Ads 468x60px

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΚΗ

 Γ΄ΕΛΜΕ- Θ                                                                                             Θεσσαλονίκη  10/2/2022 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/

 fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΚΗ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ, ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ.


2ο γελ.jpg«Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι 

το πιο μοντέρνο χορογραφικό έργο Τέχνης.»

 Μ. Αναγνωστάκης

Παραμένουμε συγκλονισμένοι/ες, όπως και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, από την άγρια δολοφονία του Άλκη γιατί τόλμησε να πει το όνομα της ομάδας του. Είναι φανερό ότι πρόκειται για οργανωμένη δολοφονική επίθεση από θρασύδειλους δολοφόνους που βγήκαν τη νύχτα για να σκοτώσουν. Αυτόν που είναι εχθρός γιατί ανήκει σε άλλη ομάδα. Για να νιώσουν ότι είναι δυνατοί, ότι αυτοί κάνουν κουμάντο στην περιοχή, όπως γράφουν και στα συνθήματά τους. 

Δεν ήταν άγνωστοι στις αρχές. Σοκάρει το γεγονός ότι σε δύο από αυτούς εκκρεμεί δίκη για παρόμοια δολοφονική επίθεση από το 2019, κυκλοφορούσαν ελεύθεροι μέχρι τη δολοφονική επίθεση στον Άλκη και στους φίλους του. Αλήθεια, κανείς δεν ήξερε ότι σε πολλούς  συνδέσμους υπάρχουν ολόκληρα οπλοστάσια, τώρα το ανακάλυψαν! Τα ερωτηματικά είναι πολλά, και οι ευθύνες το ίδιο. 

Η οργή, η θλίψη και ο αποτροπιασμός μας δεν μπορούν  να αλλάξουν το γεγονός του θανάτου, η κινητοποίηση όμως και ο συλλογικός μας αγώνας για να μην επαναληφθούν κι άλλες δολοφονίες αθώων, είναι καθήκον μας. Ιδιαίτερα συγκινητικές οι δράσεις της μαθητικής νεολαίας για τον Άλκη. Απαιτούμε να συλληφθούν  όλα τα μέλη της εγκληματικής συμμορίας των δολοφόνων και να τιμωρηθούν. 

Ο αθλητισμός δεν μπορεί να είναι επιχείρηση που παράγει κέρδη και σκοτώνει, αντί να διαπαιδαγωγεί και να ενώνει. Αν θέλουμε να σταματήσουν αυτά τα εγκλήματα, θα πρέπει να γκρεμίσουμε το σύστημα που τα γεννά. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Όσον αφορά τους οπαδούς,  πολλοί εκ των οποίων είναι μαθητές μας, θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την σημασία της νίκης, της επιτυχίας, του δρόμου για να φτάσεις σε αυτήν. Ο εχθρός δεν είναι στα πέταλα ούτε στις κεντρικές κερκίδες. Ο εχθρός είναι στις ΠΑΕ, στις ανώνυμες εταιρίες, στο αλισβερίσι το οικονομικό που επιτρέπει ένα συμβόλαιο παίχτη να είναι τέτοιο ώστε να μπορούσε να λύσει πρόβλημα της έλλειψης αθλητικών χώρων στα σχολεία. 

Καμία στήριξη στις ΠΑΕ, επιστροφή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό σ’ όλα τα τμήματα και εντός και εκτός των γραμμών των αγωνιστικών χώρων. Σκοπός είναι να αγωνιστούμε και να περάσουμε όμορφα, όχι να εξαλείψουμε τον αντίπαλο. Το ποδόσφαιρο είναι το  «μπαλέτο των φτωχών» και  μπορεί να είναι λαϊκή γιορτή στον βαθμό που μένει μακριά από τα επιχειρηματικά σχέδια των βαρόνων της νύχτας, των ολιγαρχών, των "σωτήρων", των νταβατζήδων και των εμπόρων ναρκωτικών, τη δυσωδία των μπράβων και των στημένων αγώνων.

Να χτυπηθούν οι φασιστικοί θύλακες στους συνδέσμους  φιλάθλων, εκκολαπτήρια μίσους και δολοφόνων. 

Τον Παύλο Φύσα τον δολοφόνησαν για τις ιδέες του.

Τον Σαχζάτ Λουχμάν για την καταγωγή του.

Την Καρολάιν, την Ελένη Τοπαλούδη, δεκάδες γυναίκες για το φύλο τους. 

Τον Άλκη για την ομάδα του. 

Δεν ανέχονται το διαφορετικό και δολοφονούν. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Λέμε ΟΧΙ στη μισαλλοδοξία, τη βία, το ρατσισμό και το φασισμό. Διαρκής δράση και επαγρύπνηση. 

Η φωνή του Άλκη ‘‘σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο’’ θα είναι ο εφιάλτης μιας ολόκληρης κοινωνίας


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR