Ads 468x60px

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

16/6 : ΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

 Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                       Θεσσαλονίκη 14/6/2021 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


16/6 : ΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ 

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ,  ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ –ΕΕ- ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Όλοι στο δρόμο και στις συγκεντρώσεις στις 11.00 π.μ. και 7.00 μ.μ. στην Καμάρα 


Οι διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα στην απεργία στις 10/6 ήταν ένας αγωνιστικός σταθμός με μεγάλη μαζικότητα και μαχητικότητα βγαλμένη από τις μεγάλες παλλαϊκές διαδηλώσεις στα χρόνια των Μνημονίων. Μεγάλη ήταν οι συμμετοχή των εκπαιδευτικών τόσο στην απεργία όσο και στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία των νεότερων συναδέλφων μας.

Παρά τις προσπάθειες των κυβερνητικών επιτελείων να πείσουν τον κόσμο της εργασίας «πόσο θετικά είναι τα μέτρα», οι εργαζόμενοι τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα έχουν καταλάβει ότι η πολιτική αυτή σαρώνει τις πιο θεμελιώδεις εργατικές κατακτήσεις, το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις, θέλει να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα, τα δημοκρατικά – συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες. Η πολιτική τους στρώνει το έδαφος στην πιο βάναυση εκμετάλλευση των εργαζομένων, ανοίγει το δρόμο για να εξαπολυθεί η πιο στυγνή τρομοκρατία της εργοδοσίας απέναντι στους εργαζόμενους και την οργανωμένη πάλη τους.

Η κυβέρνηση επιταχύνει την επίθεση  επισπεύδοντας την ψήφιση του νομοσχεδίου εκτρώματος  Χατζηδάκη  με την συζήτηση στην ολομέλεια από τη Δευτέρα 14/6 και στόχο την ψήφισή του στις 16/6/21. Επιδιώκει να ανακόψει το ογκούμενο κύμα κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων που πιέζει απειλητικά την κυβέρνηση. Επιμένει στη γρηγορότερη ψήφιση  του νομοσχέδιου που μας οδηγεί στη σύγχρονη σκλαβιά.

Το μήνυμα της απεργίας 10/6 ήταν ξεκάθαρο: Το νομοσχέδιο-έκτρωμα δε διορθώνεται. Υπηρετεί από την αρχή μέχρι το τέλος το κεφάλαιο και την εργοδοσία και ενσωματώνει τις αντεργατικές κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Στην εποχή που η ανάπτυξη της τεχνολογίας καθιστά δυνατή τη ριζική μείωση του χρόνου εργασίας με αύξηση μάλιστα των αποδοχών, κυβέρνηση και Ε.Ε. αρπάζουν την ευκαιρία της υγειονομικής κρίσης για να συνδράμουν το κεφάλαιο και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους, εξαναγκάζοντας τους εργαζόμενους να δουλεύουν νύχτα με νύχτα, χωρίς δικαιώματα, με μισθούς πείνας, χωρίς μαχητικά συνδικάτα και συλλογική αντίσταση στην αντεργατική λαίλαπα

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Αντί να σημάνει συναγερμός και να γίνει ξεσηκωμός, ΓΣΕΕ  και ΕΚΘ για άλλη μια φορά αποδεικνύουν το ρόλο του εταίρου της κυβέρνησης και παίζουν παιχνίδι για να υπονομεύσουν τον αγώνα. Επιχειρούν να ακυρώσουν τη δυναμική της απεργίας στις 10/6 και να εμποδίσουν την κλιμάκωση. Η ΑΔΕΔΥ, κάτω από την πίεση μιας σειράς ομοσπονδιών στο δημόσιο  που είχαν  πάρει απόφαση για 24ωρη στις 16 Ιούνη. (ΔΟΕ,  ΠΟΠΟΠΚ από τα ασφαλιστικά ταμεία,  Ομοσπονδία εργαζόμενων στις περιφέρειες)αλλά και πολλών πρωτοβάθμιων σωματείων, μετέτρεψε τη στάση εργασίας της 16ης Ιουνίου σε 24ωρη απεργία .

 

Οι εργαζόμενοι  μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους


Κλιμακώνουμε τον αγώνα! Αγωνιζόμαστε για να αποσυρθεί, να μην ψηφιστεί! Σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ.


Είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε τη δύναμη να πετάξουμε στο καλάθι των αχρήστων το τερατούργημά τους!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά! Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

 Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις στις 11.00 π.μ. και στις 7.00 μ.μ. στην Καμάρα που οργανώνονται από σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, εργατικές κινήσεις και πρωτοβουλίες αγώνα και στις συγκεντρώσεις των σωματείων.


Είμαστε στο δρόμο και στις συγκεντρώσεις το απόγευμα, όταν τα σωματεία στην Αθήνα θα περικυκλώνουν τη ΒΟΥΛΗ.

 Η κατάργηση του 8ωρου και της πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας δεν θα περάσουν !

  • Όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας

  • Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τις απολύσεις

  • Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και την απεργία


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΕΡΔΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ 


ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ 



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ



 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR