Ads 468x60px

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

 Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                               Θεσσαλονίκη 19/10/2022 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 

ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ

 ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ


Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! 

ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ Υ.Σ.: Η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ

Το ΥΠΑΙΘ, πριν δύο χρόνια προσπάθησε (και απέτυχε παταγωδώς) να «στήσει» ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία για τους αιρετούς, με πρόσχημα την πανδημία. To 90% των εκπαιδευτικών απείχε από την καρικατούρα νοθείας του ΥΠΑΙΘ.

Σήμερα επανέρχεται και ορίζει ξανά για το Σάββατο 5 Νοέμβρη την παρωδία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις εκλογές των αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών (ΠΥΣΔΕ – AΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ) τη στιγμή που η δικαιολογία της πανδημίας έχει εκλείψει και σε πολλές άλλες υπηρεσίες του δημοσίου (βλ. Δήμους) δίνεται δυνατότητα οι εκλογές να γίνουν δια ζώσης. 

Η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ καταγγέλλει την απαράδεκτη εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας που καθορίζει την εκλογή των αιρετών εκπροσώπων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων αποκλειστικά με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Γίνεται πια φανερό σε όλες/όλους ότι η εμμονή της κυβέρνησης το 2020 στις ηλεκτρονικές εκλογές δεν αφορούσε την πανδημία. Ήταν ενταγμένη στο συνολικό της σχέδιο για χτύπημα των σωματείων και της συλλογικής δράσης. 

Η κυβέρνηση θέλει να αφοπλίσει τα σωματεία μας στερώντας τους το οξυγόνο της συμμετοχής και του διαλόγου, θέλει την κατάργηση των συλλογικών διαδικασιών βάσης και των Γενικών Συνελεύσεων, τη διάλυση του ζωντανού χαρακτήρα τους. Θέλει να παρέμβει στην εκλογή εκπροσώπων, ώστε αυτοί να είναι "του χεριού της", ηλεκτρονικό προϊόν των διοικητικών μηχανισμών και των πελατειακών σχέσεων,  χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και των διεκδικήσεων των εργαζομένων. Θέλει την απομόνωση των εργαζομένων, ώστε να είναι ο καθένας μόνος του πίσω από έναν υπολογιστή, θέλει την υπονόμευση και ακύρωση κάθε ζωντανής λειτουργίας, συζήτησης και επαφής, με κύριο στόχο να εμποδίσει την οργάνωση των αγώνων που γεννά η σκληρή πολιτική της.

Το Υπ. Παιδείας επιδιώκει: 

-την επιβολή του νόμου Χατζηδάκη με τον πιο αυταρχικό τρόπο με στόχο την υπονόμευση του ζωντανού χαρακτήρα των σωματείων, την αποκοπή των εργαζομένων από τις διαδικασίες τους, την αποδιάρθρωση των συλλογικών διαδικασιών και την ακύρωση κάθε συνδικαλιστικής δράσης 

- την καθυπόταξη του κλάδου προκειμένου να υλοποιήσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική, αφού δυσκολεύεται λόγω της σθεναρής αντίστασης της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων, 

- την καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, μιας διαδικασίας πλήρως ελεγχόμενης  από το κράτος με στόχο να γενικευτεί και στις εκλογές των σωματείων. 

Με τις ηλεκτρονικές εκλογές η  κυβέρνηση ευτελίζει τις διαδικασίες: δεν ελέγχεται η ταυτοπροσωπία, η ψήφος μπορεί να αλλάξει απεριόριστες φορές μέχρι να κλείσει η κάλπη, oι εφορευτικές επιτροπές είναι πλήρως ελεγχόμενες από την διοίκηση, χωρίς καμία δυνατότητα ελέγχου της διαδικασίας, αφού σύμφωνα με τις πρωτοφανείς διατάξεις της εγκυκλίου, κανείς δεν θα έχει πρόσβαση στη λίστα ψηφισάντων, δηλαδή κανείς δεν θα μπορεί να ελέγξει πόσοι και ποιοι ψήφισαν. Πρόκειται για μια διαδικασία διάτρητη, ανοιχτή σε κάθε προσπάθεια νόθευσης του αποτελέσματος .Στις μέρες μας που αποκαλύπτεται ότι παρακολουθούνται δεκάδες χιλιάδες τηλέφωνα αλλά και κάθε κοινωνική δραστηριότητα, είναι αφελές να πιστεύουμε ότι σε μια ηλεκτρονική εκλογική παρωδία, που μπορεί η Υπουργός Παιδείας χωρίς κανένα έλεγχο να αλλάζει διαρκώς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο τους όρους διεξαγωγής τους ,παρέχονται στοιχειώδεις εγγυήσεις διαφάνειας και δημοκρατίας! Εκλεγέντες σε μια τέτοια παρωδία, είναι πιο δοτοί κι από τους δοτούς! 

Το σωματείο μας πρωτοστάτησε μαζί με δεκάδες Συλλόγους και ΕΛΜΕ όλο το προηγούμενο διάστημα ώστε να δώσουμε ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση (95% αποχή από τις προηγούμενες ηλεκτρονικές εκλογές, 90% απεργία – αποχή από την «αξιολόγηση», ακύρωση των καμερών στη τάξη κλπ). Καταφέραμε να ακυρώσουμε στην πράξη μέτρα, να συγκρουστούμε με τον αυταρχισμό του Υπουργείου Παιδείας.

 Απέναντι στη νέα προκλητική στάση του Υπουργείου Παιδείας  η στάση της ΟΛΜΕ θα έπρεπε να ήταν αντίστοιχα μαχητική με αυτή του 2020, όταν ο κλάδος πήρε θέση και με την αποχή από τις «τηλεκλογές» που ξεπέρασε το 90%, απάντησε στους σχεδιασμούς του υπουργείου. Αντί  αυτού, με απόφαση μιας  πλειοψηφίας  του Δ.Σ. αποδέχεται τη συμμετοχή στις ηλεκτρονικές  εκλογές αιρετών, κόντρα στην  προηγούμενη ομόθυμη απόφαση του κλάδου.

Το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να συνεχίσει τη μάχη για τη δημοκρατία στα συνδικάτα που ξεκίνησε το Νοέμβρη του 2020. Γι’ αυτό όπως και το 2020, έτσι και τώρα ο κλάδος πρέπει να απαντήσει αποφασιστικά στην πρόκληση του υπουργείου ΑΠΕΧΟΝΤΑΣ από τις ηλεκτρονικές εκλογές

Η  ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 22/10  με απόφαση της  να καταγγείλει τις διαδικασίες αυτές και να καλέσει τον κλάδο σε καθολική αποχή. 

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι όπλο για τη χειραγώγηση του συνδικαλιστικού κινήματος και συνεχίζουμε να παλεύουμε για τη μη εφαρμογή της. Τα συνδικάτα έχουν τις δικές τους κατακτημένες με αγώνες διαδικασίες, για την εκλογή των οργάνων τους και δεν θα επιτρέψουμε κανενός είδους παρέμβαση στη λειτουργία τους. 

Απέχουμε μαζικά! Δεν νομιμοποιούμε τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία! 

Δεν συμμετέχουμε και δεν διευκολύνουμε τη διεξαγωγή τους με κανένα τρόπο, δεν ορίζουμε μέλη στις εφορευτικές επιτροπές.

  • Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη απόφαση για ηλεκτρονικές εκλογές και να προχωρήσει άμεσα σε αποκλειστικά δια ζώσης εκλογές με φυσική παρουσία και διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου.


  • Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, επιτέλους, να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς του ΥΠΑΙΘ, να ζητήσουν να αποσυρθεί η απόφαση για ηλεκτρονικές εκλογές, να μην καταθέσουν υποψηφιότητες στο Υπουργείο και να καλέσουν σε αποχή όπως το 2020. 


  • Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις και συναδέλφους να μην καταθέσουν υποψηφιότητες, να μη συμμετέχουν στις εκλογές - παρωδία. 



  • Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς σε ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ, σε ξεκάθαρο μήνυμα αγώνα και αξιοπρέπειας απέναντι στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας.


  • Δε θα αναγνωρίσουμε κανέναν ψευδοαιρετό που θα «εκλεγεί» από μια τέτοια διαδικασία στο βωμό της προσωπικής του ανέλιξης και προβολής υπηρετώντας  και άλλα συμφέροντα. . Δεν θα αποτελούν αιρετούς του κλάδου αλλά τα στηρίγματα της επιβολής της πολιτικής της Κεραμέως στον κλάδο


  • Καλούμε τη Γενική Συνέλευση των προέδρων( 22-10)  να καταγγείλει τις διαδικασίες αυτές, να  αποφασίσει αποχή από  τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων και να δεσμεύσει την ΟΛΜΕ για όλα τα αναγκαία μέτρα για την υλοποίησή της, προασπίζοντας το συνδικάτο και τις αγωνιστικές παραδόσεις του! 

 Η Γ ΕΛΜΕ-Θ  εξουσιοδοτεί τον εκπρόσωπό της στη συνέλευση των προέδρων της 22/10 να καταθέσει \ να   ψηφίσει κάθε πρόταση, ώστε να αποφασίσει η Γενική Συνέλευση αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές.


  • Συμμετέχουμε και στηρίζουμε   πρωτοβουλίες συντονισμού των ΕΛΜΕ  , σε τοπικό (Θεσ/νίκης ) αλλά και πανελλαδικό επίπεδο για να ακυρώσουμε τις ηλεκτρονικές εκλογές.( κοινή ανακοίνωση- συνέντευξη τύπου- αφίσα κλπ)

ΣΤΙΣ 5 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ

Να ακυρώσουμε την ηλεκτρονική ψηφοφορία στην πράξη!

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία μας!

Εκλογές δια ζώσης και στα Υ.Σ και στα Σωματεία και στην Ομοσπονδία!

 ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR