Ads 468x60px

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

ΤΑ ΜΑΤ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ!

 Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                              Θεσσαλονίκη 17 /12/ 2022

Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                   

 e-mail:  gelmeth3@gmail.com

τηλ. Επικοινωνίας 6978300483 


http://3elmethess.blogspot.gr/


ΤΑ ΜΑΤ, ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ! 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Το ΔΣ της Γ ΕΛΜΕ καταγγέλλει τη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα,  την Πέμπτη 15/12, ημέρα απεργιακής κινητοποίησης των εκπαιδευτικών. Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ αντί να συζητήσουν με τους εκπαιδευτικούς τα αιτήματά τους, έστειλαν τα ΜΑΤ  να κραδαίνουν γκλομπ εναντίον τους, να τους σπρώχνουν με τις ασπίδες και να τους πνίγουν στα χημικά! Έτσι αναγνωρίζει η κυβέρνηση της ΝΔ την προσφορά των εκπαιδευτικών που παλεύουν μόνοι μέσα στα σχολεία σε συνθήκες εγκατάλειψης  και αυταρχισμού από το Υπουργείο Παιδείας. 

Η βάρβαρη καταστολή της εκπαιδευτικής διαδήλωσης σημειώθηκε δυο ημέρες μετά τον θάνατο του 16χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό, δύο ημέρες μετά τη σκληρή καταστολή των μεγάλων διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 16χρονου. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση επιλέγει να αντιμετωπίσει τους αγώνες του λαού και της νεολαίας με βασικό όπλο τον αυταρχισμό και την καταστολή

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Όποιος παλεύει, διεκδικώντας μισθό, δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια, θα βρίσκει απέναντί του τις δυνάμεις καταστολής, οι οποίες με εντολή της κυβέρνησης μπορούν να χτυπούν, να πνίγουν στα χημικά, να πυροβολούν και, ενίοτε, να δολοφονούν. Δεν είναι βέβαια τυχαίο που για τις υπηρεσίες τους αυτές επιβραβεύτηκαν από την κυβέρνηση με δώρο 600 ευρώ, το οποίο ανακοινώθηκε μάλιστα τη μέρα του θανάτου του 16χρονου από σφαίρα αστυνομικού. Την ίδια  ώρα ο νεοδιόριστος εκπαιδευτικός καλείται να επιβιώσει όπου βρεθεί, με 733  ευρώ και ο βασικός μισθός του μέσου εργαζόμενου είναι ακόμη  παρακάτω.

Αν νομίζουν ότι  η πολιτική της φτώχειας, της πείνας και της εξαθλίωσης μπορεί να επιβληθεί με βία και καταστολή  τους πληροφορούμε ότι η ιστορία διδάσκει ότι η θέληση για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια είναι πιο ισχυρή και για τους εργαζόμενους και για τη νεολαία. 

Οι εκπαιδευτικοί  κουβαλάμε την ιστορία των αγώνων του κλάδου μας  και του λαού μας. Δεν θα μας υποτάξουν! Συνεχίζουμε  να αγωνιζόμαστε για το δημόσιο σχολείο, μόρφωση για όλα τα παιδιά, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR