Ads 468x60px

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

 Γ΄ΕΛΜΕ- Θ                                                                                     Θεσσαλονίκη 16/6/2022 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483/6977444398                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/

 fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ


Η Δνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης με
έγγραφο της με ημερομηνία 15/6 ανακοινώνει  τους επιτηρητές του ειδικού μαθήματος των Αγγλικών των Πανελληνίων εξετάσεων, για την ημέρα του Σαββάτου.με την επισήμανση μάλιστα ότι είναι υποχρεωμένοι να εργαστούν το Σάββατο!

Η  ΕΛΜΕ προχώρησε σε  άμεση παρέμβαση – παράσταση  στην Διεύθυνση Β/θμιας μεταφέροντας  τις έντονες διαμαρτυρίες των συναδέλφων στην Διεύθυνση Β/θμιας. Τονίσαμε  ότι η αργία του Σαββάτου είναι δικαίωμα των εργαζομένων, όπως είναι δικαίωμά τους να κάνουν τον προγραμματισμό τους  και ότι δεν αποδεχόμαστε καμία αμφισβήτησή του ούτε πρόκειται να αφήσουμε περιθώριο με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις να   ανοίξουν  κερκόπορτες καταστρατήγησης του! 

Επισημάναμε ότι με την κατανομή σχολείων και εκπαιδευτικών στις επιτηρήσεις, δημιουργούνται ανισότητες μεταξύ των σχολείων και των εκπαιδευτικών, κάποιοι να έχουν κάνει δύο επιτηρήσεις, άλλοι τρεις και τώρα κάποιοι τέσσερις, με την μία εξ αυτών,  Σάββατο!

Η αντιμετώπισή μας με αυταρχισμό και διατάσσομεν, δεν είναι αποδεκτή. Οι εκπαιδευτικοί συμβάλλουν με το φιλότιμό τους στην διεξαγωγή των εξετάσεων, παρότι δεν καλύπτονται σε πολλές περιπτώσεις ούτε τα έξοδα μεταφοράς τους. Έπρεπε να έχει γίνει το αυτονόητο, όπως συνέβαινε μέχρι πέρσι, να ζητηθεί από τους συναδέλφους  η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συγκεκριμένη μέρα,  ώστε να καλυφθούν οι επιτηρήσεις από όσους επιθυμούν. 

 Η Διευθύντρια  ανέφερε  ότι ήδη έχει στείλει νέο διευκρινιστικό έγγραφο στους διευθυντές, (για το οποίο μάλλον δεν έχει ενημερωθεί κανένας συνάδελφος, αντίθετα αντιμετώπισαν σε κάποιες περιπτώσεις ένα κλίμα αυταρχικής “νομιμότητας” ), για να αντικατασταθούν συνάδελφοι που δεν επιθυμούν να είναι επιτηρητές το Σάββατο, και ότι θα έχει έτοιμο και συμπληρωματικό κατάλογο επιτηρητών, αν χρειαστεί. Ζητήσαμε μάλιστα, έστω και τώρα, να να απευθυνθούν στους συναδέλφους για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων. 

 Μετά από αυτά, θεωρούμε αυτονόητο ότι οι συνάδελφοι που δεν επιθυμούν, θα αντικατασταθούν και δεν θα επαναληφθούν παρόμοιες καταστάσεις που παραβιάζουν με  απροκάλυπτο  τρόπο τα εργασιακά μας δικαιώματα.

        ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



      ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                                   ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ



                           





     

 


         


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR