Ads 468x60px

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                     Θεσσαλονίκη 14/12/2021 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης (14/12/2021)


ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ



Ο
όμιλος TITAN, αξιοποιώντας τα οξύτατα προβλήματα εξοπλισμού των εργαστηρίων των σχολείων, εισβάλλει παρέχοντας πακέτο για πρόγραμμα ρομποτικής σε σχολική μονάδα δευτεροβάθμιας διεύθυνσης της περιοχής μας!


Πατώντας  στην υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης που οξύνει στο έπακρο τα προβλήματα των σχολείων, ο όμιλος ΤΙΤΑΝ βρήκε ευκαιρία να αναβαθμιστεί στα μάτια της κοινωνίας και επιχειρεί να εμφανιστεί ως κοινωνικά και περιβαλλοντικά ευαίσθητος για τα παιδιά μας !! 


Με χορηγίες επιδιώκουν να εξιλεωθούν, αυτοί που ευθύνονται για τις ολέθριες συνέπειες  στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της πόλης, ειδικά της Δυτικής Θες\νίκης, ιδιαίτερα μετά την άδεια καύσης απορριμμάτων. Αυτοί που έχουν συναντήσει  τη μαζική αντίδραση των κατοίκων της περιοχής με επανειλημμένες  αγωνιστικές κινητοποιήσεις και δράσεις. 


Όσοι καλοπροαίρετα σκέπτονται ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και υπάρχουν οφέλη για τα  σχολεία και τους μαθητές, οφείλουν να αναλογιστούν ότι ανοίγουν την «κερκόπορτα», που οδηγεί  στην υποκατάσταση των υποχρεώσεων του κράτους από «ιδιωτικές πρωτοβουλίες», παραδίδοντας το σχολείο στις δυνάμεις της «αγοράς» και του «κέρδους». Τα περιβαλλοντικά προγράμματα που γίνονται στα σχολεία και  στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των μαθητών  δεν μπορεί να αναιρούνται από την ίδια την εκπαιδευτική κοινότητα ,παρέχοντας φθηνό άλλοθι στους υπεύθυνους των προβλημάτων , για να συγκαλύπτουν τις ευθύνες τους για την περιβαλλοντική υποβάθμιση σε βάρος των τοπικών κοινωνιών και της υγείας των πολιτών.  


Η κατάσταση αυτή θα γενικευτεί,  αν επιτρέψουμε στις εταιρίες να κατακλύσουν τα σχολεία μας με χορηγίες. Το σχολείο της αγοράς  που προωθείται από την κυβέρνηση της ΝΔ  μετατρέπεται  σε παραμάγαζο των εταιριών για να προωθούν τις ανάγκες της επιχειρηματικότητας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του κέρδους .Με όχημα την αξιολόγηση και την  αυτονομία των σχολείων θέλουν να οδηγήσουν  τα σχολεία να αναζητούν χορηγούς για  να καλύπτουν τις ανάγκες λειτουργίας τους, οι οποίοι  αναμενόμενα , με επιβεβαιωμένη την απαίτηση του ΟΟΣΑ, θα  επιδιώκουν να  καθορίζουν  και το τι, πώς και από ποιους θα διδάσκεται μέσα στο σχολείο!


Ως ΕΛΜΕ δηλώνουμε  την αντίθεσή μας στην παρουσία των εταιριών-χορηγών  στα σχολεία και στη  λογική του αγοραίου σχολείου. Δε θα επιτρέψουμε οι μαθητές μας  και τα σχολεία μας να χρησιμοποιούνται για να προωθούνται τα συμφέροντα εταιριών, πόσο μάλλον να ξεπλένονται οι εγκληματικές ευθύνες τους για την καταστροφή του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων .


ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ- ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ  ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ  ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR