Ads 468x60px

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ. ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

 Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                     Θεσσαλονίκη  24 -1- 2023

Πρ. Κορομηλά 51

τηλ. Επικοινωνίας 6978300483                     

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/                     

-


ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ! 

Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ προσπαθώντας να απευθυνθεί εκ νέου σε όλους τους συναδέλφους/σσες και ιδιαίτερα στους νεότερους με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής τους στη ζωή της ΕΛΜΕ και την αναγέννηση του σωματείου, οργανώνει  πλατιά ενημέρωση- καμπάνια  όλων των συναδέλφων  για την αναγκαιότητα της μαζικής εγγραφής τους στο σωματείο μας, την Γ΄ ΕΛΜΕ και της παρουσίας όλων μας στις διαδικασίες και δράσεις της ΕΛΜΕ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ..ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ..


Το Σχολείο είναι ο χώρος δουλειάς μας και το Σωματείο είναι το Σπίτι μας!



ΓΡΑΦΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

 

    Γιατί..

     Πώς να διανοηθούμε πως κάποιος δεν θέλει να έχει φωνή κι εκπροσώπηση για το επάγγελμά του και τα        προβλήματα που αντιμετωπίζει;

  • Όσοι και όσες περισσότεροι είμαστε εγγεγραμμένοι στο σωματείο τόσο ισχυρότερη είναι η εκπροσώπησή μας στις συλλογικές διεκδικήσεις, τόση περισσότερη είναι η δύναμή μας για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

  • Η πραγματική δύναμη του σωματείου είναι η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη ανάμεσα στα μέλη του. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε αποτελεσματικά να υποστηρίξουμε και να επιβάλλουμε το συμφέρον μας.

  • Σε μια εποχή που δέχονται ολομέτωπη και σκληρή επίθεση το δημόσιο σχολείο και  τα εργασιακά μας δικαιώματα, η συμμετοχή μας είναι απαραίτητη, άσχετα με τα κομματικά πιστεύω του καθενός μας. Κάθε καθυστέρηση είναι λάθος και κάθε αδιαφορία είναι έγκλημα! 

  • Δεν μπορούμε να αφήσουμε το σωματείο στα χέρια των «ηγεσιών» που , πολλές φορές τελευταία, με τη στάση και την ταύτισή τους με τις κυβερνητικές επιλογές, οδήγησαν πολλούς συναδέλφους στην αδιαφορία και στην αποστροφή για τα συνδικαλιστικά.

  • Η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια, η εργασιακή περιπλάνηση δεν μπορεί να είναι το παρόν και το μέλλον μας... Για μια αξιοβίωτη ζωή με δικαιώματα , τα αντιλαϊκά – αντιεκπαιδευτικά μέτρα πρέπει να ανακοπούν και αυτό δεν μπορούμε να το πετύχουμε ο καθένας μόνος του.

  • Τα σωματεία μας  δεν είναι κάποια διοικητικά συμβούλια που εκλέγουμε και μας εκπροσωπούν, είναι όλες και όλοι ΕΜΕΙΣ.  Να συμμετάσχουμε στις Γενικές Συνελεύσεις που καλεί το Δ.Σ. και στις εκλογές με την ίδια ευθύνη που ψηφίζουμε στις κοινοβουλευτικές εκλογές. Να ασκούμε κριτική και να παίρνουμε ενεργό μέρος στις δραστηριότητές του.

  • Τίποτα δε μας χαρίστηκε: Από το μισθό μας και το ότι ο καθένας και η καθεμιά πληρώνεται με τον ίδιο μισθό ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας κι έχει τα ίδια εργασιακά δικαιώματα μέχρι το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα  της εκπαίδευσης και από τους διορισμούς και τις προσλήψεις μέχρι την παιδαγωγική ελευθερία όλα κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες που έγιναν και γίνονται μέσα από τα σωματεία μας.

  • Τα σωματεία και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες βρίσκονται σήμερα στο στόχαστρο της κυβέρνησης,  που έχει εξαπολύσει ανοιχτή επίθεση για να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου» .Με τον διαβόητο νόμο Χατζηδάκη επιδιώκει να βάλει στο «γύψο» τη συνδικαλιστική δράση, τους αγώνες, τις απεργίες και την ίδια τη λειτουργία των σωματείων με την  προσπάθεια ελέγχου και χειραγώγησης τους και τη μετατροπή τους σε εικονικά τηλεσωματεία.



Τα σωματεία είναι τα θεσμικά μας όργανα. Μέλη του είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν ή έχουν οργανική θέση στα παραπάνω σχολεία με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση. Επομένως, μέλη, με πλήρη δικαιώματα, εκλέγειν και εκλέγεσθαι είναι και οι αναπληρωτές.

 Για την εγγραφή σου χρειάζεται  μόνο η καταβολή της συνδρομής  (15 ευρώ για μόνιμους και 10 ευρώ για αναπληρωτές).



Γ ΕΛΜΕ-Θ : ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ

Η  Γ ΄ΕΛΜΕ-Θ είναι ένα σωματείο με αγωνιστική  πορεία και την  ενωτική, μαχητική,  πολύμορφη, δράση.



Συσπειρώνει, δραστηριοποιεί τους συναδέλφους με στόχο τη συνοχή και την αγωνιστική ενότητά τους στο δρόμο των αποφασιστικών αγώνων για τη ζωή, την εργασία μας , το δημόσιο σχολειό . Παράλληλα υπερασπίζει κάθε συνάδελφο από αυθαιρεσίες της διοίκησης. Για κάθε ζήτημα που σε απασχολεί, μπορείς να επικοινωνείς με τα μέλη του Δ.Σ.  ή να θέτεις συγκεκριμένα θέματα στη Γενική Συνέλευσή του και στις συνεδριάσεις του ΔΣ! 

 


Κύριος σκοπός του σωματείου μας είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και ο αγώνας για δημόσιο δωρεάν σχολείο που θα καλύπτει ολόπλευρα τις ανάγκες των μαθητών μας . Για το σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών.

  • Με διαρκή προσπάθεια το σωματείο μας, ως συλλογική έκφραση των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών, να οργανώσει αντιστάσεις και διεκδικήσεις, να έχει φωνή για κάθε μεγάλο και «μικρό» πρόβλημα του κλάδου.

  • Με πολύμορφες κινητοποιήσεις, μαχητικές παραστάσεις στις διευθύνσεις, διαδηλώσεις, απεργίες, συλλαλητήρια  απέναντι στην ολομέτωπη κυβερνητική επίθεση.

  • Με  διαρκή παρουσία, ενημέρωση και παρεμβάσεις σε όλα τα σχολεία για την απόκρουση της αξιολόγησης και τη μέγιστη δυνατή επιτυχία της απεργίας-αποχής.

  • Με τη συνεχή και ανυποχώρητη διεκδίκηση της ουσιαστικής λειτουργίας των σχολείων,  την άμεση στελέχωση τους με μαζικούς διορισμούς μονίμων συναδέλφων και προσλήψειςαναπληρωτών , για πλήρη διαφάνεια στις υπηρεσιακές μεταβολές  κόντρα σε πελατειακές σχέσεις,τις αυθαιρεσίες και  παρατυπίες της Διοίκησης.

  • Με  σειρά  πρωτοβουλιών για τα κτηριακά προβλήματα, τις σκληρές εξετάσεις, ενάντια σε φασιστικές δράσεις σε σχολεία, αντιπολεμικές δράσεις, στήριξη διωκόμενων αγωνιστών. 

  • Με πρωτοπόρα συμβολή στον αγωνιστικό συντονισμό των ΕΛΜΕ, και των ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ , των εκπαιδευτικών συλλογικοτήτων, των πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα της πόλης.

  • Με τη λογική του ενωτικού, μαχητικού, πολύμορφου, αποφασιστικού και αγώνα και  πανεκπαιδευτικό μέτωπο για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής- αντιλαΙκής πολιτικής κυβέρνησης- ΕΕ-ΟΟΣΑ.


         Η Γ΄ ΕΛΜΕ συνεχίζει και διευρύνει τις δράσεις και τις παρεμβάσεις της με:


  • Συσκέψεις με νεοδιόριστους και αναπληρωτές, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις που τους αφορούν.

  • Έκδοση οδηγού δικαιωμάτων των αναπληρωτών.

  • Ενεργοποίηση του θεσμού των συνδικαλιστικών αντιπροσώπων σε κάθε σχολείο, ώστε να μεταφέρονται οι απόψεις και τα προβλήματα των συναδέλφων στο Δ.Σ.

  • Εκδηλώσεις και δράσεις με συλλόγους γονέων/κηδεμόνων, φοιτητές, μαθητές.

  • Επαναλειτουργία της πολιτιστικής-μορφωτικής ομάδας.

  • Συνέχιση της αιμοδοσίας για τη στήριξη των συναδέλφων.

  • Συνέχιση της χορήγησης της κάρτας απεριόριστων διαδρομής του ΟΑΣΘ.

  • Διεύρυνση των βιβλιοπωλείων, κινηματογράφων, θεάτρων που έχουμε έκπτωση με την επίδειξη της κάρτας της ΟΛΜΕ.

  • Συστηματική προβολή των αιτημάτων μας στα ΜΜΕ.



Μόνο µας όπλο, ο συλλογικός αποφασιστικός αγώνας

για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής, αντεργατικής πολιτικής





ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR