Ads 468x60px

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΕΝΤΟΡΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

 Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                        Θεσσαλονίκη 9/9/2021 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΕΝΤΟΡΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ


Το Δ.Σ. της Γ’  ΕΛΜΕ- Θ, ενόψει των αυριανών συνεδριάσεων των συλλόγων διδασκόντων σε πολλά σχολεία και παίρνοντας υπόψη αναφορές για υπερβάλλοντα ζήλο ορισμένων Διευθυντών να ορίσουν συντονιστές, μέντορες και υπεύθυνους εκπαιδευτικού ομίλου ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι:

-σύμφωνα με το ν.4823/2021, άρθρα 92 και 93, παρ. 4 και 6, ορίζεται με σαφήνεια ότι για να ανατεθούν αυτές οι θέσεις πρέπει να προηγηθεί Υπουργική Απόφαση.

 Συγκεκριμένα αναφέρει : “Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθορίζονται τα προσόντα και τα κριτήρια ορισμού, η διάρκεια της θητείας, ο αριθμός των Ενδοσχολικών Συντονιστών (Συντονιστών Τάξης ή Γνωστικού Πεδίου) ανάλογα με το μέγεθος και τη δυναμικότητα της κάθε σχολικής μονάδας, καθώς και κάθε άλλο ειδικότερο θέμα σχετικά με την εφαρμογή του παρόντος”. Τέτοια Υ.Α. δεν υπάρχει. 


Καλούμε τους συναδέλφους να μην αποδεχθούν να οριστούν στα σχολεία τους μέντορες και συντονιστές, μια διαδικασία για την οποία προβλέπεται Υπουργική Απόφαση, καθώς και τους Διευθυντές να μην προτρέξουν και με  λογική τετελεσμένων να ορίσουν υπεύθυνους, πριν ακόμη το Υπουργείο Παιδείας στείλει στα σχολεία τις ανάλογες εγκυκλίους.


 Υπενθυμίζουμε ακόμη ότι :

  • η ΟΛΜΕ  έχει δεσμευτεί  με απόφασή της  (4/9/2021) για την αξιολόγηση ότι αμέσως μετά την έκδοση της νέας Υπουργικής Απόφασης  θα προχωρήσει στις αρμόζουσες κινήσεις”.

  • η Γ ΄ΕΛΜΕ- Θ έχει απόφαση(8/9/2021) στην οποία αναφέρεται ρητά ότι :“Δεν αποδεχόμαστε καμία θέση συντονιστή τάξης, μέντορα, υπεύθυνου εκπαιδευτικού ομίλου, γιατί είναι μέρος της δημιουργίας του μηχανισμού αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης. Η συμμετοχή μας δεν είναι υποχρεωτική.

  • οι θέσεις αυτές είναι μοριοδοτούμενες και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν εξωδιδακτικό καθήκον, άρα, εξ αντικειμένου δεν μπορεί η ανάθεση να είναι υποχρεωτική.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR