Ads 468x60px

Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ- ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ. ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1/9 ΣΤΙΣ 7.30 Μ.Μ. ΣΤΟ ΆΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                             Θεσσαλονίκη 30/8/2021 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ- ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ 

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ  ΤΕΤΑΡΤΗ 1/9 ΣΤΙΣ 7.30 Μ.Μ. ΣΤΟ ΆΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τις γνωστές  συνοπτικές διαδικασίες, ετοιμάζεται να ψηφίσει την ιδιωτικοποίηση-κατεδάφιση της επικουρικής ασφάλισης και κλιμακώνει την επίθεση σε ό,τι έχει απομείνει στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ, της ΕΕ και του κεφαλαίου είναι  η κατάργηση κοινωνικών-ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και η πλήρης αλλαγή του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης έχει απομείνει από τους αλλεπάλληλους αντιασφαλιστικούς νόμους. Θέλουν να απαλλάξουν κράτος και εργοδότες από τις εισφορές που καταβάλλουν, για να γίνει ακόμα πιο φθηνή η εργατική δύναμη. Μέσω των συνεχών αντιασφαλιστικών ανατροπών, να βάλουν « στο χέρι» τα ασφαλιστικά ταμεία και τις εισφορές των εργαζομένων.

Mε τη δημιουργία του νέου Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ)  επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια καινούρια γενιά εργαζομένων για την οποία η ασφάλιση δεν θα σημαίνει προστασία, αλληλεγγύη των γενεών, πρόνοια, υγεία σύνταξη, αλλά τζόγος, ρίσκο, ανταποδοτικότητα κεφαλαιοποίηση και ατομικός κουμπαράς. 

Οι νέοι εργαζόμενοι θα είναι «επενδυτές» που ναι μεν θα γνωρίζουν ποιες ασφαλιστικές εισφορές θα πληρώνουν, αλλά δεν θα γνωρίζουν αν θα πάρουν και ποιο ποσό στο τέλος. 

Οι σημερινοί συνταξιούχοι και οι παλιοί εργαζόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με το κενό στον τρόπο πληρωμής που θα δημιουργηθεί, αφού δεν θα υπάρχει εισροή εισφορών των νέων ασφαλισμένων, με πραγματικό κίνδυνο την περικοπή ή και αδυναμία καταβολής των συντάξεων σε πολύ σύντομο διάστημα.

Οι εισφορές  των εργαζομένων θα «επενδύονται» σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και ανάλογα με την απόδοση της επένδυσης θα καθορίζεται  το ύψος της επικουρικής σύνταξης. Είναι γνωστό που κατέληξαν οι παλιότερες μεγάλες διακηρύξεις για επενδύσεις των αποθεματικών των ταμείων και οι δήθεν μεγαλύτερες αποδόσεις για τους εργαζόμενους που ξεκοκάλησαν και καταλήστευσαν τα αποθεματικά των ταμείων και τις εισφορές των εργαζόμενων (Χρηματηστήριο, αναπτυξιακές επενδύσεις κ.λπ.).

Μέσα στο νομοσχέδιο αποτυπώνεται η διακαής επιθυμία της κυβέρνησης για απόσυρση του κράτους σε πρώτο βήμα από την Επικουρική σύνταξη και σε δεύτερο βήμα συνολικά από την εγγύηση των συντάξεων. Άλλωστε ο ν. Κατρούγκαλου προβλέπει τη σταδιακή μείωση των συντάξεων, ώστε στο τέλος οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να «επιλέξουν» ιδιωτικές ασφαλιστικές Εταιρείες. 

Η ρήτρα (μηδενικού ελλείμματος που ισχύει για τις επικουρικές συντάξεις) εγγυάται τον εκφυλισμό τους. Επίσης, στον ίδιο νόμο άνοιξε ο δρόμος για την  κεφαλοποίηση της Επικουρικής. Από 1.1.2015 (αναδρομικά!) εισάγεται η «νοητή κεφαλαιοποίηση» και ο υπολογισμός  της Επικουρικής γίνεται ανάλογα με τις εισφορές του ασφαλισμένου και του προσδόκιμου ζωής. Οι γυναίκες με μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής έχουν μικρότερη επικουρική(!).

Όσο και αν προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα διαχωρισμού, απογοήτευσης και κοινωνικού αυτοματισμού ,γνωρίζουν καλά ότι η  κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης θα βρει σθεναρή αντίσταση από την κοινωνία.  

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ.

Η αύξηση του πλούτου που παράγουμε οι εργαζόμενοι, η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας τον 21ο αιώνα, έχουν δημιουργήσει τη βάση για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, για πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, υγεία, πρόνοια, αξιοπρεπείς συντάξεις και μείωση του εργάσιμου χρόνου και των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης.

  •  Αποκλειστικά δημόσια κοινωνική  ασφάλιση, με μείωση των χρόνων συνταξιοδότησης με αύξηση των εργοδοτικών και μείωση των εργατικών εισφορών. Σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς και χωρίς όριο ηλικίας. Αξιοπρεπείς συντάξεις -πραγματικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις.

  • Κατάργηση  όλων των αντιασφαλιστικών-αντισυνταξιοδοτικών νόμων.

  •  Δραστική μείωση του χρόνου εργασίας με αύξηση αποδοχών. Άμεσα 35ωρο 5ήμερο. Σταθερή δουλειά για όλους. Νομοθέτηση της Κυριακάτικης αργίας. 

  • Να ακυρωθούν οι νόμοι για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

  • Διεύρυνση των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Συνδικάτα ελεύθερα από κράτος, κυβερνήσεις, εργοδοσία. Κάτω τα χέρια από την απεργία. Κατάργηση των απεργοκτόνων νόμων.

 

Μπροστά στην ολομέτωπη γενικευμένη επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου χρειάζεται  αποφασιστικός, ανυποχώρητος αγώνας σύγκρουσης και ανατροπής της επίθεσης και της πολιτικής κυβέρνησης και κεφαλαίου  με απεργιακά βήματα, κλιμάκωση, πολύμορφες δράσεις. 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Δ.Ε.Δ.Υ

 

Καλούμε σε συλλαλητήριο την Τετάρτη 1/9 στις 7μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

- ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ , ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ!


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                     ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR