Ads 468x60px

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ , ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ- ΠΑΡΑΤΥΠΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

 Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                   Θεσσαλονίκη 7/3/2023 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


                                                                             


                                                        

ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ , ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ  ΚΑΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ- ΠΑΡΑΤΥΠΗ  ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ.


Η ΔΔΕ Ανατολικής Θες\νίκης  με απόφαση  της (5071/28-2- 2023), που κοινοποιήθηκε  στις 1-3 -2023, προχώρησε σε μια πρωτοφανή  αυθαίρετη και παράτυπη, αν όχι παράνομη ,  μετακίνηση συναδέλφου ΠΕ02 από το 26ο γυμνασιο Θες\νίκης στο ΓΕΛ Επανωμής.

Καμία από τις προβλεπόμενες διαδικασίες δεν τηρήθηκε:

  • η μετακίνηση- τοποθέτηση  και μάλιστα σ' ένα τόσο απομακρυσμένο σχολείο γίνεται αυθαίρετα,  χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες τοποθέτησης ( μετακίνηση υπεράριθμου συναδέλφου σε υπάρχον κενό \ σειρά τοποθέτησης βάση μορίων κλπ ) 
  • Η ΔΔΕ με δική της πράξη, τροποποίησης τοποθέτησης, και χωρίς καμία προβλεπόμενη νομικά αρμοδιότητα, προχώρησε  σε  τοποθέτηση- μετακίνηση  μόνιμου εκπαιδευτικού, παρακάπτοντας αυθαίρετα το ΠΥΣΔΕ. Ο ισχυρισμός πως έχει το δικαίωμα απόφασης μετακίνησης εκπαιδευτικού σε άλλη σχολική μονάδα για χρονικό διάστημα δύο μηνών καταπίπτει, καθώς στην απόφαση της (5071/28-2- 2023) αναγράφεται με σαφήνεια ότι αφορά τροποποίηση τοποθετήσεων και όχι απόσπαση για επείγουσες εκπαιδευτικές ανάγκες .
  • Η μετακίνηση στις αρχές Μαρτίου , ενώ έχουν παρέλθει τα 2\3 της σχολικής χρονιάς, είναι σε βάρος της παιδαγωγικής διαδικασίας  και της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου 

 

Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε να γίνει καθεστώς η αυθαιρεσία και η παρατυπία. Απαιτούμε το αυτονόητο :  Να ακυρωθεί τώρα η αυθαίρετη- παράτυπη  μετακίνηση της  συναδέλφου και να  τηρηθούν όλες οι νόμιμες προβλεπόμενες διαδικασίες.

Διατυπώσαμε το αίτημα μας στη ΔΔΕ Ανατολικής Θες\νίκης, η οποία για άλλη μια φορά υπεραμύνθηκε των αυθαιρεσιών της. 

Προχωράμε σε συνάντηση με τον ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας , ζητώντας να επιληφθεί του θέματος .

 

ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ , ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ,  ΑΣΥΔΟΣΙΑ,ΗΜΕΤΕΡΟΚΡΑΤΙΑ,  ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ, 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ .

 

 Η απόφαση αυτή της ΔΔΕ Ανατολικής Θες\νίκης  αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο της προσφιλούς τακτικής της στην οποία έχει αριστεύσει! από την αρχή της χρονιάς:  

- απόκρυψη και συρρίκνωση των κενών, αυθαίρετες μετακινήσεις συναδέλφων στα τυφλά, χωρίς δημοσιοποίηση κενών και χωρίς αιτήσεις προτίμησης σχολείων,

- τοποθετήσεις κατά το δοκούν σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας και ασυδοσίας,

- μετακίνηση  συναδέλφων εξολοκλήρου από την οργανική τους, χωρίς προκήρυξη και με πλήρη αδιαφάνεια και την τοποθέτηση τους στα ΕΚΦΕ ,

- συγχωνεύσεις\ συμπτύξεις  τμημάτων με παραβίαση  του θεσμικού πλαισίου,

- απαράδεκτη-παράνομη απόφαση για περικοπή μισθού συνάδελφου που υλοποίησε την απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία-αποχή από την τηλεκπαίδευση στο υπό κατάληψη σχολείο του,

- απαξιωτική και αυταρχική στάση απέναντι στους συναδέλφους-ισσες, στα σωματεία , στον κλάδο και τις διεκδικήσεις του. 

   Τέτοιου είδους πρακτικές , παράνομες έτσι κι αλλιώς, αντιεκπαιδευτικές και αντισυναδελφικές, που επιχειρείται η επιβολή τους με επίδειξη αυταρχικής ισχύος δεν έχουν θέση  στην εκπαίδευση.

   Σ΄ αυτήν την κατεύθυνση καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να προχωρήσει άμεσα σε παρέμβαση στη ΔΔΕ Ανατολικής Θες\νίκης για το σύνολο των συνεχών αυθαιρεσιών της. 

  Οι εκπαιδευτικοί δεν πρόκειται  να αποδεχτούμε  αυτό το απαράδεκτο καθεστώς, που πλήττει τα δικαιώματα μας και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων . Οι αυταρχικές πρακτικές συνδέονται απευθείας με τις αντίστοιχες του Υπουργείου Παιδείας, καθώς επιχειρείται η εφαρμογή εκπαιδευτικής πολιτικής με δικαστικές προσφυγές, βία  και κρατική καταστολή ,έχοντας απέναντι τον κόσμο της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.  

Συσπειρωνόμαστε στο Σωματείο

Κανένας/καμία μόνη! Θα μιλάμε, θα καταγγέλλουμε, θα συμμετέχουμε και θα αγωνιζόμαστε συλλογικά!

 

                                                                ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ 

 

 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR