Ads 468x60px

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Κάλεσμα σε συνάντηση – σύσκεψη – συζήτηση (με μέτρα προστασίας) για τα προβλήματα του δημόσιου σχολείου την Τρίτη 15/2, στις 6.00 μμ., στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης

 Το ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ  καλεί τους συλλόγους γονέων και γονείς από τα σχολεία ευθύνης της ΕΛΜΕ  του Δήμου Π. Μελά σε συνάντηση – σύσκεψη – συζήτηση (με μέτρα προστασίας) για τα προβλήματα του δημόσιου σχολείου την Τρίτη 15/2, στις 6.00 μμ., στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης. 

Ακολουθεί επιστολή- πρόσκληση προς τους γονείς. 

   

ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

 Συνάντηση – σύσκεψη – συζήτηση (με μέτρα προστασίας) με συλλόγους γονέων και γονείς από τα σχολεία του Δήμου Π. Μελά για τα προβλήματα του δημόσιου σχολείου

 την Τρίτη 15/2, στις 6.00 μμ., στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης


Αγαπητοί γονείς

Βρισκόμαστε στον τέταρτο μήνα λειτουργίας των σχολείων και ήδη ο απολογισμός είναι βαρύς! Κανένα μέτρο προστασίας της υγείας των μαθητών, των οικογενειών τους, των εκπαιδευτικών.

Η ανεύθυνη πολιτική της κυβέρνησης σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας, πλέον έχει γίνει εγκληματική για τη δημόσια υγεία αλλά και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών μας. 

Στις δύο προηγούμενες σχολικές χρονιές η κυβέρνηση έκλεισε τα σχολεία και μας επέβαλε την "τηλεκπαίδευση", που όπως αποδείχθηκε, είχε ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην ψυχολογία, την κοινωνική ζωή και τη μόρφωση των παιδιών μας. Δεν έγινε καμία αναπροσαρμογή της ύλης, δεν κάναν ούτε βήμα πίσω από την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, τον διαγωνισμό της ελληνικής Pisa για την Γ΄ γυμνασίου και την ΣΤ΄ δημοτικού, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στο πανεπιστήμιο και τόσα άλλα... Αγνόησαν παντελώς τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κλάδου για "ανοιχτά και ασφαλή σχολεία", με μείωση των μαθητών ανά τμήμα, αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χώρων, πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας. 

Το σχολικό έτος ξεκίνησε με ελλείψεις 6.500 εκπαιδευτικών την πρώτη μέρα , που προφανώς αυξήθηκαν λόγω της πανδημίας, με αποτέλεσμα χιλιάδες χαμένες ώρες μαθημάτων, που προσπαθούν να καλύψουν με ελάχιστους μόνιμους διορισμούς και διορισμούς αναπληρωτών με τρίμηνη σύμβαση, συγχωνεύσεις και υποχρεωτικές υπερωρίες.



 Τα σχολεία των παιδιών σας υπολειτουργούν!

Η κατάσταση που βιώνουμε όμως μετά την 

επιστροφή από τις διακοπές των Χριστουγέννων είναι σοκαριστική. Τα σχολεία συνεχίζουν να λειτουργούν με τα ίδια υγειονομικά πρωτόκολλα, με συνωστισμένες τάξεις, με μοναδικό "όπλο" κατά της πανδημίας τα selftests!

Είδαμε τμήματα να αποδεκατίζονται, μαθητές να ψάχνουν να βρουν πού θα κάνουν  rapidtest, όταν στο τμήμα τους έχει ένα κρούσμα, που όπως αποδεικνύεται συχνά, δεν ανιχνεύουν τον ιό και ειδικά τη μετάλλαξή Όμικρον! Και τελικά είδαμε να αναγκάζεστε, εσείς οι γονείς, να πληρώνετε σε ιδιωτικές δομές και τα rapidtest και τα pcr.

Είδαμε Υπεύθυνους εκπαιδευτικούς covid να έχουν μετατραπεί σε νοσηλευτές και γραμματείς και ιχνηλάτες, που προκειμένου να διεκπεραιώσουν τα πρωτόκολλα δεν προλαβαίνουν να κάνουν μάθημα!

Είδαμε  να πληρώνετε,  να πληρώνετε και να πληρώνετε... 

Και ενώ το Υπουργείο βαθμολογείται με ΜΗΔΕΝ στην Αξιολόγηση για τη διαχείριση της πανδημίας, το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να προχωρήσει η Αξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας! 

Το Υπουργείο αδιαφορεί για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Για τα κακώς κείμενα στην εκπαίδευση μεταθέτει την ευθύνη στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Το Υπουργείο στοχοποιεί εσκεμμένα τους εκπαιδευτικούς για να κρύψει τις δικές του εγκληματικές ευθύνες. Ό,τι απέμεινε όρθιο στην Εκπαίδευση προσπαθούν να το κατεδαφίσουν, αξιοποιώντας την πανδημία αλλά στο στόχαστρο τους βρίσκεται η δημόσια, δωρεάν παιδεία.

Αναθέτει στο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς να βρουν πόρους για τη λειτουργία του, λες και είναι θέμα διαχείρισης των εκπαιδευτικών τα ανασφαλή σχολεία, οι ανύπαρκτες ή ελλιπείς δομές, τα κακογραμμένα βιβλία, οι ελλείψεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό, οι ελλείψεις στην καθαριότητα... 

Δεν θα επιτρέψουμε η εκπαίδευση από κοινωνικό αγαθό να γίνει εμπόρευμα για λίγους, μέσα από ένα πλέγμα εξετάσεων (διαγωνισμός ελληνικής pisa, ελάχιστη βάση εισαγωγής, τράπεζα θεμάτων). 

Δεν θα ανεχτούμε ΜΚΟ και ιδιωτικές εταιρίες να γίνουν χορηγοί και να αντικαταστήσουν την κρατική χρηματοδότηση. Με τι ανταλλάγματα άραγε; Η εκπαίδευση είναι υποχρέωση της πολιτείας!

Δεν θα κλείσουμε τα μάτια  στις υπερεξουσίες του Διευθυντή σε βάρος του Συλλόγου Διδασκόντων, που θα λειτουργεί ως εντολοδόχος του υπουργείου και της εφαρμογής της πολιτικής του.

Δεν θα ανεχτούμε τα παιδιά που ζούμε καθημερινά στο σχολείο και ξέρουμε με το όνομα τους να πεταχτούν έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία.

 Δεν θα επιτρέψουμε καμιά "έκπτωση" στα μορφωτικά τους δικαιώματα. 

Δεν θα συναινέσουμε στην κατηγοριοποίηση, την κατάταξη, τη σύγκριση του δημόσιου σχολείου,  και εν τέλει στη διάλυσή του!

Διεκδικούμε ένα σχολείο που θα παρέχει όλο τον πλούτο των σύγχρονων επιστημονικών γνώσεων του 21ου αιώνα, σε ένα περιβάλλον υποστηρικτικό και ενθαρρυντικό, με πολλά ερεθίσματα και εξοπλισμό, με ελευθερία και χαρά, ώστε οι νέοι άνθρωποι να μπορούν να διαμορφωθούν ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες και να αλλάξουν τη ζωή τους και την κοινωνία προς το καλύτερο

Να απαιτήσουμε από κοινού Ανοιχτά και Ασφαλή σχολεία με:

  • Μείωση του αριθμού των μαθητών ΤΩΡΑ, να μοιραστούν τα τμήματα στη μέση και μέχρι  το ανώτερο 12-15 μαθητές ανάλογα με τα τ.μ. των αιθουσών, ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις, με αξιοποίηση όλων των τρόπων για την πραγματοποίηση ενός τέτοιου σχεδιασμού (πχ εύρεση διαθέσιμων νέων αιθουσών, εκ περιτροπής λειτουργία, μείωση της ύλης και καθημερινό μειωμένο κ.λπ.). Οποιαδήποτε πρόταση να πραγματοποιηθεί μετά από διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα και το γονεϊκό κίνημα.

  • Άδειες ειδικού σκοπού στους γονείς,  όταν νοσούν τα παιδιά τους.

  • Προσλήψεις ΤΩΡΑ για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών. Μαζικούς μόνιμους διορισμούς.

 

 

  • Σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με μαζικά επαναλαμβανόμενα και δωρεάν μοριακά -κυρίως- τεστ με την ευθύνη του ΕΟΔΥ, με σκοπό το σπάσιμο της αλυσίδας μετάδοσης.

  •  Καμία οικονομική επιβάρυνση των εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων εργαζομένων που χρειάζεται να προσκομίσουν τεστ. Όχι στον διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

  • Μαζικές προσλήψεις/μονιμοποιήσεις προσωπικού καθαριότητας και εξοπλισμό των σχολείων με υγειονομικά μέσα.

  • Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών με σκοπό την εξασφάλιση όλων απαραίτητων υλικών καθαρισμού, ατομικής υγιεινής κ.τ.λ.  και την κάλυψη των τεράστιων αναγκών που έχουν δημιουργηθεί όλο αυτό το διάστημα.

  • Ενίσχυση του ΕΣΥ που ασφυκτιά, με όλα τα αιτήματα των μαχόμενων υγειονομικών (γιατρούς, ΜΕΘ, νοσοκομεία, εξοπλισμό). Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, χωρίς αποζημίωση, στη μάχη της πανδημίας.

  • Ναι στον μαζικό εμβολιασμό, Όχι στην υποχρεωτικότητα, στους εκβιασμούς, τις απειλές, τις απαγορεύσεις, τις απολύσεις, τις αναστολές εργασίας.

  • Πύκνωση των δρομολογίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στις σχολικές μεταφορές και αποφυγή συνωστισμού.

  • Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 

  • Ανασυγκρότηση της ύλης σε όλες τις βαθμίδες για την κάλυψη των μορφωτικών ελλειμμάτων και των ψυχοκοινωνικών αναγκών των μαθητών/τριών. Όλες οι αντισταθμιστικές δομές σε πλήρη λειτουργία, με ενισχυτική διδασκαλία σε κάθε σχολείο.

  • Ούτε σκέψη για εφαρμογή του διαγωνισμού pisa στην ΣΤ΄ Δημοτικού, Γ΄ Γυμνασίου και της τράπεζας θεμάτων στο Λύκειο. Να καταργηθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που πέρυσι πέταξε 40000 μαθητές των φτωχών οικογενειών από τα Πανεπιστήμια.




Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές

να μη δεχτούμε το έγκλημα εις βάρος της ζωής, της υγείας μας και των αναγκών μας.

Καλούμε σε συμμετοχή στις συσκέψεις που προγραμματίζουμε ως ΕΛΜΕ  με γονείς κατά Δήμο (Νεάπολης- Συκεών, Π. Μελά, κ.ά.) μετά από συνεννοήσεις με τους συλλόγους, ενώσεις  γονέων.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο, ανοιχτό στη γνώση, που θα αγκαλιάζει όλα τα παιδιά και θα ανταποκρίνεται στα οράματα και στις πραγματικές μας ανάγκες

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ 

ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ










Με εκτίμηση                                                                                         

  Το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR