Ads 468x60px

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023: ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ, ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.00 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

 


Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                 Θεσσαλονίκη 25/4/2023 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


1mah.jpg

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ  2023: ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ, ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΕΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ,   ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ


ΕΙΡΗΝΗ, ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΜΑΪΟΥ, 11.00 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ 

Η εργατική Πρωτομαγιά διαχρονικά αποτελεί κορυφαίο ορόσημο για την εργατική τάξη, μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων για δουλειά και ζωή με δικαιώματα , για κοινωνική απελευθέρωση όλου του κόσμου. Μέρα μνήμης και  πάλης για τα οξυμένα προβλήματα  και τις εργατικές διεκδικήσεις.

Μάης του 1886 :στο Σικάγο η εργατική τάξη, χύνοντας το αίμα της, διεκδίκησε 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Την 1η Μάη τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, τους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες και τις εργατικές αιματηρές κατακτήσεις. Είναι η μέρα-σύμβολο στον αγώνα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.


Μάης 2023 είναι νωπές ακόμη οι μνήμες και η οργή  ξεχειλίζει για τη δολοφονία των 57 συνανθρώπων μας  στα Τέμπη, αλλά και τα εκατοντάδες θύματα καθημερινά στους χώρους δουλειάς με τελευταίο τον εργάτη στην πρώην ΕΒΓΑ.  Είναι πλέον φανερό ότι το δολοφονικό σύστημα του καπιταλισμού, προασπίζοντας τα κέρδη των λίγων, αντιμετωπίζει τις ανθρώπινες ζωές ως αναλώσιμες. Οι οικονομικά ισχυροί και το πολιτικό τους προσωπικό έχουν στόχο να ανατρέψουν όλα όσα κατακτήθηκαν με αγώνες εκατό κα πλέον χρόνια πριν και να απογειώσουν  τα κέρδη τους. Αυτό υπηρετούν οι πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών, της λειτουργίας τους με βάση το κέρδος και την αγορά, της λεηλασίας του εργατικού εισοδήματος με την καθήλωση των μισθών, την ακρίβεια,  της υφαρπαγής του δημόσιου πλούτου και καταστροφής του περιβάλλοντος. 

Στο κέντρο της Ευρώπης υλοποιείται και προωθείται η ίδια βάρβαρη επιλογή, συντονισμένη με τις συμφωνίες που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι τράπεζες και το κεφάλαιο, ενώ οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί   απειλούν ακόμη και με γενικευμένο πόλεμο. 

Είναι η πολιτική της παραχώρησης στο κεφάλαιο κάθε πλευρά της ανθρώπινης ζωής, της απογείωσης της εργατική εκμετάλλευσης. Είναι η πολιτική που υλοποιείται εδώ και χρόνια σε όλη τη μνημονιακή και μεταμνημονιακή περίοδο και  η κυβέρνηση της ΝΔ την προώθησε τον πιο αντιδραστικό και αυταρχικό τρόπο κλιμακώνοντας την επίθεση ενάντια στον κόσμο της εργασίας, τα δικαιώματα και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά.

Στην εκπαίδευση συνεχίζει το σφυροκόπημα του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της με στόχο την αντιδραστική μετάλλαξη του Δημόσιου Σχολείου σε ένα σχολείο πλήρως υποταγμένο στις ανάγκες της αγοράς, ένα σχολείο επιχείρηση, φτηνό, ευέλικτο, αυταρχικό. Με την αξιολόγηση- κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, με τα νέα εξεταστικά πλέγματα( τράπεζα θεμάτων\ ΕΒΕ). τις εξετάσεις PISA, τις διώξεις και τους εκβιασμούς, την αυθαίρετη άρνηση μονιμοποίησης των νεοδιόριστων,  την επέκταση της ελαστικής εργασίας, την εξίσωση πτυχίων ΑΕΙ-κολλεγίων και πλήθος άλλων αντιεκπαιδευτικών νομοθετημάτων και πρακτικών συνεχίζει την αποδόμηση  της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και στρέφεται ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα και ανάγκες των παιδιών της εργαζόμενης πλειοψηφίας

 

Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας βγήκαν ορμητικά στο προσκήνιο με τις μεγαλειώδεις πορείες και απεργίες μετά το έγκλημα στα Τέμπη συνειδητοποιώντας ολοένα και περισσότερο το βάθος και την έκταση αυτής της καταστροφικής πολιτικής. Αντίστοιχα, στη Γαλλία οι εργαζόμενοι και η νεολαία με απεργιακές κινητοποιήσεις και μαζικά συλλαλητήρια, παλεύουν ανυποχώρητα όχι μόνο για να μην περάσουν οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις και η αντιδραστική αλλαγή του συνταξιοδοτικού, αλλά αμφισβητούν εμπράκτως τα ασφυκτικά όρια της υποτιθέμενης  δημοκρατίας τους, καθώς διαπιστώνουν πως ούτε αυτοί ούτε τα δικαιώματά τους χωρούν εντός τους.  


ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ Η  ΤΑΞΙΚΗ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

 Πραγματικός παραδειγματισμός από τη μάχη του εργατικού κινήματος στη Γαλλία είναι να συνεχίσουμε και εδώ με πραγματική κλιμάκωση του αγώνα Είναι αδιανόητο μετά από τους χιλιάδες που βγήκαν στο δρόμο η επιλογή να είναι το κλείσιμο των κινητοποιήσεων και η παραπομπή στις εκλογές.


Ο  συνδικαλισμός τύπου ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός λειτουργεί απροκάλυπτα πυροσβεστικά στο κίνημα που εκδηλώθηκε, εξυπηρετώντας το πολιτικό σύστημα με τη συμβολή του στην σταθεροποίηση της κατάστασης και την “κανονικότητα” ,ουσιαστικά αντιστρατεύεται τα εργατικά συμφέροντα και διευκολύνει την κυβέρνηση να περάσει την πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!1η Μαίου: Γιατί είναι ημέρα των εργατών και η Google αφιερώνει το doodle -  ΤΑ ΝΕΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ, ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!

Με αγώνες ανατρεπτικούς, ανυποχώρητους και αποφασιστικούς θα πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας! Δεν παραπέμπουμε στις εκλογές την απαίτηση μας για ικανοποίηση των αιτημάτων μας και καλύτερη ζωή. Πολιτικοί  σωτήρες δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν, η ελπίδα των εργαζομένων βρίσκεται στα δικά μας  χέρια, στον δικό μας αταλάντευτο  αγώνα για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών και  δικαιωμάτων μας, που θα βάζει στο στόχαστρο της πάλης του την Κυβέρνηση και κάθε επίδοξο διαχειριστή αυτής της πολιτικής, το Κεφάλαιο, αλλά και το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που σπέρνουν θάνατο και φτώχεια. Για την άμεση ουσιαστική βελτίωση της ζωής μας, για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, πόλεμο και περιβαλλοντική καταστροφή.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΕΙΡΗΝΗ, ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  • Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις για ζωή με αξιοπρέπεια. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού. Κανένας μισθός κάτω από 1.200 ευρώ, επιστροφή 13ου και 14ου στο δημόσιο και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Αφορολόγητο 12.000 ευρώ.

  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους εργαζόμενους, χρηματιστηρίου ενέργειας και ρητρών αναπροσαρμογής. 

  • Αύξηση των δαπανών για Υγεία, Παιδεία, κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη και κάθε άλλη κοινωνική ανάγκη με ακύρωση του τεράστιου προγράμματος εξοπλισμών.

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες. Όχι στις απολύσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μόνιμες προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί/ Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που έχουν έστω και μια σύμβαση εργασίας με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία – κατάργηση του προσοντολόγιου.

  • Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας  και λειτουργία τους για τις λαϊκές ανάγκες και με εργατικό έλεγχο. Υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και της δημόσιας περιουσίας, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, την εμπορευματοποίηση και τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις Κατάργηση των ιδιωτικοποιήσεων στην ενέργεια, το νερό, τις μεταφορές και τα κοινωνικά  αγαθά – επιστροφή τους στη δημόσιο. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν με εργατικό - κοινωνικό έλεγχο όλα τα δημόσια αγαθά : υγεία, παιδεία, μεταφορές , νερό, ενέργεια, δίκτυα - υποδομές, ΜΜΕ, ορυκτός πλούτος, τηλεπικοινωνίες, περιβάλλον 

  • Τέρμα στην καταστολή και την επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία. Κατάργηση του ν. Χατζηδάκη και απειθαρχία στην εφαρμογή του. Κανένα σωματείο να μην εγγραφεί στο ΓΕΜΗΣΟΕ – Δεν ενσωματώνουμε/εφαρμόζουμε τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες!

  • Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου στον ιδιωτικό τομέα χωρίς μειώσεις αποδοχών. Όχι δουλειά την Κυριακή. Επαναφορά του ωραρίου στους εκπαιδευτικούς της Β/θμιας και μείωση στους εκπαιδευτικούς της Α/Θμιας.

  • Όχι στο σχολείο της αγοράς. Κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων και μέτρων. Ενιαίο 12χρονο σχολείο και δίχρονη προσχολική εκπαίδευση που θα χωράει όλη τη γνώση, όλα τα παιδιά, όλους τους εκπαιδευτικούς

  • ΌΧΙ στο νέο δημοσιονομικό πρόγραμμα και την επιτήρηση της ΕΕ. Διαγραφή του ληστρικού δημόσιου  χρέους και των χρεών των φτωχών λαϊκών οικογενειών. 

  • Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία! Έξω ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ρωσία από την Ουκρανία! Καμία εμπλοκή της χώρας! Όχι στην αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία. Έξω από το ΝΑΤΟ - Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.   Ειρήνη και Φιλία των Λαών!


Τιμάμε τους  νεκρούς του Σικάγο, της πρώτης Πρωτομαγιάς το 1924, τον Μάη του 36, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής. Δυναμώνουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων διεκδικήσεών μας για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, για το σχολείο των όλων, των ίσων των διαφορετικών που θα μορφώνει ολόπλευρα και δεν θα εξοντώνει, χωρίς ταξικούς φραγμούς κι αξιολογήσεις. 

 Δίνουμε μαχητικό παρόν την Δευτέρα 1η Μάη στην ταξική συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Καμάρα.


ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR