Ads 468x60px

Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ

 Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                              Θεσσαλονίκη  4-3- 2023

Πρ. Κορομηλά 51

τηλ. Επικοινωνίας 6978300483                     

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 



«Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή»


Το Δ.Σ της  Γ΄ΕΛΜΕ εκφράζει  τα θερμά του συλλυπητήρια , καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων και των αγνοουμένων, αλλά   και στους τραυματίες από τη σύγκρουση των τρένων στην  περιοχή των Τεμπών.

Το πρωτοφανές πολύνεκρο δυστύχημα -που  οδήγησε δεκάδες επιβάτες, κυρίως νέους, στο θάνατο και αρκετούς  τραυματίες στα νοσοκομεία-φέρει στο φως τα βαθύτερα αίτια αυτής της τραγωδίας. Αίτια που αφορούν στην αντιλαϊκή  πολιτική των γενικευμένων ιδιωτικοποιήσεων σε όλα τα μέσα μεταφοράς, στην υπηρεσία της διόγκωσης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων και της υπονόμευσης των θεμελιωδών  λαϊκών δικαιωμάτων  και αναγκών.

Οι μνημονιακές πολιτικές της Ε.Ε. και των αγορών επέβαλαν το ξεπούλημα του ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στην Ιταλική Trenitalia (κρατικών μάλιστα συμφερόντων!!). Τα ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια όμως της εταιρείας είχαν, έχουν και θα έχουν μόνον το κέρδος. Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις φέρουν ακέραιη την ευθύνη για το καθεστώς της υποβάθμισης και της εγκατάλειψης του σιδηροδρομικού δικτύου, της απουσίας σύγχρονων συστημάτων ελέγχου της κυκλοφορίας, την ώρα που ιδιωτικές εταιρίες ελληνικών και ιταλικών συμφερόντων αποκομίζουν αμύθητα κέρδη από την εμπορική εκμετάλλευσή του. Οι πολιτικές τους υπηρέτησαν με συνέπεια την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, έδωσαν ώθηση στο ξεπούλημα του ΟΣΕ και τόσων άλλων δημόσιων φορέων (ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ).

Τραγική ειρωνεία αποτελούν τόσο οι ανακοινώσεις των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που κατήγγειλαν το καθεστώς εγκατάλειψης κάνοντας λόγο για ένα «δυστύχημα που έρχεται», όπως επίσης και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που μόλις δυο εβδομάδες νωρίτερα (15 Φλεβάρη) παρέπεμπε τη χώρα στα ευρωπαϊκά δικαστήρια με την κατηγορία των ελλειμματικών μέτρων ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας μας

Η τραγική απώλεια τόσων ανθρώπων συνθέτουν ένα  δραματικό  κοινωνικό  σκηνικό πλήρους αδιαφορίας  και ακύρωσης   των δικαιωμάτων  των λαϊκών στρωμάτων   σε βασικά αγαθά, όπως είναι τα δημόσια, ασφαλή και  επαρκώς εξοπλισμένα μέσα μεταφοράς που δεν θα παρακολουθούν τους δείκτες του ανταγωνισμού των διαφόρων εταιριών, αλλά θα υπηρετούν τις ανάγκες του λαού.

Οι εκπαιδευτικοί, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι, μέσα από τα σωματεία μας μπορούμε να παρέμβουμε καθοριστικά ώστε όχι μόνο να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες στην διαχρονικά αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της αλλά και να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μη χάνει τη ζωή του ή σακατεύεται κανείς στον 21ο αιώνα για να βγάζουν κέρδη οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι πολυεθνικές.

Ø  Ζητούμε, την αποβολή, χωρίς αποζημίωση, της ιταλικής εταιρείας. Την ενοποίηση - σ' έναν δημόσιο φορέα, με κοινωνικό έλεγχο - όλων επιμέρους φορέων του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ø  Ζητούμε να στελεχωθεί με ανθρώπινο δυναμικό. Προσλήψεις και σταθερές σχέσεις εργασίας για έμπειρο και ξεκούραστο προσωπικό.

Ø  Να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση και πλήρης ηλεκτρονική εγκατάσταση.

Ø  Να αναδειχθεί, μέσω της τιμολογιακής πολιτικής ο λαϊκός χαρακτήρας του μέσου.

 

Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων  και της πλήρους περιφρόνησης των λαϊκών αναγκών και αιτημάτων.

Καλούμε τη νεολαία και το λαό σε επαγρύπνηση και μαζική αντίσταση στην αντιδραστική πολιτική που ποτίζει με αίμα αθώων τους δρόμους.

                                                                         ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR