας ενάντια στην αδικία, την καταπίεση, το φασισμό, την ταξική και ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση δε γνωρίζει σύνορα. Οι λαοί ενωμένοι μπορούν να νικήσουν.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στηρίζει τις διεκδικήσεις των λαών της Τουρκίας. Δείχνοντας την αμέριστη αλληλεγγύη των εκπαιδευτικών στα δίκαια αιτήματά τους, στηρίζει τις αντίστοιχες διεκδικήσεις της Επιτροπής αλληλεγγύης  στους πολιτικούς κρατούμενους απ την Τουρκία και το Κουρδιστάν. Απαιτεί να σταματήσει η δίωξη του πολιτικού πρόσφυγα Μουσταφά, καθώς και την αθώωσή του. Στηρίζει το δίκαιο αγώνα της Επιτροπής, καθώς και τις κινητοποιήσεις και τις δραστηριότητες που οργανώνει για να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα των λαών της Τουρκίας. Αποφασίζει τη στήριξη του αγώνα τους και με οικονομική ενίσχυση συμβολικού ποσού. 

Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη του Μουσταφά, πολιτικού πρόσφυγα από την Τουρκία

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR