Ads 468x60px

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΣΥΦΑ/ΣΕΛΦΑΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


 

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                        Θεσσαλονίκη 5 -2- 2023

Πρ. Κορομηλά 51

τηλ. Επικοινωνίας 6978300483                    

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/                    

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΣΥΦΑ/ΣΕΛΦΑΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 Το Δ.Σ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ,  μετά την καταγγελία του Συνδικάτου Εργαζομένων Φαρμάκου και Καλλυντικών & Συναφών Επαγγελμάτων Κεντρικής Μακεδονίας, καταδικάζει την εργοδοσία του Ομίλου ΣΥΦΑ/ΣΕΛΦΑΡ Θεσσαλονίκης για τη άδικη και εκδικητική απόλυση του Πρόεδρου της προσωρινής Διοίκησης του υπό ίδρυση Επιχειρησιακού Σωματείου.

 Το πρόσχημα, όπως πάντα συμβαίνει να είναι ,η «μη αποδοτικότητα του εργαζόμενου». Ενός εργαζόμενου που βρίσκεται στην επιχείρηση 17 χρόνια και που τον καλούσε η εργοδοσία να βάζει πλάτη μαζί με τους 250 εργαζόμενους του Ομίλου για την κερδοφορία και γιγάντωση της επιχείρησης.

Ο ΣΥΦΑ είναι η μεγαλύτερη φαρμακαποθήκη στην Ελλάδα, εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερα από 1.500 φαρμακεία σε πολλούς νομούς. Στο Συνεταιρισμό απασχολούνται 250 άτομα προσωπικό. Αγόρασε έκταση στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, για τη δημιουργία δεύτερης αποθήκης, τριπλάσιας σε χωρητικότητα από τις εγκαταστάσεις στη Νέα Ραιδεστό.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι βιώνουν καθημερινά την εντατικοποίηση της εργασίας, την μη παροχή εξοπλισμού, τους άθλιους μισθούς που δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες μας. Μαζί με την ακρίβεια που μας βασανίζει και την αγανάκτηση που μεγαλώνει καθημερινά, ώθησε τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να διεκδικήσουν.

 Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι ο μύθος της καπιταλιστικής ανάπτυξης δεν έχει τίποτα θετικό να δώσει στο λαό. Οι παχυλές επιδοτήσεις ,τα αμύθητα κέρδη και οι επενδύσεις των βιομηχάνων του κλάδου αφήνουν τους εργαζόμενους χωρίς δουλειά, χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και το λαό χωρίς πρόσβαση σε φάρμακα γιατί τα κέρδη τους μπαίνουν εμπόδιο στις ανάγκες της κοινωνίας.

Η διοίκηση του ΣΥΦΑ δεν θέλει να υπάρχει αντίδραση γι’  αυτό και προχώρησε στην εκδικητική απόλυση. Ξέρει ότι οι εργαζόμενοι έχουμε δύναμη. Χωρίς εμάς δεν υπάρχει παραγωγή.

 Η απόλυση δείχνει ότι παίρνουν τα μέτρα τους. Θέλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους εργασίας

Καλούμε την εργοδοσία να προχωρήσει ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Παράλληλα να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων:

 • Λεωφορείο από και προς την επιχείρηση

• Αύξηση μισθών τουλάχιστον 12% και υπογραφή κλαδικής/επιχειρησιακής σύμβασης

 • 7ωρο 5ημερο 35ωρο Δευτέρα με Παρασκευή .

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                                       Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                              ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR