Ads 468x60px

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ Π. ΚΑΤΣΑΡΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ν. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

 

Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                           Θεσσαλονίκη 22/3/2023

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ Π. ΚΑΤΣΑΡΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ν. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

 

Εκατοντάδες χιλιάδες λαού, απεργών-εργαζόμενων, φοιτητών, μαθητών, νεολαίας βρέθηκαν στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 8/3, στο πλαίσιο της πανεργατικής απεργίας. Μαχητικές και μαζικές οι συγκεντρώσεις που καλούνταν καθημερινά σε όλες τις μεγάλες πόλεις ώστε να μην ξεχαστεί το έγκλημα των ΤΕΜΠΩΝ και να μπει φραγμός στην δολοφονική πολιτική κυβερνήσεων – συστήματος – κεφαλαίου. Τη στιγμή που το πολύνεκρο δυστύχημα – έγκλημα στα Τέμπη έχει συγκλονίσει τους πάντες, ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και η διοίκηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, προχωρώντας σε συνδικαλιστική δίωξη κατά του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων (ΣΥΛ.Ε.Ε.Γ.Ο.) Παναγιώτη Κάτσαρη.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη συνδικαλιστική δίωξη του Παναγιώτη Κάτσαρη, σε εφαρμογή του ν Χατζηδάκη!!! επειδή τόλμησε μαζί με τους εργαζόμενους-απεργούς στο Ινστιτούτο Καλαμάτας-ΔΑΟΚ να περιφρουρήσει την πανεργατική απεργία της 8/3, που κηρύχθηκε για να πενθήσει τους αδικαίωτους νεκρούς των Τεμπών, σε ένα κτήριο που είναι άκρως επικίνδυνο και γεμάτο σοβαρά τεχνικά προβλήματα. Προβλήματα τα οποία ο Πρόεδρος του Συλλόγου και ο ίδιος ο σύλλογος εργαζομένων έχουν επανειλημμένα καταγγείλει. Τους απαντάμε ότι οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται, όπως πολύ θα ήθελαν, και δεν σιωπούν. Οι εργαζόμενοι δεν θα γίνουν μοιραίοι "Σταθμάρχες", όπως στην εργατική τραγωδία – έγκλημα των Τεμπών. Η απεργιακή περιφρούρηση στην Καλαμάτα, που υλοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΥΛ.Ε.Ε.Γ.Ο. και τους απεργούς-εργαζόμενους ήταν απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 7/3. Καλό θα ήταν να συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι οι εργαζόμενοι θα εξακολουθήσουν να περιφρουρούν τις απεργίες τους, όποτε κρίνουν σκόπιμο και κανένας νόμος Χατζηδάκη δεν θα βάλει στο γύψο τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην απεργία, όπως οι ίδιοι επιθυμούν και ονειρεύονται.

Η δίωξη του Παναγιώτη Κάτσαρη είναι παραδειγματική για να τρομοκρατήσει και να καταστείλει κάθε φωνή αντίστασης. Τους ενοχλεί η αγωνιστική στάση των ταξικών δυνάμεων των εργαζομένων, που δεν μασάνε τα λόγια τους απέναντι στον εργοδοτικό δεσποτισμό, δεν σφυρίζουν αδιάφορα στην λαϊκή αγανάκτηση και αναδεικνύουν κρίσιμα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Είναι βαθιά γελασμένοι αν πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια απέναντι στην επίθεση που δέχονται. Το δικαίωμα στην απεργία, η περιφρούρηση των αγώνων και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες είναι αδιαπραγμάτευτες!

Ούτε το όργιο αστυνομικής βίας - διώξεων, ούτε το προπαγανδιστικό αφήγημα περί «ανθρώπινου λάθους» μπορούν να διασώσουν την δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη και να συγκαλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες για την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της "ανταποδοτικότητας", του "πάνω από όλα το κέρδος"  που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις τις τελευταίες δεκαετίες με τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΤΣΑΡΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

KΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ-ΑΠΕΡΓΟΚΤΟΝΟΥ ΝΟΜΟΥ 4808/2021 (Ν. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ)

                 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                                                                     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                               ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR