Ads 468x60px

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

ΤΡΙΤΗ 1/2 :ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

 Γ΄ΕΛΜΕ- Θ                                                                                                  Θεσσαλονίκη  30/1/2022 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

   fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΤΡΙΤΗ 1/2 :ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ

ΝΑ ΥΠΕΡΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! 

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΡΙΤΗ 1/2 , 1 μ.μ.,  3η και 4η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 16)

(δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12μ έως 2.00 μ.μ.)


Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ και το ΥΠΑΙΘ είναι εγκληματική!

Τα σχολεία, επί της ουσίας, ανοίγουν όπως ακριβώς έκλεισαν, ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να μη λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για τους χώρους δουλειάς, τα ΜΜΜ, τη στήριξη του Δημόσιου συστήματος Υγείας, υπονομεύοντας την Υγεία του λαού συνολικά. 


Σε όλο το διάστημα της πανδημίας, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση του ΕΣΥ, αρνείται τη  συνταγογράφηση των τεστ και  μειώνει την καραντίνα στις 5 μέρες. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να λειτουργεί η παραγωγή και η αγορά. Μειώνοντας τις δαπάνες κατά 820 εκ για την υγεία το 2022 και χειροτερεύοντας το ΕΣΥ που ήδη νοσεί, αδιαφορώντας για την εξαθλίωση των υγειονομικών και την κατάρρευση των νοσοκομείων έχουν εγκληματικές ευθύνες για τους χιλιάδες θανάτους που θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων και λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα, για να ενισχύσουν τον ιδιωτικό τομέα που κερδοσκοπεί σε βάρος του λαού με πανάκριβα τα πλέον απαραίτητα μοριακά και rapid τεστ.

 

Η κυβέρνηση, με χιλιάδες ενεργά κρούσματα της πολύ μεταδοτικής μετάλλαξης Ο, αποφάσισε το άνοιγμα των σχολείων, αγνοώντας την αγωνία και τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και όλης της κοινωνίας .

Τα σχολεία μετατρέπονται σε υγειονομική βόμβα, με ελλείψεις σε βασικές υποδομές και ανυπαρξία μέτρων προστασίας, προσθέτοντας μόνο ένα ακόμη τεστ για την πρώτη εβδομάδα, ενώ ο τιμωρητικός διαχωρισμός για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς καλά κρατεί, με το μέτρο του ελέγχου με 5 τεστ σε 5 ημέρες, το κόστος των  οποίων  επιβαρύνονται οι ίδιοι και επιμένοντας στο απαράδεκτο πρωτόκολλο του 50% +1 για να κλείσει ένα τμήμα,την ώρα που η Βουλή έκλεισε μετά την παρουσίαση ενός κρούσματος. 

Αρνούνται να  δώσουν άδειες ειδικού σκοπού, επιδόματα, δωρεάν μοριακά τεστ, ενώ έχουν αφεθεί στην τύχη τους όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Αγνοούν την αγωνία και τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και όλης της κοινωνίας για μείωση του αριθμού μέχρι 15 μαθητ(ρι)ών στο τμήμα, εκ περιτροπής διδασκαλία, προσλήψεις εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού. Δεν έχει προχωρήσει ΚΑΜΙΑ πρωτοβουλία παρά την απαίτησή μας για μορφωτικούς αλλά και για υγειονομικούς λόγους να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα ανέγερσης νέων σχολικών μονάδων, εξεύρεσης κατάλληλων χώρων και αιθουσών, ώστε να αποσυμφορηθούν να σχολεία μας! 


Οι  εργαζόμενοι στην υγεία, οι εκπαιδευτικοί, το σύνολο των εργαζομένων και της κοινωνίας  θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το μεγαλύτερο κύμα πανδημίας χωρίς να έχει υλοποιηθεί κανένα από τα αιτήματα μας. 


Δεν αποδεχόμαστε να μας  αντιμετωπίζουν ως αναλώσιμους και να παίζουν με τη ζωή μας βάζοντας την αγορά, τα κέρδη των επιχειρήσεων, και τη σκανδαλώδη στήριξη των επιχειρηματιών της υγείας πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Αρνούμαστε να συνηθίσουμε τους δεκάδες χιλιάδες θανάτους, την διάλυση των κοινωνικών δομών και του συστήματος υγείας, το δυσβάστακτο κόστος για διαγνωστικά τεστ, και το γενικότερο όργιο των κυβερνητικών και εργοδοτικών αυθαιρεσιών, την επίθεση στην εργασία και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. 


ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ. 

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟ  ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 

ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση αναδεικνύεται η ανάγκη τα  σωματεία, οι ομοσπονδίες, όλοι οι κοινωνικοί φορείς  να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Η  αναγκαιότητα του κοινού αγώνα και της κοινής δράσης  είναι πιο επιτακτική από ποτέ.


Το Δ.Σ. της Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για την προώθηση των διεκδικήσεων του κινήματος  προχώρησε στην υλοποίηση άμεσων κινητοποιήσεων  Παράλληλα θεωρούμε ότι ο αγώνας αυτός είναι αγώνας όλης της κοινωνίας  και πρέπει να δοθεί από όλα τα σωματεία, όλες τις ομοσπονδίες, όλους τους φορείς.

Παλεύουμε για:

  •  Μέχρι 15 μαθητές στα τμήματα ΤΩΡΑ!

  • Να δοθούν τώρα οι άδειες ειδικού σκοπού σε ευπαθείς ομάδες

  • Να δοθούν άδειες επαπειλούμενης κύησης στις έγκυες αναπληρώτριες

  • Να γίνουν προσλήψεις επιπλέον εκπαιδευτικών

  • Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας

  • Δωρεάν όλα τα  τεστ για όλους και όλες (Rapid και PCR )

  • Κατάργηση του πρωτοκόλλου 50%+1

  • Ενίσχυση του ΕΣΥ. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας 

  • Να μην εφαρμοστούν τα σκληρά πλέγματα εξετάσεων 

  • (ΕΒΕ, τράπεζα θεμάτων, PISA)  

  • Να σταματήσει και να μην εφαρμοστεί η αξιολόγηση

Καλούμε όλα τα σωματεία να συμμετέχουν στη συγκέντρωση σωματείων την ΤΡΊΤΗ  1/2 στις 1 μ.μ. στα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, την ΟΛΜΕ, την ΠΟΕΔΗΝ, την ΟΕΝΓΕ, τις Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών, όλα τα συνδικαλιστικά όργανα όλων των κλάδων να προχωρήσουν  σε 24ωρη  απεργία και συγκεντρώσεις την επόμενη εβδομάδα.  


ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR