Ads 468x60px

Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ

 


Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                 Θεσσαλονίκη 25/4/2023 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ ΘεσσαλονίκηςΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ:

-ΝΑ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ! 

-ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΕΣ/ΟΙ ! 


Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας, σε αυτές τις λίγες εβδομάδες που απομένουν μέχρι το κλείσιμο των σχολείων και τη διεξαγωγή των εκλογών, συνεχίζοντας το έργο της διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης, θέλει να κατοχυρώσει ότι προχωρά την αξιολόγηση, ώστε να δημιουργήσει τετελεσμένα. Χωρίς να έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, την Μεγάλη Πέμπτη άρχισαν  οι κρούσεις στους συναδέλφους  νεοδιόριστους στην Αττική και τη Νότια Ελλάδα, ενώ μέσα στο Πάσχα ανακοίνωσαν τα ονόματα των νέων διευθυντών, χωρίς να μπορέσουν όμως να αποφύγουν τις αμέτρητες καταγγελίες για την προκλητικά μεροληπτική μοριοδότηση των δικών τους παιδιών και τις αυθαιρεσίες σε βάρος συναδέλφων.


Αν επιτρέψουμε  να πραγματοποιηθούν τα σχέδιά τους για σχολεία κατηγοριοποιημένα, όπου ο διευθυντής θα αναζητά πόρους και χορηγίες και καλή αξιολόγηση, ενώ οι εκπαιδευτικοί θα μετατραπούν σε εκγυμναστές των μαθητών τους για να πιάσουν τους δείκτες και θα σκύβουν το κεφάλι στον κάθε σύμβουλο και διευθυντή,  τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών θα δεχθούν ισχυρό πλήγμα. 


Η αξιολόγησή τους παραπαίει και δεν προχωρά! Παρά τις μεθοδεύσεις ΥΠΑΙΘ , διοίκησης και αξιολογητών, που  με κάποιες εξαιρέσεις ανάμεσα τους,  χρησιμοποιούν όλα τα μέσα, εφαρμόζουν απαράδεκτες εν κρυπτώ διαδικασίες, πιέζουν , καθησυχάζουν, παραπλανούν, καλλιεργούν τη λογική των τετελεσμένων και της

 «αναγκαστικής» αποδοχής της, ο κλάδος με τους αγώνες του και τις καθημερινές παρεμβάσεις των ΕΛΜΕ τους έχει αναγκάσει να αλλάζουν τα σχέδιά τους, να  αναβάλουν επ’ αόριστον τα χρονοδιαγράμματά τους, να σταματούν έξω από τις πόρτες των σχολείων!


Είναι   γενικευμένη η απονομιμοποίηση της  στον κόσμο της εκπαίδευσης, δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε Α’ βάθμια και Β’ βάθμια, νεοδιόριστες/οι, μόνιμες/οι, αναπληρωτ(ρι)ες που υπογράφουν Απεργία Αποχή, εκατοντάδες μπλόκα στους αξιολογητές να μπουν στις σχολικές μονάδες, περιοχές ολόκληρες σε όλη τη χώρα που δεν  έχει πατήσει αξιολογητής/τρια το πόδι του/της ούτε σε ένα σχολείο, δεν έχει αξιολογηθεί ούτε ένας/μία νεοδιόριστος/η. 

Οι αξιολογητές σε νεοδιόριστους-ες στα σχολεία της Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ  δεν κατάφεραν να προχωρήσουν τις διαδικασίες της αξιολόγησης, με εξαίρεση μια εν κρυπτώ διαδικασία,  και να μπουν στις τάξεις. 

Με ισχυρό το όπλο της απεργίας αποχής, τις κοινές παρεμβάσεις νεοδιόριστων, συναδέλφων και ΕΛΜΕ, η αξιολόγηση σταμάτησε!


ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ:

ΤΩΡΑ να σταματήσει κάθε αξιολογική διαδικασία !Ακώλυτη μονιμοποίηση-Να μονιμοποιηθούν ΤΩΡΑ ολες/ολοι οι νεοδιοριστες/οι, με μοναδικό κριτήριο τη συμπλήρωση της διετίας


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ , ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ.


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ, μαζί με τους νεοδιόριστους και συναδέλφους, θα συνεχίσουμε να  σταματάμε τους αξιολογητές και το επόμενο διάστημα. 

  • Να μην προχωρήσει καμία διαδικασία αξιολόγησης, ούτε της προσυνεννόησης, ούτε της παρακολούθησης δειγματικής διδασκαλίας. Καλούμε και όσους νεοδιόριστους μπήκαν στις διαδικασίες της αξιολόγησης, τώρα να τους γυρίσουν την πλάτη και να δηλώσουν απεργία αποχή.

  •  Συνεχίζουμε να υπογράφουμε μαζικά τη δήλωση απεργίας αποχής της ΟΛΜΕ και χρησιμοποιούμε τις στάσεις εργασίας, αν επιχειρήσουν να μπουν οι αξιολογητές στις τάξεις.

  • Συνεχίζουμε να ενημερώνουμε την ΕΛΜΕ για τις επισκέψεις συμβούλων για την αξιολόγηση. Καλούμε τους διευθυντές των σχολείων  να μην αποτελέσουν μέρος της άθλιας επιχείρησης παραπλάνησης και εκφοβισμού.


  • Τo ΔΣ της Γ ΕΛΜΕ από κοινού με τις άλλες ΕΛΜΕ απαιτήσαμε το ΠΥΣΔΕ να προχωρήσει τη  μονιμοποίηση των νεοδιόριστων.  Καλούμε όλα τα μέλη του να ζητήσουν τη συζήτηση του θέματος και να πάρουν θέση. Είναι υποχρέωσή τους απέναντι στους συναδέλφους, οι οποίοι παράνομα και παράτυπα δεν έχουν μονιμοποιηθεί για να χρησιμοποιηθούν με εκβιαστικό και κυνικό τρόπο. Σε διαφορετική περίπτωση, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θ από κοινού με τους συναδέλφους, θα προχωρήσουμε στην κατάθεση εξώδικου προς τη Διεύθυνση και τα μέλη του ΠΥΣΔΕ.  


Προχωράμε – οργανώνουμε: 

  • πανελλαδική κινητοποίηση την εβδομάδα 2 - 5 Μάη (προτεινόμενη ημερομηνία , Πέμπτη 4/5) στο ΥΠΑΙΘ, απαιτώντας την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και το σταμάτημα κάθε αξιολογικής διαδικασίας. 

  • Καλούμε τις ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ, την ΟΛΜΕ- ΔΟΕ να πάρουν αποφάσεις σ΄αυτήν την κατεύθυνση.

  • Το ΔΣ της ΟΛΜΕ να ενοποιήσει τον αγώνα του κλάδου ενάντια στην αξιολόγηση και να δώσει νέα πανελλαδικά χαρακτηριστικά. Να τον συνδέσει με τον αγώνα ενάντια στο διαγωνισμό PISA που επιδιώκει την κατηγοριοποίηση των σχολείων και να καταγγείλει με συγκεκριμένα στοιχεία το όργιο της επιλογής διευθυντών που σύντομα θα επιχειρήσουν να μας αξιολογήσουν. Να μην επιτρέψουμε τη συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής τους για το δημόσιο σχολείο και τις εργασιακές μας σχέσεις.

  • Συντονισμός ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ  για κοινή οργάνωση δράσεων: κινητοποιήσεις, παραστάσεις στις ΔΔΕ, συναντήσεις με τους συμβούλους κ.α 

  • Μέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στην αξιολόγηση  με απεργιακά χαρακτηριστικά στις 10 Μάη, ημέρα διεξαγωγής της “ελληνικής PISA 


Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ!


ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ,

 ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR