Ads 468x60px

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

ΝΕΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/3, 1μμ, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (Διευκολυντική 2ωρη στάση εργασίας από 12.00 . έως 14.00 μ.μ.)

 Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                            Θεσσαλονίκη 8/3/2021 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΝΕΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/3, 1μμ, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

(Διευκολυντική 2ωρη στάση εργασίας από 12.00 .  έως 14.00 μ.μ.)

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ  ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

 

Ένα χρόνο μετά την εμφάνιση του covid-19 και το πρώτο κλείσιμο των σχολείων  συνεχίζεται από τη μια, η παντελής έλλειψη ακόμη και των παραμικρών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία τους και από την άλλη, η καταιγίδα των αντιεκπαιδευτικών μέτρων και αντιδραστικών αλλαγών σε βάρος της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης : ένταση των ταξικών φραγμών  με την τράπεζα θεμάτων, τις υψηλές βάσεις εισαγωγής και τη μείωση των εισακτέων, την αποδόμηση της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης, την αδιοριστία και τη γενίκευση της ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση, την κατηγοριοποίηση των σχολείων και την υποχρηματοδότηση με την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, πανεπιστημιακή αστυνομία, , εξίσωση κολλεγίων με πανεπιστημιακά πτυχία κλπ. 

 

Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ  στην διαχείριση της πανδημίας και η αξιοποίηση της για  την καταιγιστική προώθηση αντιλαϊκών μέτρων και αντιδραστικών αλλαγών σε όλους τους τομείς συνοδεύεται από πρωτοφανή ,άκρατο αυταρχισμό. Η κλιμάκωση της καταστολής των τελευταίων ημερών , από  την προκλητική εισβολή της αστυνομίας στο ΑΠΘ, το χτύπημα των φοιτητικών διαδηλώσεων, την  διάλυση των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας πριν ακόμη  ξεκινήσουν , το ατελείωτο πογκρόμ διώξεων και προσαγωγών  μέχρι  το  όργιο καταστολής στη πλατεία της Ν. Σμύρνης επιχειρεί  να τρομοκρατήσει την κοινωνία και να κάμψει τις συλλογικές αντιστάσεις ενάντια  στην αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική πολιτική της .

 

Η  συντριπτική ήττα της κυβέρνησης στην αξιολόγηση (πάνω από 80%) και προηγούμενα στις ψευτοεκλογές  για τα υπηρεσιακά συμβούλια (πάνω από 90%).έδειξε πως κυβέρνηση δεν είναι ανίκητη . Ο κόσμος της εκπαίδευσης , το εκπαιδευτικό κίνημα, με τα μεγαλειώδη φοιτητικά και πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια  βάζει φραγμό στα σχέδια διάλυσης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και με τη δράση του φαίνεται να ανοίγει τον δρόμο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Συνεχίζουμε μαζικά, ενωτικά, ανυποχώρητα για την  ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και του κυβερνητικού αυταρχισμού.

Διεκδικούμε:

 • Όχι στην αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Να σταματήσει τώρα κάθε σχετική διαδικασία με την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση.

 • Να καταργηθεί, να αποσυρθεί και να μην εφαρμοστεί όλο το αντιεκπαιδευτικό θεσμικό πλαίσιο. 

 • Άνοιγμα όλων των σχολείων με όλα τα μέτρα προστασίας (15 μαθητές στο τμήμα, έστω εκ περιτροπής ή με βάρδιες, μαζικά εμβολιασμοί, τεστ, ιχνηλατήσεις, κ.ά.).

 • Να καταργηθεί και να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων και η μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ. 

 • Δραστική μείωση και αναπροσαρμογή της ύλης από τώρα όλων των μαθημάτων και, ιδίως, των πανελλαδικώς εξεταζόμενων. 

 • Παιδαγωγική ελευθερία – δημοκρατία στα σχολεία. Σύλλογοι Διδασκόντων που θα αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα της σχολικής ζωής.

 • Να καταργηθεί και να μην εφαρμοστεί η απόφαση λειτουργίας των μεταγυμνασιακών δίχρονων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης.

 • Μαζικοί διορισμοί που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες και σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση την ημερομηνία κτήσης του πτυχίου και την προϋπηρεσία. 

 • Να σταματήσει η υποχρηματοδότηση της παιδείας. Έκτακτη γενναία χρηματοδότηση των σχολείων για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

 • Όχι στα νόθα Υπηρεσιακά Συμβούλια, δεν τα αναγνωρίζουμε. 

 • Έξω τώρα η αστυνομία από τα ΑΕΙ.  Να καταργηθεί ο νόμος 4777/2021.

 • Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Απαιτούμε την απόσυρση των κατηγοριών για όλους τους συλληφθέντες!  


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

 0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR